Ἕνας δικηγόρος ἐμπόδισε τὴν ἐνεργοποίησιν τῶν CDS.

Ἕνας δικηγόρος ἐμπόδισε τὴν ἐνεργοποίησιν τῶν CDS

χι λλην, λλ γγλος. Καλ ατό. 
Πάντως, ἐὰν κάτσουμε κα πιάσουμε να να λα τους τ παιχνίδια, να εναι σίγουρον.
χι κρη δν θ βγάλουμε, λλ θ καταλήξουμε κάπως …περίεργα!
Τόση βρώμα, τόση μπόχα, τόση συδοσία δν ντέχονται οτε κι π τος διους!

Φιλονόη.

Υ.Γ. Τελικς, μήπως σέ λον τόν πλανήτη ΟΛΟΙ μεριμνον γιά τήν νάστασιν το λληνος; Μήπως;

 

ΝΤ. ΜΠΕΝΤΟΝ

Ο δικηγόρος που «μπλόκαρε» την ενεργοποίηση των CDS

Ενας άγνωστος μέχρι σήμερα Βρετανός δικηγόρος, ο Ντέιβιντ Μπέντον, είναι ο άνθρωπος που με τη γνωμάτευσή του δεν επέτρεψε να ενεργοποιηθούν τα CDS, τα ασφάλιστρα κινδύνου στην περίπτωση του ελληνικού χρέους

 

Ενας άγνωστος μέχρι σήμερα Βρετανός δικηγόρος, ο Ντέιβιντ Μπέντον, συνέταιρος του δικηγορικού γραφείου Allen and Overy, το όποιο αναγνωρίστηκε από το περιοδικό «Ρισκ» ως το καλύτερο δικηγορικό γραφείο στο θέμα των παραγώγων, είναι ο άνθρωπος που με τη γνωμάτευσή του δεν επέτρεψε να ενεργοποιηθούν τα CDS, τα ασφάλιστρα κινδύνου στην περίπτωση του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντέιλι Τέλεγκραφ», ο ΙSDA δέχτηκε ομόφωνα τη γνωμάτευση του Ντέιβιντ Μπέντον ότι το «κούρεμα» και η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν δημιουργεί πιστωτικό γεγονός, πράγμα που προκάλεσε αντιδράσεις από τους κατόχους ελληνικών CDS, τα οποία αντιπροσωπεύουν το συνολικό πόσο των 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Η απόφαση αυτή του ISDA δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο και όσοι έχουν ελληνικά ασφάλιστρα κινδύνου θα πρέπει να είναι πολύ δυσαρεστημένοι», δήλωσε ο Μπιλ Κρος, συνέταιρος στην εταιρεία PIMCO, τη μεγαλύτερη στον κόσμο στην αγορά δημόσιου χρέους.

Η γνωμάτευση του Βρετανού δικηγόρου βασίζεται στην αρχή ότι η Ελλάδα παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει, συνεχίζει να πληρώνει τους τόκους στα χρέη της και πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως ένας ιδιοκτήτης ακινήτου.

Ο Ντέιβιντ Μπέντον δήλωσε στο περιοδικό «Ρισκ», το ειδικό περιοδικό στον χώρο των παραγώγων, ότι ο ίδιος και το γραφείο του προσφέρουν ερμηνευτική συμβουλή σχετικά με το ποιο πιστωτικό γεγονός μπορεί να προκαλέσει ενεργοποίηση των ασφάλιστρων κινδύνου (CDS).

«Εκδηλώνεται μεγάλο ενδιαφέρον από τους πελάτες μας επενδυτές», προσέθεσε ο Ντέιβιντ Μπέντον, να πληροφορηθούν για τις πιθανότητες κατάρρευσης του ευρώ, για τις νομικές συνέπειες που θα προκύψουν και ειδικότερα ποια μορφή πιστωτικού γεγονότος θα προκαλέσει την ενεργοποίηση των CDS.

Λάμπης Τσιριγωτάκης (ἔθνος)

 

(Visited 9 times, 1 visits today)
Leave a Reply