Γιατί ἐξαφανίσθηκε, στήν Ζουράφα, ὁ φάρος μέ τήν σημαία;

Γιατί ἐξαφανίσθηκε, στήν Ζουράφα, ὁ φάρος μέ τήν σημαία;6

 

Τόσο πολύ πάλιωσε ὁ φάρος τῆς Ζουράφας πού ἔσπασε καί τόν πῆρε τό κῦμα ἤ τυχαῖο καί τοῦτο; Θά δείξῃ……

Ἐμεῖς ὀφείλουμε νά τό δημοσιεύσουμε:

Μινώταυρος

Εδώ και δύο ημέρες η βραχονησίδα Ζουράφα (Λαδόξερα την λένε οι ντόπιοι) έπαψε να είναι όπως ήταν πρώτα!!!

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, στη  βραχονησίδα που βρίσκεται μεταξύ Σαμοθράκης και των Τουρκικών παραλίων, έμεινε μόνο ένας βράχος. Ο Φάρος που υπήρχε και που στήθηκε από το Πολεμικό ναυτικό, σήμερα δεν υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στο www.faros24.gr αλιέας της περιοχής και ο οποίος παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες μπόρεσε να πλησιάσει και να βγάλει την φωτογραφία που δημοσιεύουμε  σήμερα.

Γιατί ἐξαφανίσθηκε, στήν Ζουράφα, ὁ φάρος μέ τήν σημαία;2

Ο Φάρος σηματοδοτούσε αυτήν την βραχονησίδα, που οι αλιείς της περιοχής, λένε ότι αναβλύζει πετρέλαιο και για αυτό την αποκαλούν Λαδόξερα. Είχε και έναν ακόμη συμβολισμό, αφού αποτελούσε σύνορα της Ελλάδας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Γιατί ἐξαφανίσθηκε, στήν Ζουράφα, ὁ φάρος μέ τήν σημαία;5

Ο Φάρος της δεν υπάρχει και τα ερωτήματα είναι αναπάντητα για το τι συνέβη. Ο Φάρος ξηλώθηκε από τα κύματα που τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή έφθασαν τα 10 και 11 μποφόρ;

Η άλλη εκδοχή, είναι να έγινε κάποια ανθρώπινη παρέμβαση, κάποιοι δηλαδή να κατέστρεψαν τον Φάρο.

Γιατί ἐξαφανίσθηκε, στήν Ζουράφα, ὁ φάρος μέ τήν σημαία;4

Και σαφώς δεν είναι λίγοι αυτοί, που αναφέρουν, ποιοί είχαν λόγο να το κάνουν. Το γεγονός  είναι ότι από χθες το απόγευμα και επίσημα έχει γίνει ανακοίνωση από την υδρογραφική υπηρεσία ότι δεν λειτουργεί ο Φάρος στη βραχονησίδα.

Ήδη θεωρούμε ότι ταχύτατα και μόλις επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα πρέπει σκάφος να μεταβεί στη Ζουράφα για να διαπιστώσει τι έγινε.

Το βασικότερο να ξανατοποθετηθεί ο Φάρος με την Ελληνική σημαία.Γιατί ἐξαφανίσθηκε, στήν Ζουράφα, ὁ φάρος μέ τήν σημαία;1

 ΜΥΣΤΗΡΙΟ

Πριν από 2-3 ημέρες μοτορσίπ που ερχόταν στην Αλεξανδρούπολη, κοντά στην Ίμβρο πλευρίσθηκε από Τουρκική Ακταιωρό και του έγιναν συστάσεις για την πορεία που ακολουθούσε.Κάποιοι που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις μας είπαν ότι ουδέποτε στο παρελθόν συνέβη κάτι αντίστοιχο. Όπως βέβεια λένε, ότι δεκαετίες στην Ζουράφα έπιανε 10 και 11 μποφόρ αλλά ποτέ δεν έπαθε κάτι ο Φάρος. Πολλές οι συμπτώσεις….

Γιατί ἐξαφανίσθηκε, στήν Ζουράφα, ὁ φάρος μέ τήν σημαία;3

πηγή

(Visited 12 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Γιατί ἐξαφανίσθηκε, στήν Ζουράφα, ὁ φάρος μέ τήν σημαία;

Leave a Reply