Μία «περίεργη» δημοσκόπησις.

 

Μία «περίεργη» δημοσκόπησιςΤὰ εἰσαγωγικὰ μπῆκαν γιὰ πολλοὺς λόγους.
Ὅταν τὸ συγκρότημα Λαμπράκη μᾶς παρουσιάζει μίαν ὀκτακομματικὴ βο(υ)λή, βάσει πάντα τῶν «σοβαρῶν» τους δημοσκοπήσεων, ἀλλὰ μὲ πρῶτα κόμματα τὰ τρία ποὺ ὅλοι μας στέλνουμε εἰς τὸ πῦρ τὸ ἐξώτερον, κάτι βρωμᾶ!
Καί πῶς νά μήν βρωμᾶ; Δὲν μᾶς ἔχουν μάθει στὶς ἀγαθότερες τῶν προθέσεων… Μᾶλλον τὸ ἀντίθετον θὰ ἔλεγα!
Τὸ ἴδιο καὶ μὲ τὸ συγκρότημα Ἀλαφούζου… Τὰ ἴδια καὶ μὲ κάθε παπαγᾶλο ἀπὸ κάθε μέσον μαζικῆς ἀποχαυνώσεως.
Κι ἔξαφνα, ἐμφανίζεται κάτι ἄλλο…
Μία δημοσκόπησις ποὺ προέρχεται ἀπὸ ἕνα καθαρὰ μνημονιακὸν ἔντυπον, τὸ Capital.
Ἐν ὁλίγοις. Τί στά κομμάτια συμβαίνει μέ τίς δημοσκοπήσεις;
Διότι ἐχθὲς ποὺ συζητοῦσα μὲ φίλη, ἡ ὁποία ἐργάζεται σὲ ἐταιρεῖες δημοσκοπήσεων, κατάλαβα πὼς τὰ δεδομένα εἶναι μᾶλλον πολὺ «περίεργα».
Κάποιοι παραμένουν «ἐγκλωβισμένοι» (γιατί ἄρα γέ; Τόσο μεγάλη φροντίδα παρέχει ἡ λοβοτομή τους καί τό βόλεμά τους;) στὰ γνωστὰ καὶ μὴ ἐξαιρετέα, καὶ κάποιοι ἄλλοι ἔχουν λάβει τὴν ἄγουσα ἀναζητῶντας ἄλλου εἴδους λύσεις.
Προσωπικῶς δὲν ἐκτιμῶ κανένα κόμμα, τελεία ἢ ἀπόκομμα. Σαφῶς καὶ θὰ ψηφίσω ἀλλὰ ὄχι διότι πιστεύω στὸ ἦθος κάποιων ἐξ αὐτῶν ποὺ μᾶς ἔχουν ζαλίσει. Οὐδεῖς πλέον δὲν γίνεται νὰ μὲ ἐκπροσωπήσῃ! Ὄχι διότι ἔχω ἄλλην λύσιν πρὸς ὥρας, ἀλλὰ διότι οἱ ἄριστοι ἀκόμη ἀναμένουν τὴν ἀπόλυτον κατάρρευσιν τῶν καθεστωτικῶν, πρὸ κειμένου νὰ ἐμφανισθοῦν!
Κι ἔως τότε, ἐγὼ ἀναμένω, ὑπομένω καὶ χαμογελῶ….
Φιλονόη.

Δημοσκόπηση “φωτιά”: 1ο κόμμα “Ανεξάρτητοι Έλληνες”, 2ο κόμμα “Χρυσή Αυγή”!
Συντριπτικά για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι τα αποτελέσματα της διαδικτυακής δημοσκόπησης που πραγματοποιεί το οικονομικό site, capital.gr με πραγματικά εκπληκτικό αποτέλεσμα ως προς τα δύο πρώτα κόμματα: Την πρώτη θέση, λοιπόν, στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση την καταλαμβάνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 21% και την δεύτερη θέση το εθνικό κόμμα της “Χρυσής Αυγής” με 18%!
Το ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο είναι ότι η δημοσκόπηση διεξάγεται από ένα μέσο ενημέρωσης, έγκυρο μεν και με υψηλή επισκεψιμότητα, αλλά το οποίο θεωρείται ότι εκφράζει ως πολιτική γραμμή τις “σκληρές” δυνάμεις του Μνημονίου.
Σίγουρα οι ψηφοφόροι του capital.gr εκφράζουν την αγορά, όχι μόνο στην στενή της έννοια όπου “αγορά” θεωρούνται οι τραπεζίτες, οι χρηματιστές, οι broker κλπ, αλλά στην ευρύτερη, των δεκάδων χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών. Δηλαδή εκεί που κτυπά η καρδιά της ελληνικής οικονομίας. Και τι λέει η πραγματική ελληνική οικονομική αγορά στα δύο μεγάλα κόμματα του Μνημονίου; “Αντίο και να μην σας ξαναδούμε”!
Χαρακτηριστικό είναι ότι το δείγμα είναι εξαιρετικά μεγάλο (ξεπερνά τις 16.000 ηλεκτρονικές ψήφους) και αποτυπώνει πολύ ικανοποιητική αποδοχή από τους ψηφοφόρους του site (το οποίο επαναλαμβάνουμε, ως πολιτική γραμμή, βρίσκεται στον “σκληρό πυρήνα” της μνημονιακής πολιτικής) και στις δυνάμεις της Αριστεράς, δεδομένης βέβαια της γενικότερης κοινωνικο-πολιτικής κατεύθυνσης των αναγνωστών του: 6% λαμβάνει ο Συνασπισμός και 4% το ΚΚΕ, 3% οι Οικολόγοι, 5% η ΔΗΜΑΡ κλπ
Αλλά είναι πραγματικά απίστευτη η αποδοχή από την ελληνική οικονομική αγορά των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” και των “σκληρών” της δεξιάς.
Η “Χρυσή Αυγή”, ένα κόμμα που ακόμα και σήμερα προσπαθεί να “ενηλικιωθεί”, περνώντας από την φάση του πολιτικού σχηματισμού διαμαρτυρίας, σε ένα κόμμα ευρύτερης αποδοχής (και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αμβλύνει ορισμένες πολιτικές του θέσεις), εν τούτοις οι ψηφοφόροι όπως δείχνουν και τα πανελλαδικές δημοσκοπήσεις, επιβραβεύουν την “καθαρότητα” και την πρακτικότητα των θέσεων της. Κάποιοι στην παραδοσιακή συντηρητική παράταξη δεν κατάλαβαν ότι η Ιστορία τους προσπέρασε και οι εθνικές και κοινωνικές ανάγκες τους έχουν ξεπεράσει. Ως μέλη του συστήματος δεν μπορούν να το προδώσουν και αυτή θα είναι η ήττα τους.
Για τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”, αν δεν κάνουν λάθη στην προεκλογική εκστρατεία, αυτές οι εκλογές μπορεί να τους ανήκουν, κληρονομώντας το κόσμο που έδιωξε η πολιτική της ηγεσίας της ΝΔ.
Το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει πλεόν το δρόμο χωρίς επιστροφή. Κατέρρευσε, μαζί με το κράτος που είχε στήσει. Γιατί το ΠΑΣΟΚ, πάνω απ’όλα ήταν το κράτος. Το οποίο τώρα δεν υπάρχει…
Ας δούμε όλα τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της διαδικτυακής δημοσκόπησης του capital.gr
• ΠΑΣΟΚ
1648 ψήφοι 10 %
• ΝΔ
1415 ψήφοι 9 %
• ΚΚΕ
685 ψήφοι 4 %
• ΛΑΟΣ
147 ψήφοι 1 %
• ΣΥΡΙΖΑ
1040 ψήφοι 6 %
• Δημοκρατική Αριστερά
834 ψήφοι 5 %
• Οικολόγοι Πράσινοι
448 ψήφοι 3 %
• Δημοκρατική Συμμαχία
684 ψήφοι 4 %
• Ανεξάρτητοι Έλληνες
3411 ψήφοι 21 %
• Κοινωνική Συμφωνία
171 ψήφοι 1 %
• Χρυσή Αυγή
2992 ψήφοι 18 %
• Άλλο
2055 ψήφοι 13 %
• Λευκό
825 ψήφοι 5 %

  πηγή

φωτογραφία

 

(Visited 16 times, 1 visits today)
Leave a Reply