Ὁ λασποπόλεμος καλὰ κρατεῖ!

Ὁ λασποπόλεμος καλὰ κρατεῖ!3Ἔχουν λυσσάξει μὲ τὴν πατάτα, τὸ ῥύζι, τὸ λάδι..
Ἔχουν φάει τὰ μουστάκια τους, τὰ μούσια τους καὶ τὰ ἀποθέματά τους!
Πρῶτοι καὶ καλλίτεροι οἱ «προασπιστὲς» τοῦ δικαίου τοῦ λαοῦ! Τὰ ΚΚΕδάκια!
Ἀλλὰ ξέχασα, αὐτοὶ ὅποιαν κίνησιν αὐτοοργανώσεως βλέπουν, ὄχι μόνον τὴν πολεμοῦν, ἀλλὰ λειτουργοῦν ὡς Παπουτσῆς στὴν Κερατέα! Τέτοια περιφρούρισις τοῦ δικαιώματος τῆς περιφρουρήσεως ποὐθενὰ στὸν κόσμο!!! Τί στό καλό; Τόσο μέγάλη εἶναι ἡ προμήθεια πού λαμβάνουν ἀπό τήν καταστολή πού ἐπιβάλλουν;
Ἐγὼ πάντως τοὺς ἔχω ἐγγεγραμμένους στὰ παλαιότερα τῶν ὑποδημάτων μου!
Καὶ ῥύζι θὰ πάρω καὶ πατάτα καὶ λάδι καὶ ὅλα τὰ ἀγαθὰ τοῦ πλουσίου τόπου μας! Καὶ σὲ ὅποιον ἀρέσουμε.. Γιὰ τοὺς μισθοφόρους, τοὺς ἀερητζῆδες καὶ τοὺς ἐπαγγελματίες προασπιστές τους, ὄχι, δὲν θὰ μπορέσουμε!
Φιλονόη.
Υ.Γ. Ἀλήθεια, ἐάν ἦταν λίγο μελαψούληδες ἤ πολύ μελαψούληδες οἱ παραγωγοί, θά εἶχαν τόν ἴδιον πόλεμο; Δοκιμάζουμε;

– Οι έμποροι λένε πως οι πατάτες Νευροκοπίου είναι κατώτερης ποιότητας
– “Λένε παραμύθια” απαντούν οι πατατοπαραγωγοί
– Δε ρίχνουν τις τιμές στην κεντρική αγορά Θεσσαλονίκης όπως θα κάνουν στη λαχαναγορά της Αθήνας
– Τι λένε στο Newsit oι πρωταγωνιστές του “πολέμου της πατάτας”.
Στην αντεπίθεση πέρασαν οι έμποροι της Μακεδονίας για να αντιμετωπίσουν το “κίνημα της πατάτας” το οποίο αγκαλιάζουν όλο και περισσότεροι καταναλωτές.
Λένε πως οι πατάτες Νευροκοπίου είναι κατώτερης ποίοτητας και πως μόλις τις τηγανίσεις μαυρίζουν ενώ δηλώνουν πως δεν θα ρίξουν τις τιμές όπως θα κάνουν οι χονδρέμποροι στην κετνρική λαχαναγορά της Αθήνας. Υποστηρίζουν πως το κράτος θα χάσει τεράστια έσοδα από τη μη απόδοση ΦΠΑ ενώ επιστρατεύουν ακόμη και τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης λέγοντας πως η εικόνα που περνά η Ελλάδα στο εξωτερικό είναι τριτοκοσμική. Ὁ λασποπόλεμος καλὰ κρατεῖ!1

Οπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος των εμπόρων της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Γιάννης Χαραλαμπίδης “οι πατάτες που διαθέτουν οι παραγωγοί του Νευροκοπίου είναι μια ποιότητα λευκόσαρκη η οποία βγαίνει τον Αυγουστο μήνα και έχει περιορισμένη χρονική διάρκεια καθώς πρέπει να καταναλωθεί μέχρι το Δεκέμβριο.Εάν τις τηγανίζει μαυριζουν. Είναι υποδυέστερες και σε τιμή και δεν είναι οι πατάτες που πουλάμε στην αγορά οι καλές οι κιτρινόσαρκες. Επίσης το κράτος δεν υπάρχει περίπτωση να εισπράξει ΦΠΑ απο αυτή την ιστορία καθώς οι αποδείξεις που κόβουν οι παραγαγωγοί δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ. Επιπλέον η ζημιά που γίνεται στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό είναι μεγάλη. Εγώ προσωπικά ντρέπομαι να βλέπω τον καταναλωτή να σέρνει τις πατάτες στο δρόμο και βγάζουμε τριτοκοσμικές εικόνες προς το εξωτερικό”.
Ακούστε τι δήλωσε στο Νewsit o πρόεδρος των εμπόρων της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, Γιάννης Χαραλαμπίδης:

Η πατάτα Νευροκοπίου, όπως και όλα τα υπόλοιπα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, είναι απολύτως ασφαλής για την υγεία των καταναλωτών, διαβεβαιώνει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας. «Να σταματήσουν ορισμένοι να κάνουν ανεύθυνες δηλώσεις που πλήττουν τα αγροτικά μας προϊόντα και τον Έλληνα παραγωγό», είπε χαρακτηριστικά.
Είχε προηγηθεί σκληρή απάντηση στους εμπόρους απο τους πατατοπαραγωγούς που λένε πως επιστρατεύουν όλα τα μέσα γιατί έχουν φοβηθεί επειδή ο κόσμος αγκάλιασε το “κίνημα της πατάτας”. Λένε πως το προϊόν τους δεν είναι υποδυέστερο όπως λένε οι μεσάζοντες και υπόσχονται πως θα συνεχίσουν και θα οργανώσουν ακόμη καλύτερα τις απευθειας συναλλαγές με τους πολίτες.Ὁ λασποπόλεμος καλὰ κρατεῖ!2
Οπως δήλωσε στο Newsit ο πατατοπαραγωγός από το Νευροκόπι Σάββας Ξανθόπουλος ο οποίος έχει καταγγείλει πως δέχεται και απειλές από τους μεσάζοντες “αυτά που λένε οι έμποροι πως οι πατάτες μας δεν είναι καλές είναι παραμύθια γιατί έχουν φοβηθεί. Οσο για αυτό που λένε πως δε ρίχνουν τις τιμές οφείλεται στο γεγονός πως τόσα χρόνια που μας έκλεβαν έχουν θησαυρίσει. Εμείς θα συνεχίσουμε και θα κάθε μέρα θα οργανώνουμε όλα και καλύτερα τις συναλλαγές μας με τους πολίτες”. 🙁πηγή)

(Visited 22 times, 1 visits today)
Leave a Reply