Τρομοκρατικὲς ὀργανώσεις, πολεμικὲς ἀσκήσεις κι ἕνας Γ’ Παγκόσμιος πόλεμος ποὺ μόλις ξεκίνησε!

Τρομοκρατικὲς ὀργανώσεις, πολεμικὲς ἀσκήσεις κι ἕνας Γ' Παγκόσμιος πόλεμος ποὺ μόλις ξεκίνησε!Τ παραμύθι τς τρομοκρατίας κατέρρευσε μ τν θάνατο (;;;;;;) Μπν Λντεν. 

λλ τρομοκρατία καλ κρατε, πλου το πλανήτου, καστυνομία το πλανήτου (βλέπετε ΝΑΤΟ) χει ναλάβει τν πάταξίν της!
σκήσεις τοιμότητος στν ρκτική! Λέτε νά μς τοιμάζουν γερά χουνέρια μέ τούς ώσσους; Λέτε τελικς τό παιχνίδι στήν Κύπρο νά εναι πλς πρώτη πράξις τς νέας θεατρικς (το παραλόγου) παραστάσεως πού μς χουν τοιμάσει;

Πολεμικά παιχνίδια στην Αρκτική

Σήμερα (12 Μαρτίου) έχουν ξεκινήσει στην Αρκτική στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας με την κωδική ονομασία Cold Response 2012. Στις ασκήσεις αυτές συμμετέχουν πάνω από 16.000 στρατιωτικοί, πολεμικά πλοία και αεροσκάφη των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, του Καναδά, της Γαλλίας και της Ολλανδίας. Συνολικά – από 14 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ.
Η Συμμαχία και η ουδέτερη Σουηδία που προσχώρησε στις ασκήσεις θα εξασκούνται ως την 21η Μαρτίου στην αποκατάσταση σύμπραξης στην περιοχή πέρα του Πολικού κύκλου. Το επίσημο θέμα των ασκήσεων είναι η εξάσκηση σε συνθήκες συμβατικής διένεξης και πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων.

Τρομοκρατικές οργανώσεις υπάρχουν στην Εγγύς και τη Μέση Ανατολή, στην Λατινική Αμερική, την Ασία και τη Βόρεια Αφρική, ενώ στην Αρκτική, όπως είναι γνωστό, δεν υπάρχουν,- παρατήρησε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Ιγκόρ Κορότσενκο.

-«Για αυτό τον λόγο πρέπει να βλέπουμε τις εν λόγω ασκήσεις αποκλειστικά μέσω του
πρίσματος εντατικοποίησης των στρατιωτικών δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ στην Αρκτική. Το γεγονός αυτό, με τη σειρά του, σχετίζεται με το επικείμενο μοίρασμα του φυσικού πλούτου της περιοχής. Το ΝΑΤΟ, κάνοντας επίδειξη των μυών του, απ’ ότι φαίνεται, δείχνει ότι είναι διατεθειμένο να ενισχύει τις διπλωματικές του προσπάθειες με την στρατιωτική του ισχύ.

Τρομοκράτες στην Αρκτική δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν εκεί πλούσια αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, χρυσού και διαμαντιών. Η παγκόσμια υπερθέρμανση και το λιώσιμο των πάγων, που προβλέπουν οι επιστήμονες, θα ξεκλειδώσουν το θυσαυροφυλάκιο του Βόρειου Παγωμένου Ωκεανού. Η προοπτική αυτή σήμερα κιόλας προκαλεί επίμαχες διαφορές ανάμεσα στα κράτη που διεκδικούν τις αρκτικές υφαλοκρηπίδες. Μάλιστα οι εδαφικές διαφορές έχουν θέση και ανάμεσα στις ίδιες τις νατοϊκές χώρες, π.χ., ανάμεσα στον Καναδά και τις ΗΠΑ, είτε ανάμεσα στη Δανία και τον Καναδά.

Οι ασκήσεις Cold Response 2012 θα μπορούσαν να διεξαχθούν στο έδαφος π.χ. του Καναδά,- θεωρεί ο Βλαντίμιρ Γιεβσέγιεφ, εμπειρογνώμονας του ρωσικού Κέντρου Διεθνούς Ασφάλειας.

-«Παρόλα αυτα διεξάγονται στο έδαφος της Νορβηγίας και της Σουηδίας, δηλαδή σχετικά κοντά στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Απ’αυτή την άποψη, οι ασκήσεις μπορούν να γίνουν αντιληπτές ως πρόκληση. Η Ρωσία έχει πολύ δικαιολογημένους λόγους για ανησυχία διότι τα εφοδιασμένα με το σύστημα Aegis πλοία, μπορούν να αναπτυχθούν στην αρκτική ζώνη.

Το Aegis είναι μαχητικό σύστημα πλοίων, εφοδιασμένο με ραντάρ εμβέλειας εντοπισμού των εναέριων στόχων 400 χιλιομέτρων, με πυραύλους SM-3 σε κάθετους εκτοξευτές και με αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου πυρός με στοιχεία «τεχνητής νοημοσύνης»,- τόνισε ο Βλαντίμιρ Γιεβσέγιεφ.

Η Ρωσία παρακολουθεί προσεκτικά τη στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή του Πόλου,- παρατήρησε ο Ιγκόρ Κορότσενκο.

-«Σήμερα συγκροτούνται δύο νέες αρκτικές μονάδες, που θα είναι έτοιμες να δρουν ευκίνητα σε οποιαδήποτε περιοχή της Αρκτικής. Δηλαδή εκεί, όπου θα απαιτήσουν τα συμφέροντα της χώρας.

Τα νέα πολεμικά πλοία, που η κατασκευή τους ξεκίνησε σε ναυπηγεία την 1 Φεβρουαρίου του 2012, καλούνται να αρχίσουν την ανανέωση του Βόρειου Στόλου της Ρωσίας. Στην Αρκτική θα σταλούν επίσης δύο αποβατικά σκάφη τύπου Mistral, που κατασκευάζονται με βάση την γαλλική άδεια ευρεσιτεχνίας. Στο εγγύς μέλλον προβλέπεται να εκσυγχρονιστούν και οι υποβρύχιες δυνάμεις. Ταυτόχρονα η Ρωσία είναι διατεθειμένη, όπως και προηγούμενα, να διευθετίζει τις εδαφικές διαφορές με ειρηνικό τρόπο, υπολογίζοντας ότι ο διάλογος θα διεξάγεται με βάση το στήριγμα στη διπλωματία και όχι στην στρατιωτική ισχύ»,- σημείωσε συμπεραίνοντας ο Ιγκόρ Κοροτσενκο. (πηγή)

ς θυμηθομε λίγο τν «σωτηρία» πο προσέφερε τ ΝΑΤΟ στν Λιβύη!!! Τν σφαγ τς οκογενείας το Καντάφι, καθς καλων τν ποστηρικτν του! Τπεμπλουτισμένον οράνιον… Τος «κατ λθος» βομβαρδισμος μάχων…. 
Κι
λα ατά γιατί; Γιά νά βγάλουν τόν «κακό» Καντάφι π τν μέσι κα νλωνίζουν λεύθερα, πρ κειμένου ν «σώσουν» κι λλους πολλούς. πως τος Αγυπτίους γι παράδειγμα… τος Συρίους…. 
Γιατί
μένα μο θυμίζει παράστασις τς Συρίας κάτι ντίστοιχον;

Απόβαση Ρώσων Πεζοναυτών στη Συρία – Σφοδρές μάχες στη Δαμασκό.

Ρώσοι Πεζοναύτες έχουν αποβιβαστεί σε συριακό έδαφος σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά στο ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Russia Today ανώνυμη πηγή από το αρχηγείο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη.

«Δυνάμεις Ρώσων πεζοναυτών αποβιβάστηκαν σήμερα στο λιμάνι Tartus της Συρίας με σκοπό, όπως αναφέρθηκε, την προστασία των ρωσικών συμφερόντων στη χώρα όπως και την απομάκρυνση –εάν τελικά απαιτηθεί- Ρώσων πολιτών που βρίσκονται σε αυτή». Να σημειωθεί ότι στην Tartus το ρωσικό Ναυτικό μεγάλη ναυτική βάση. 

Οι πληροφορίες για το πιο σκάφος αποβίβασε τη ρωσική δύναμη –κατ΄ άλλες πηγές πρόκειται για μονάδα ειδικών επιχειρήσεων- είναι συγκεχυμένες, αλλά με τα μέχρι τώρα δεδομένα το σκάφος είναι το Ivan Bobnov που ανήκει στο Στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Η αποστολή της ρωσικής δύναμης δεν είναι πάντως απόλυτα ξεκαθαρισμένη, εάν δηλαδή αυτή θα περιοριστεί στο χώρο της ναυτικής βάσης ή αν θα πραγματοποιήσει αποστολές και έξω από αυτόν.

Πάντως και σύμφωνα; με νεότερες  πληροφορίες η δύναμη  η οποία αποβιβάστηκε προέρχεται από το 431 Τάγμα της δύναμης VMF και επανδρώνεται από Spetsnaz  του Ναυτικού.  

Έτσι αυτή μπορεί να αφορά είτε την προστασία της ναυτικής βάσης εκεί, παράλληλα με το προσωπικό που υπάρχει εκεί, είτε ενδεχομένως  να περιλαμβάνει την προστασία των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 και των βλημάτων εδάφους-επιφανείας P-800 Yakhnot τα οποία χειρίζονται Ρώσοι σύμβουλοι και σε καμιά περίπτωση η Μόσχα δεν θέλει τα συστήματα αυτά να πέσουν στα χέρια των μισθοφόρων και κατά συνέπεια των δυτικών δυνάμεων.

Όλα αυτά τη στιγμή που μάχες με σφοδρές ανταλλαγές πυρών εξελίσσονται στη Δαμασκό σε μια προσπάθεια των ανταρτών και των μισθοφόρων που τους υποστηρίζουν να μεταφέρουν την εξέγερση μέσα στην ίδια τη συριακή πρωτεύουσα.

Πιο συγκριμένα ένοπλες δυνάμεις εξεγερμένων εντοπίστηκαν στο προάστιο του al-Mazzeh περιοχή στην οποία βρίσκονται πρεσβείες, κτίρια υπηρεσιών ασφαλείας καθώς και οικίες μελών του στενού κύκλου του προέδρου της Συρία Bashar al Assad. Σύμφωνα με τους εξεγερμένους τουλάχιστον 80 στρατιώτες του συριακού Στρατού σκοτώθηκαν και 18 ακόμη τραυματίστηκαν,  ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές ο αριθμός των νεκρών και από τις δύο πλευρές φτάνει τους 100. Οι μάχες στη Δαμασκό, οι οποίες  συνεχίζονται είναι οι σκληρότερες που έχουν σημειωθεί στη πρωτεύουσα της Συρίας και έρχονται δύο ημέρες μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση σε κυβερνητικά κτίρια.

Αναμφισβήτητα οι σημερινές μάχες αποτελούν μια σαφή ένδειξη της σταδιακής αποσταθεροποίησης που υφίσταται το καθεστώς Assad και για αυτό το λόγο οι Ρώσοι θεωρούν πως είναι καιρός να αποστείλουν στρατιωτικές δυνάμεις με σκοπό την προστασία των συμφερόντων τους στη χώρα αυτή αλλά και των πολιτών τους που βρίσκονται εκεί.(defencenet)

Προσέξτε τς μερομηνίες παρακαλ!!! 
Στ
ς  12 Μαρτίου ξεκίνησε σκησις (;;;;) το ΝΑΤΟ στν ρκτική!  Στς 21 Μαρτίου πόβασις τν ώσσων στν Δαμασκό!
λλρκτικ εναι μία περιοχ το πλανήτου ποπίσης διεκδικον ο  Ῥῶσσοι.  
Τ
ν διαν περίοδον στν Συρία γίνεται τς κακομοίρας, διόλου αθορμήτως φυσικά! (Πο νά βρομε τούς παιτίους ρα γέ;)
τοιμάζεται ΟΗΕ (τ «εγενς»  σκέλος το ΝΑΤΟ) ν στείλ «ερηνευτικς δυνάμεις κόμη κα νπέμβ!!! 
ωσσία μως δν στάθηκε παρατηρητής. κανε τν δική της κίνησιν.
Ο
πςςςς!
Τί
γινε επαμε; 
Τ
ΝΑΤΟ ποστηρίζει τος «ξεγερμένους» στν Συρία, τοιμάζεται γι παρέμβασιν στράν κα κάνει σκήσεις στν ρκτική, που μως θεωρητικς χει ωσσία διαπραγμάτευτα δικαιώματα!
π πίσω οβραοι στηρίζουν τ ΝΑΤΟ, πειλον τράν κα κρατον σ κατάστασιν ριακς πιβιώσεως τος Παλαιστινίους! 
Ο
ραβες τοιμάζονται νίξουν ,τι χουν κα δν χουν σ ατν τν περχομένη σύγκρουσιν κα Κίνα (ς πορδή νά πομε;) χει παρατάξει δη 200 κατομμύρια στρατό, πανέτοιμον νπέμβ!
Στ
ν νατολικ Μεσόγειο πέφτουν «μυστηριωδς» τουρκικεροσκάφη (μέ τί θνικότητος πιλότους επαμε;), ωσσία χει παρατάξει τεροπλανοφόρο της, τσραλ χει τος πιλότους του νλωνίζουν τν περιοχή, ο ΗΠΑ πίσης τρίβουν τ χέρια τους… Το Κουτρούλη γάμος γίνεται! Τό χουμε πάρει εδησιν;

γαπητο φίλοι. Τ ψέμματα τελείωσαν! 
Ξεκίνησαν πλέον ν
φήνουν πίσω τους τς κινήσεις ντυπωσιασμο κα ν περνον σ δράσεις. 
Τί
κριβς θά πιφέρουν ατές ο δράσεις;
Δυστυχ
ς σμίζομαι πολσχημες σμές, γι πάρα πολλούς!

σως τπλα ν μν χουν κόμη ρχίσει ν κροταλίζουν, λλσονούπω.. Θκουστον κι ατά! Πο θά μς πά
Κα
δυστυχς, ατ πο μς χουν σκηνοθετήσει δν θ εναι γι κανέναν ραο!

Φιλονόη.

Υ.Γ. ς θυμηθομε κα τ κλιμάκιον τν Γάλλων, ποχαρακτηρίσθησαν ς κατάσκοποι π τν σαντ, καί βρέθηκαν νεκροί.Γιατί νεκροί; πό ποιούς πασχίζει σαντ νά προστατευθ;

(Visited 29 times, 1 visits today)
Leave a Reply