Ὁ κατήφορος τῆς βίας…

Ὁ κατήφορος τῆς βίας..

 

Και αναρωτιόμουν τι ήταν αυτό που μου μύριζε έντονα περνώντας πριν λίγο μέσα από το Φάληρο… Τα παλικάρια του Αλαφούζου ήταν τελικά που τα ‘χουν κάνει επάνω τους.(πηγή)

Εἶναι νὰ μὴν σὲ πάρῃ ἀπὸ κάτω, ποὺ λέει κι ὁ θυμόσοφός μας λαός.
Ἔτσι λοιπόν, ἐκεῖ στὰ τοῦ Ἀλαφούζου τὰ λημέρια, ἀπεφάσισαν πὼς ἡ βία μᾶς ἔχει καταλάβει καὶ ὁ κατήφορος αὐτὸς δὲν εἶναι καλός! Γιὰ αὐτούς, φαντάζομαι…
Διότι, ἐμένα πλέον δὲν μὲ ἐνοχλεῖ διόλου! Θὰ ἔλεγα πὼς τὴν ἀπολαμβάνω πάρα πολύ!
Βέβαια, ἐγὼ δηλώνω κατὰ τῆς βίας.
Αὐτὸ εἶναι ἄλλο θέμα.
Δὲν συμμετέχω σὲ ἐκφράσεις βίας. Ἀλλὰ τὸν Ἀλαφοῦζο καὶ τὰ τσιράκια του, καθῶς κι ὅλους τοὺς ὁμοίους του,  δὲν θὰ μὲ ἐνοχλοῦσε διόλου νὰ τὸν …κατηφόριζε λίγη βία. Μὰ διόλου.  

Φιλονόη.

Το φαινόμενο των δήθεν αυθόρμητων αποδοκιμασιών και επεισοδίων εναντίον δημοσίων προσώπων απειλεί πλέον τη δημοκρατία στη χώρα μας.

Στη δημοκρατία επιτρέπονται οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες. Οι διάφορες, όμως, συμμορίες οι οποίες οργανώνουν επιθέσεις εναντίον πολιτικών, καλλιτεχνών και κάθε άλλου με τον οποίον διαφωνούν συνιστούν φασιστική συμπεριφορά και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από κανενός τύπου αγανάκτηση.

Αν η κοινωνία δεν αντιδράσει σύντομα σε αυτά τα κρούσματα, ο κατήφορος στη βία και στο χάος δεν θα έχει τέλος. Ούτε η Αριστερά ούτε καμία άλλη πολιτική δύναμη μπορεί να καλύπτει και να παρακινεί αυτόν τον φασίζοντα λαϊκισμό. Η Ελλάδα πέρασε πολλές περιπέτειες στο παρελθόν και οι παλαιότεροι γνωρίζουν καλά τι θα πει εμφύλιος και ανεξέλεγκτη βία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους οπαδούς της τυφλής βίας και της οχλαγωγίας να μας σπρώξουν σε μια τέτοια νέα περιπέτεια. (Καθημερινή)

 

(Visited 17 times, 1 visits today)
One thought on “Ὁ κατήφορος τῆς βίας…

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ὁ κατήφορος τῆς βίας… « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply