Τώρα τραβοῦν νὰ ἁρπάξουν καὶ τὴν Ἑστία τῆς Νέας Σμύρνης!

Τώρα τραβοῦν νὰ ἁρπάξουν καὶ τὴν Ἑστία τῆς Νέας Σμύρνης!λλο πάλι κι τοτο!
ταν ρχίζ ποσύνθεσις δν ωτ τ τμήματα το ργανισμο πο θ ποσυνθέσ!
Στ μεταξ Δμος Νέας Σμύρνης τοιμάζεται ν διαπράξ να π τ μεγαλύτερα γκλήματα Μνήμης πο χουν συμβε στν τόπο!
Κανονική καταπάτησις, ξαπάτησις κα πεξαίρεσις περιουσιακν στοιχείων πο οδόλως το νήκουν!
Στ μεταξύ, στν στία συμβαίνουν μαγικ πράγματα!
Μήπως ατά προσπαθον νά κακόψουν; Λέτε;

Παρακαλ πολύ, σοι συνειδητοποιον τ μέγεθος το γκλήματος πο πασχίζουν ν πράξουν, ς βοηθήσουν μ τν πογραφή τους πρ κειμένου ν κοπ ρεξις σ μερικος πονηρούς. 

Φιλονόη.

Υπογράφουμε για την διάσωση της Εστίας Νέας Σμύρνης

Πραγματική θλίψη, ντροπή και αγανάκτηση προκαλεί, η μεθοδευμένη προσπάθεια του Δήμου Νέας Σμύρνης, να δημιουργήσει οικονομική ασφυξία στην Εστία, να καταστήσει αδύνατη τη λειτουργία της, έτσι ώστε να καταφέρει να αρπάξει στην κυριολεξία το οικόπεδο, τα σχολεία και το Μέγαρο της  Εστίας Νέας Σμύρνης.

Την ίδια ώρα ψηφίζεται  στη βουλή νομοσχέδιο που καταργεί τα ανταλλάξιμα κτήματα, εχει ήδη καταργηθεί το ΤΑΠΑΠ και η ανταλλάξιμη περιουσία από το 1998,  η οποία δεν αποδόθηκε στους δικαιούχους και είναι πλέον  φανερή η συστηματική προσπαθεια αφανισμού καθε τι που θυμίζει τις Αλησμονητες Πατρίδες της Ανατολής.

Το ιστορικό

Ετος ιδρύσεως της Εστίας Νέας Σμύρνης 1930, έτος ιδρύσεως της τότε Κοινότητας Νέας Σμύρνης 1933.

Η τότε Κοινότητα Νέας Σμύρνης δώρισε προς την Εστία την εκταση με τον όρο να κτιστεί στο ένα τμήμα το Μέγαρο και στο άλλο το Σχολικό συγκρότημα της Εστίας Νέας Σμύρνης, με δικές της δαπάνες και σκοπό την παροχή εκπαίδευσης στα τότε προσφυγόπουλα, ελληνόπουλα και οποιονδήποτε είχε ανάγκη.

Οι σχολές αυτές στέγασαν και τεχνικές ειδικότητες και την σχολή εμπορικού ναυτικού Αλέξανδρος Ωνάσης, όπως και σχολεία όπως αποτελούν σήμερα το 7ο Γυμνάσιο και 8ο Λύκειο Νέας Σμύρνης.

Τον Ιούλιο του 2011, ο Δήμος Νέας Σμύρνηςμε δυο εξώδικα προς την Εστία, απαίτησε από την Εστία να παραδώσει τα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου 2011, ζητώντας ανάκληση της δωρεάς της εκτάσεως και ποσά  από τα καταβαλλόμενα ενοίκια προς την Εστία από το Δημόσιο (Η Εστία κάποια στιγμή επαψε τη λειτουργία των Σχολών και την μετέφερε στο Δημόσιο για τη στεγαση των σημερινών σχολικών μονάδων καταβάλλοντας το τελευταίο κάποιο ενοίκιο στην Εστία).

Από την υπαγωγή λόγω Καλλικράτη των σχολείων στους Δήμους, από την 1/1/2011 ο Δήμος Νέας Σμύρνης αρνήθηκε την καταβολή των ωφειλομένων ενοικίων προς την Εστία, ξαναγκάζοντας σε πλήρη αφανισμό την Εστία, η οποία διατηρεί και ένα από τα καλύτερα Γηροκομεία  και αποτελεί για την  Νέα Σμύρνη την κιβωτό αξιών και το κόσμημα της πόλης.

Η Εστία  δια του προέδρου της κ. Ι. Καλογείτονα, απάντησε με δύο εξώδικα προς τον Δήμο Νέας Σμύρνης και την Περιφέρεια Αττικής, ξεκινώντας μια μακρόχρονη δικαστική διαμάχη,  με την οποία επιχειρείται ουσιαστικά η εξόντωση της ιστορικής Εστίας Νέας Σμύρνης.

Υπογράφουμε για την Εστία Νέας Σμύρνης

Το Δίκτυο Μικρασιάτης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να καλέσει οργανωμένα, όλους τους Μικρασιατικούς Συλλόγους και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη μικρασιατικής καταγωγής, να σταθούν στο πλευρό της Εστίας Νέας Σμύρνης, να ακολουθήσουν το παραδειγμα της Ενωσης Σμυρναίων, να υπογράψουν ψηφίσματα συμπαράστασης και επιστολές διαμαρτυρίας προς τον Δήμο Νέας Σμύρνης,   για τη διάσωση της Εστίας Νέας Σμύρνης και να εκφράσουν με καθε σύννομο τρόπο την διαμαρτυρία τους ενάντια στην αρπαγή μιας ακόμα μικρασιατικής κληρονομιάς. (Μικρασιάτης)

Για ψηφίσματα συμπαράστασης στην Εστία Νέας Σμύρνης:

ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 1, Τ.Κ. 17121, ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Τηλέφωνα : 210-9333702, 210-9330274, 210-9327351
Fax: 210 – 9333694
e-mail: [email protected]

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΣΤΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
e-mail: [email protected]

Για Επιστολές Διαμαρτυρίας στο Δήμο Νέας Σμύρνης:

Διεύθυνση:Ελευθερίου Βενιζέλου 14

(Visited 16 times, 1 visits today)
Leave a Reply