Ὁ ἐκλογικὸς νόμος ἐπιτάσσει διάλυσιν τῆς βο(υ)λῆς!!! Τώρα!


Παρῃτήθῃ ὁ βουλευτὴς Ἄρτης τοῦ μΠΑτΣΟΚ, Παῦλος Στασινός!
Κενὸν βουλευτικῆς ἕδρας παρακαλῶ!
Πρέπει νὰ καλυφθῇ ἄμεσα, διότι καμμία ψηφοφορία δὲν δύναται νὰ ἰσχύῃ μὲ τὴν ἀπουσία ἔςτῳ καὶ μίας ἕδρας!

Διαβάζουμε στὸν ἐκλογικὸ νόμο:
(Κύπρος, ἀλλὰ παρατίθεται διότι εἶναι σαφέστερον. Τὰ ἀντίστοιχα ἑλληνικὰ ἐδῶ)

35. (1) Τηρουμένων των διατάξεων του εδαφίου (2), όταν για οποιονδήποτε λόγο κατά την διάρκεια βουλευτικής περιόδου, κενούται βουλευτική έδρα, η κενωθείσα έδρα πληρούται μέσα σε σαράντα πέντε το πολύ ημέρες με ανακήρυξη από τον Έφορο, κατ’ ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 34, ως βουλευτή τον εν ζωή κατά τον χρόνο της ανακηρύξεως υποψήφιο του συνδυασμού της ίδιας εκλογικής περιφέρειας του κόμματος ή του συνασπισμού κομμάτων ή συνδυασμού ανεξαρτήτων, ο οποίος, στην περίπτωση κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων, αποδεδειγμένα κατά τον χρόνο κενώσεως της έδρας εξακολουθεί να ανήκει στο ίδιο κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων και οποίος θα εκλεγόταν στις γενικές βουλευτικές εκλογές, αν αυτός, που κατείχε την κενωθείσα έδρα και όσοι τυχόν άλλοι υποψήφιοι του εν λόγω συνδυασμού είτε αποποιούνται του δικαιώματος βάσει του παρόντος εδαφίου είτε δεν αποκτούν δικαίωμα ανακηρύξεως βάσει του παρόντος εδαφίου λόγω θανάτου ή γιατί κατά τον χρόνο κενώσεως της έδρας δεν ανήκουν στο ίδιο κόμμα ή τον συνασπισμό κομμάτων, δεν είχαν πάρει περισσότερους από αυτόν σταυρούς προτιμήσεως ή δεν είχαν ή μπορούσαν να είχαν θεωρηθεί δυνάμει της δευτέρας παραγράφου του εδαφίου (4) του άρθρου 32 ότι προηγούντο αυτού: (πηγή)

Τί ἔχουμε; Πανικὸ ἔχουμε! Τὰ ποντίκια ἱδρώνουν καὶ ξεϊδρώνουν, φτύνουν καὶ ξαναφτύνουν, τρέμουν καὶ ξανατρέμουν….

Ἀπὸ τὸ in.gr μαθαίνουμε πὼς ἤδη οἱ κρατοῦντες ἔσπευσαν νὰ προβοῦν σὲ συνεννοήσεις πρὸ κειμένου νὰ τὸν ἀντικαταστήσουν.

Παραιτήθηκε ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Στασινός

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε ο βουλευτής Αρτας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Στασινός, λόγω διαφωνίας του με τα μέτρα του νέου οικονομικού προγράμματος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο βουλευτής απέστειλε σχετική επιστολή παραίτησης προς τον πρόεδρο της Βουλής.Αύριο το πρωί θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
O πρώτος επιλαχών κατά την σειρά επιτυχίας στις εθνικές εκλογές του 2009, είναι ο κ. Γιάννης Παπαλέξης, Δήμαρχος Αρταίων και πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου. Ο κ. Παπαλέξης ωστόσο με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων δήλωσε ότι δεν θα εγκαταλείψει την θέση του Δημάρχου.
Τους λόγους αυτής της αποφάσεως ο κ. Παπαλέξης τους εξηγεί σε δήλωσή του στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Η υποχρέωση μου, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, να καλύψω την κενή θέση που άφησε ο κ. Στασινός στην Βουλή, είναι για εμένα τιμή, όμως η άσκηση των καθηκόντων μου και οι υποχρεώσεις μου στο Δήμο Αρταίων αποτελούν συμβόλαιο τιμής με τον Αρτινό λαό, που δεν μου επιτρέπουν να την αποδεκτώ.
Η εντολή του Αρτινού λαού είναι και νωπή και ισχυρή, καθώς και η εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου οι συνάδελφοι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως εκλέγοντάς με ως πρόεδρο της Περιφερειακής Ενώσεως Δήμων Ηπείρου.
Στην δύσκολη περίοδο που διανύει η πατρίδα μας, εμείς θα παλέψουμε από το μετερίζι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, αγωνιζόμενοι μαζί με τους συνδημότες μας οι οποίοι δοκιμάζονται καθημερινά μέσα σ’ αυτό το ασταθές οικονομικό περιβάλλον και σ’ αυτό τον στόχο παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι». (πηγή)

Ἐν ὁλίγοις… Αὐτοὶ ἔχουν τρομοκρατηθεῖ καὶ οὐδεῖς ἀναλαμβάνει τὴν θέσιν τοῦ Στασινοῦ! Κτυποῦν πόρτες καὶ οἱ πόρτες δὲν ἀνοίγουν!
Θὰ βροῦν κάποιον ποὺ εἶναι λιγούρης γιὰ καρέκλα, ἀλλὰ δὲν γνωρίζω πόσο σύντομα. Φυσικὰ αὐτὸς ὁ κάποιος θὰ πρέπει νὰ γνωρίζῃ πὼς θὰ εἶναι καὶ ἡ τελευταία του… Ἀλλὰ αὐτὸ ἀφορᾷ σὲ αὐτὸν μόνον κι ὄχι σὲ ἐμᾶς!
Τί ἀκριβῶς συμβαίνει; Νομίζω πὼς καταλάβατε!!!!
Βουλὴ δὲν ὑφίσταται ἐὰν δὲν πληρωθῇ ἡ κενὴ βουλευτικὴ ἕδρα!
Συνεπῶς δὲν ὑφίσταται δυνατότης νὰ ξεπουλήσουν!
Συνεπῶς εἶναι ἄκυροι ἒως τῆς στιγμῆς ποὺ θὰ ἀναδειχθῇ νέος βουλευτὴς γιὰ νὰ καταλάβῃ τὸ κενόν!
Συνεπῶς;
Συνεπῶς ἀγαπητοί μου, ἀνεξαρτήτως τοῦ ἐὰν ἔχουν ἢ δὲν ἔχουν προσχεδιάσει τὰ πάντα, (ποὺ κι αὐτὸ ἐγὼ δὲν τὸ θεωρῶ ἄσχετον… Ἀντιθέτως μάλιστα!!!) τὰ πόδια τους εἶναι πήλινα! Χωμάτινα! Ἀνᾷ πάσᾳ στιγμὴ μεταμορφώνονται σὲ σκόνη καὶ χάνονται! Αὐτὸ εἶναι!
Τώρα τοὺς βαρᾶμε! Τοὺς τσακίζουμε τὸ ἠθικὸν καὶ τὰ νεῦρα!
Σὲ χλωρὸ κλαρὶ δὲν τοὺς ἀφήνουμε!
Ἀσκοῦμε ἀσφυκτικὲς πιέσεις ἔως νὰ λιώσουν ἀπὸ τὸν ἱδρώτα τοῦ τρόμου ποὺ ἤδη τοὺς ἔχει καταλάβει!

Φιλονόη.
Υ.Γ. Ὥρα τώρα εἶναι νά τόν ποῦν κι ἀποστάτη τὸν Στασινό… Πολὺ θὰ γελάσουμε!!! Ἀποστάτης ὁ Στασινός; Πλάκα κάνουμε; Καί ποῦ ἦταν ἡ συνείδησίς του ὅταν ψήφιζε τά δεκάδες νομοσχέδια πού μᾶς ξεπουλοῦσαν; Μήπως τόν ἔχουν φτύσει ἁπλῶς πάρα πολύ; Ἢ μήπως κρύβει κάτι ἄλλο, ἀκόμη χειρότερο;

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply