ΣΚΑΝΔΑΛΟ ἡ προωθούμενη ῥύθμισις τῶν χρεῶν ΝΔ καί ΠΑ-ΣΟΚ

Γαυγίζει ὁ Σκυλακάκης, εὐρωβουλευτἠς προσκείμενος στό κόμμα τῆς «Μπόρας». Ὅταν ἀποτελοῦσε στέλεχος τῆς ΝΔουλάρας, δέν τά ἔβλεπε. Ἀλλά εἴπαμε. Τό σύστημα – καί κυρίως τό δικομματικό – καταρρέει καί «ὁ σώζων ἑαυτόν σωθήτω».

Δεῖτε τί λέει γιά τά δάνεια τῶν ἀποκομμάτων πού εὑρίσκονται ἀκόμη στήν βουλή:

Μινώταυρος

ΔΗΣΥ: «Δανεικά και αγύριστα» μεγάλο μέρος των χρεών ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

Για προωθούμενη ρύθμιση σκάνδαλο, με την οποία θα χαριστούν στην ουσία τα κεφάλαια των δανείων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που χρωστούν σήμερα 230 εκατ. ευρώ, κάνει λόγο ο προσκείμενος στη Δημοκρατική Συμμαχία ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, η κυβέρνηση Παπαδήμου προετοιμάζει με εισήγηση των δύο κομμάτων που την στηρίζουν ρύθμιση για την οποία αρμόδιος είναι ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης.

Συγκεκριμένα η σχετική πρόταση αναφέρει: «Για τα ήδη συναφθέντα δάνεια να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ Κομμάτων, Υπουργείου Οικονομικών και Τραπεζών που έχουν δανείσει κόμματα. Το 60% των εκάστοτε επιχορηγήσεων θα παρακρατείται και θα καταβάλλεται από το δημόσιο στις τράπεζες μέχρι την πλήρη αποπληρωμή του υπολοίπου του δανείου.»

Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι με τις άλλες προτάσεις του υπουργείου η κρατική χρηματοδότηση θα ανέρχεται περίπου σε 40 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, με τα πλέον ευνοϊκά στοιχεία των δημοσκοπήσεων τα δύο κόμματα θα λάβουν στις επόμενες εκλογές μεταξύ 40% και 50%. Θα τους αναλογούν δηλαδή 16 με 20 εκατ. ευρώ αθροιστικά. Το 60% που προτείνεται ότι θα πηγαίνει στις τράπεζες από το ποσό αυτό αναλογεί σε 10-12 εκατ. ευρώ. Σήμερα τα χρέη των δύο κομμάτων ξεπερνούν τα 230 εκατ. ευρώ.

«Με 6% επιτόκιο (επιτόκιο όνειρο για τις περισσότερες φερέγγυες και αξιόπιστες ελληνικές εταιρίες και μικρότερο από αυτό που ήδη πληρώνουν τα κόμματα που δεν έχουν αντίστοιχη φερεγγυότητα), οι τόκοι μόνον θα ξεπερνούσαν το έσοδο των τραπεζών από τη ρύθμιση αυτή. Συνεπώς το κεφάλαιο θα έμενε αιωνίως απλήρωτο. Στην πράξη, αν η ρύθμιση αυτή περάσει, τα 230 εκατ. θα γίνουν δανεικά και αγύριστα.» υπογραμμίζει ο ευρωβουλευτής.

«Πρόκειται για πρόταση
 πρωτοφανή, που παραβιάζει κάθε έννοια ισότητας και δημοκρατικής νομιμότητας έναντι των κομμάτων που δεν προσέφυγαν σε δανεισμό (…) Πρόκειται για εξοργιστικό σκάνδαλο, αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό, που εκτός όλων των άλλων θα κληθεί να πληρώσει και τα χρέη των κομμάτων που τον έφεραν εδώ» καταλήγει ο κ. Σκυλακάκης.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply