Ῥαγιᾶς καί ὁ Παπούλιας

«Νωρίς» τό σκεφτήκατε, κύριε πρόεδρε νά παραιτηθῇτε ἀπό τόν παχυλό μισθό σας. Ἔχετε κάνει τεράστιο κακό στήν χώρα, ὄχι μόνον ὡς πρόεδρος τῆς δημοκρατίας μέ τήν ἀνικανότητα καί ἀδιαφορία σας, ἀλλά καί ὅσα χρόνια χρηματιζόσασταν ὡς πολιτικός μέ τό  Πα-σοκ.

Ἡ τελευταία προδοτική σας πράξις ἦταν ὅτι δέν παραιτηθήκατε ἀπό τό ἀξίωμα τοῦ προέδρου τῆς δημοκρατίας, οὔτως ὥστε νά ἀποτρέψετε τήν ψήφισιν τοῦ ἐπαισχύντου μνημονίου, πού καθιστᾶ ἀνελεύθερη τήν πατρίδα μας. 

Ἡ παραίτησις σας ἀπό τόν μισθό σας δείχνει τήν νοοτροπία τοῦ ῥαγιᾶ. «Σφᾶξε με ἀγᾶ μου ν΄ἀγιάσω». Ἔμεῖς δέν παραιτούμεθα καί θά πολεμήσουμε οὔτως ὥστε νά διώξουμε τούς κατακτητές.

Μιά καί παραιτηθήκατε ἀπό τήν ἀποζημίωσί σας, μήπως νά ὑποδεικνύατε στούς ὁμοίους σας νά παραιτηθοῦν κι ἐκεῖνοι ἀπό τήν βουλευτική τους ἀποζημίωσι; Λέω, τώρα ἐγώ.

Τό παρακάτω κείμενο ἀναφέρεται στόν βίο καί τήν πολιτεἰα τοῦ προέδρου:

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ . Για να θυμούται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι….

Υπέγραψε λήξη του εμπάργκο το 1995 για τα Σκόπια.
Δήλωσε ότι οι ένδοξοι Αρβανίτες είναι Τουρκαρβανοί.
Δήλωσε ότι είναι Αλβανικής καταγωγής.
 
Υπέγραψε το 1987, ως υπουργός Εξωτερικών, την μονομερή άρση του
εμπολέμου με την Αλβανία υπό την συνοδεία των συνθημάτων: “ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΠΡΟΔΟΤΗ, ΑΛΒΑΝΕ”.Το 1988 υπέγραψε με τον Τούρκο Γιλμάζ : 
  • Να ΜΗΝ επεκταθεί η θάλασσά μας από τα 6 στα 12 μίλια ώστε να μπαίνουν οι Τούρκοι ανενόχλητοι στο Αιγαίο για ασκήσεις και για ψάρεμα.  
  • Να μην καθορισθεί ΠΟΤΕ η ΑΟΖ.Έτσι ακύρωσε την κυριότητα όλου του Αιγαίου και ακύρωσε στην πράξη τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923
    Προφανώς ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι απλώς …… συνονόματος του κ Καρόλου Παπούλια , που βρίσκεται από το 1974 στο κέντρο της πολιτικής ζωής της χώρας !
Είναι προφανώς απλώς… συνονόματος του πρώην υπουργού Εξωτερικών που για χρόνια καθοδηγούσε την εξωτερική πολιτική της χώρας άλλα και τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση ( τα κονδύλια της οποίας τώρα ανακάλυψε ότι δεν χρησιμοποιήσαμε σωστά..)
Είναι προφανώς απλώς …συνονόματος του ηγετικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που κάποια στιγμή , εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 80, οδήγησε την χώρα σε μια σειρά από σκάνδαλα , που κατέστρεψαν και το ΠΑΣΟΚ και την κοινωνία.
Είναι προφανώς απλώς … συνονόματος του υπουργού που έδινε “άτοκα δάνεια” σε πρώην πρωθυπουργό για να καλύψει την αγορά “του κωλόσπιτου”κατά δηλώση άλλου συναδέλφου του στο υπουργικό συμβούλιο τότε.
Είναι προφανώς απλώς … συνονόματος του κεντρικού στελέχους του κυβερνώντος κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, που συνέχισε και αύξησε την πρακτική της ΝΔ για ρουσφετολογικές προσλήψεις, διορισμούς και άλλα εκεί την δεκαετία του 1980.
Είναι προφανώς απλώς … συνονόματος, του ανθρώπου που ως υπουργός (άλλα και παλαιοτέρα ως στελεχώσου κινήματος) ήταν στα μέσα και στα έξω στο Καστρί , που αποτελούσε τότε την πηγή της εξουσίας και λίγο αργότερα ήταν από τους στενότερους ανθρώπους της επόμενης συζύγου του τότε πρωθυπουργού, η σχέση με την όποια ( και τα όσα έγιναν εκείνη την περίοδο) ουσιαστικά κατέστρεψε την εικόνα του Α Παπανδρέου.Είμαι βέβαιος λοιπόν ότι πρόκειται περί συνωνυμίας του Πρόεδρου Της
Δημοκρατίας, με τον πολίτικό, βουλευτή και υπουργό, Κάρολο Παπούλια, που ήταν στην πολιτική ζωή της χώρας όλα αυτά τα χρόνια.

Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η φράση που είπε κατά την εκδήλωση για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας συμφώνα με την όποια  “Αν είμαστε ειλικρινείς, θα αναγνωρίσουμε ότι η ευθύνη για την Ελληνική παρακμή βαραίνει κυρίως την πολιτική τάξη, που έχει την υποχρέωση να καθοδηγεί τις εξελίξεις”. Γιατί αν δεν πρόκειται περί συνωνυμίας, παράλληλα με αυτή την παραδοχή (αν την πιστεύει πραγματικά) ο πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας θα έπρεπε να έχει υποβάλει και την παραίτηση του, ως μικρή συμβολή (και συγγνώμη)
στα όσα έκανε η πολιτική τάξη στην χώρα τα τελευταία χρόνια , όπως ο
ίδιος παραδέχεται και δηλώνει προχθές. 
Ἐπίσης, ὑπέγραψε τήν ἐνδιάμεση συμφωνία Ἑλλάδος Σκοπίων. Ἔβαλε συνιδιοκτήτες, δηλαδή, τούς γυφτοσκοπιανούς στήν Μακεδονία. 
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply