Ἀποδίδει τό ἐμπάργκο στούς γερμανούς (5,1 δίς)

 

Νά καί μία καλή εἴδησις. Τό ἐμπάργκο πού ἐφαρμόζουν ὀργανώσεις καί ἰδιῶτες στά γερμανικά προϊόντα ἀπέδωσε καρπούς. Ἤδη οἱ ἐξαγωγές τῆς Γερμανίας πρός τήν Ἑλλάδα ἐμειώθησαν κατά 5,1 δισεκατομμύρια εὐρώ καί ἕπεται συνέχεια. Τοῦ χρόνου ὑπολογίζεται ὅτι οἱ γερμανικές ἐξαγωγές θά ὑποστοῦν μείωσι 17 δισεκατομμυρίων εὐρώ.

Ἄντε μέ τό καλό νά ἀρχίσουν καί οἱ ὑπόλοιποι λαοί τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἐνώσεως, τουλάχιστον τά PIGS, νά δοῦμε πού θά στέλνει τά προϊόντα πού παράγουν οἱ «φίλοι» μας οἱ Γερμανοί.

Μινώταυρος

Οδυνηρό το εμπάργκο κατά της Γερμανίας στα προϊόντα της: 5,1 δισ. ευρώ κάτω σε 1 χρόνο!

 

Αρχίζει και αποδίδει … οδυνηρά για τους Γερμανούς το εμπάργκο στα γερμανικά προϊόντα που έχουν κηρύξει οργανώσεις και φορείς: Μείωση της τάξεως του 13%, η οποία αντιστοιχεί σε 5,1 δισ. ευρώ, εμφάνισαν οι γερμανικές εξαγωγές προς την Ελλάδα το 2011, σύμφωνα με τον επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Φόλκερ Τράιερ.
Η μικρότερη ζήτηση αφορά στα οχήματα και τις μηχανές και βεβαίως απεικονίζει «την επώδυνη διαδικασία προσαρμογής στην Ελλάδα κια το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των Ελλήνων κατά της Γερμανίας», δήλωσε ο Φ.Τράιερ στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν πως οι εξαγωγές της Γερμανίας προς την Ελλάδα έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2002 και έπεται συνέχεια, καθώς εντείνεται το αρνητικό κλίμα μεταξύ των καταναλωτών για τα γερμανικά προϊόντα.
Στην Ελλάδα το ρεύμα άρνησης αγοράς γερμανικών προϊόντων εντείνεται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα από τις πωλήσεις τροφίμων στα σούπερ – μάρκετ, μέχρι τα γερμανικά αυτοκίνητα που πλέον έχουν καταρρακωθεί οι πωλήσεις τους…
Για το 2012 υπολογίζεται ότι οι μειώσεις των γερμανικών εξαγωγών θα ξεπεράσουν το 17% και το συνολικό ποσό τα 17 δισ. ευρώ. “Κομμένα πια τα δανεικά” λένε οι Γερμανοί, “κομμένα πια και τα γερμανικά προϊόντα” λένε οι καταναλωτές, όπου το σύνθημα είναι “Και το τελευταίο ευρώ οπουδήποτε αλλού εκτός από γερμανικά προϊόντα”

 

(Visited 10 times, 1 visits today)
Leave a Reply