Τὸ μεγάλο κόλπο (ποὺ πάει νὰ ξανὰ γίνῃ)!

Κόλπο γραψα;

Λάθος…
Ατ δν εναι κόλπο! Μεθοδολογία εναι!
Εναι συστηματικντιμετώπισις μναν συγκεκριμένον τρόπο, λαν κα λαν, αἰῶνες π αώνων, μ μοναδικν κα κύριον στόχον τους ν κρατον τς ξουσίες ποχουν πεξαιρέσει! Ναί, χουν πεξαιρέσει π νομίμους κα δικαίους κατόχους. (Δν θ τναλύσω σήμερα περισσότερον. Καίει τ θέμα!)

Μ τ παρακάτω στ μεγαλύτερον τμμα τους θ συμφωνήσω. 

γνοοσα ν τελς τ θέμα τν ποζημιώσεων π τος Γερμανούς, κα τν κατασπατάλησιν ατν τν σρημάτων στν μφύλιον. 
Κι χι πλς στν μφύλιο. Στν «δημοκρατικ στρατ» το βουνο εδικότερα! 

Δν θθελα ν γράψω κα γι ατ περισσότερα σήμερα. λλφ’ νς χω τοποθετηθερκετς φορς γι τ εδος τομφυλίου, φ’ τέρου  δν νομίζω πς ατν τν στιγμ χρειάζεται μεγαλυτέρα νάλυσιν. 
Ατμως πο θθελα ν σημειώσω, ναφορικς μ τ παρακάτω κείμενον, εναι τποτέλεσμα. 
Πολ πιθανόν, βάσει τς καταγγελίας, νσχύουν πράγματι τ παρακάτω. Μόνον πο θεωρ πς Ῥῶσσος θ φθάσ κα θ καταλήξως να βμα πρ τς δικς μας καταπατήσεως. 
Γιατί; Διότι πλς θέλει ξοδον στν Μεσόγειον. Δν θέλει ν «μπλέξ» σλλες ποθέσεις. 

Τέλος, γι τσα καταγράφονται πάντα, δυστυχς κι γώ, πως τόσοι κα τόσοι, χουμε πέσει θύματα τς παιτήσεως τν ποζημιώσεων, ταν τν διαν στιγμή, ο πρωτεργτες ατν πο τς διεκδικον, γνωρίζουν θαυμάσια πς χουν κατασπαταλήσει τ χρήματα το λαο σξοπλισμούς, δολοφονίες κα προπαγάνδα. 
Θά μπορούσαμε νά χουμε μίαν τοποθέτησιν πό τούς γνωστούς πρωτεργτες τν ξιώσεων, γιά τό άν χουν πληρώσει ο Γερμανοί, πόσα καί σέ ποιούς;
Προσωπικς ξεκιν πρς νεύρεσιν περισσοτέρων στοιχείων. Θθελα πράγματι ν κάνω λθος μ τν σημεριννάρτησιν κα ν ζητήσω συγγνώμη. 
Ἐὰν μως δν κάνω λθος, ἐὰν ατ τ χρήματα πο περιμένουν τόσοι κα τόσοι κόμη κα σήμερα, ετε ς θύματα, ετε ς παιδι θυμάτων, ετε πλς ς κακοποιημένοι λληνες π τ μένος τν λιθίων Γερμανν, τότε ποιά τρύπα θά τούς κρύψ! Ποιά σκιά θά τούς καλύψ; Ποιός θά τούς προστατέυσπό τό μένος μας; 
Πολ φοβμαι πς τ χειρότερα δν θ τ πάθουν ο πολιτικοί μας, λλτοτοι ονειρέμποροι. 

Φιλονόη.

Υ.Γ. 1. Εναι λληνες ατ τντα. Εναι νθρωποι; Εναι πιστήμονες; Γιατί σήμερα, περισσότερο πό κάθε λλην φορά, πιθυμ τόν φανισμό τους καί τήν νταπόδοσιν; Γιατί σήμερα περισσότερο πό κάθε λλην φορά ασθάνομαι ν τελς προδομένη; Γιατί σήμερα, περισσότερο πό κάθε λλην φορά ατά τά κτήνη θεωρ πώς πρέπει νά πληρώσουν κριβότερα πό κάθε λλον; γινα κάθαρμα πνίγηκα πλέον;

 Υ.Γ.2. Μν ξενοιάζουν κάποιοι  πε δ τυγχάνουν περήλικες… Τώρα ρχίζουμε! Ν τ θυμονται! Οτε θάνατος δν θ τος θωώσ! Θ πληρώσουν κόμη κα νεκροί!

 TO ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ (ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ)

Το παρόν κείμενο περιέχει έναν τεράστιο όγκο σημαντικών πληροφοριών απαραίτητων για την κατανόηση της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της χώρας και του μέλλοντος της. Θα προτείναμε στους αναγνώστες μας να μην αρκεσθούν σε μια απλή ανάγνωση, αλλά να το μελετήσουν σε βάθος.  

 Θεόδοτος 

 Γράφει ο Δημήτριος Τσεργίνης

Όλα τα ‘υψηλά λειτουργήματα’

καταλήγουν να είναι συνωμοσίες κατά του Λαού.

Οι μεγαλύτεροι στην ηλικία από τους αναγνώστες του «Θεόδοτου» θα ξέρουν τι έγινε, τον Οκτώβριο του 1944, κατά τη λήξη της γερμανικής Κατοχής. Έγινε τότε κάτι πρωτοφανές, μοναδικό και ανεπανάληπτο στην Ιστορία της Ευρώπης και γενικώς της υφηλίου. Όλοι όσοι εργάζονταν σε γερμανικές υπηρεσίες βρέθηκαν με… αγγλικές ταυτότητες!

          Το θέμα είναι τόσο εκπληκτικό, ώστε κατάντησε να περνάει απαρατήρητο μέχρι σήμερα. Κορυφαίος πολιτικός της χώρας π.χ. αναλάμβανε, ως δικηγόρος, υποθέσεις που ενδιέφεραν/αφορούσαν τις γερμανικές αρχές Κατοχής στην Κρήτη, ενώ, όπως λέγεται, στενή συγγενής του ‘υπηρετούσε’ ως γραμματεύς στρατιωτικής γερμανικής υπηρεσίας. Κάποια στιγμή οι Γερμανοί κατάλαβαν ότι, παράλληλα με τις ‘υπηρεσίες’ του προς αυτούς, ‘εργαζόταν’ και για τους Άγγλους, οπότε τον γραπώσανε.  Και τότε, φίλοι αγαπητοί του Θεόδοτου, έγινε κάτι άλλο επίσης πρωτοφανές: Οι Άγγλοι, προκειμένου να απελευθερώσουν τον εν λόγω κορυφαίο πολιτικό τη χώρας από τους Γερμανούς (που μπορεί και να τον πήγαιναν για τουφέκι) δέχτηκαν να κάνουν «ανταλλαγή αιχμαλώτων»: Ο κορυφαίος πολιτικός αφέθηκε ελεύθερος, στην Κρήτη παρακαλώ, να συνεχίσει την ‘εργασία’ του, ενώ οι Γερμανοί, κατανοώντας πόσο πολύτιμος ήταν για τους Άγγλους, τον ανέχονταν. Έτσι ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις για την παράδοση της γερμανικής φρουράς της Κρήτης (η λήξη της γερμανικής κατοχής εκεί έγινε το 1945 και όχι το 1944 όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα) και μετά τον πόλεμο οι Γερμανοί τού ανέθεσαν την κατανομή των…αποζημιώσεων σε όσους Έλληνες είχαν υποβάλει σχετικώς αιτήσεις. Πολλά λέγονται για το πώς «κατανεμήθηκαν» οι αποζημιώσεις αυτές, δεν ξέρουμε τι ακριβώς έγινε, αλλά καλό είναι να γνωρίζουν οι συμπατριώτες μας που παραπονιούνται πως «η Ελλάδα δεν πήρε τίποτα από τους Γερμανούς» πως λεφτά υπήρχαν αλλά στα χέρια όχι τα δικά τους αλλά αυτών που είχαν αναλάβει να τα μοιράσουν. Τι έγινε από εκεί και πέρα… τι να σας πω, εγώ δεν ήμουνα εκεί ούτε ποτέ υπέβαλα σε γερμανικές υπηρεσίες αίτηση αποζημίωσης.

Και μια και μιλάμε για χρηματικές αποζημιώσεις, βοήθειες κλπ., καλό είναι να θυμηθούμε και την υπόθεση Πολκ. Ξέρετε: τον Αμερικανό δημοσιογράφο που βρέθηκε νεκρός στη Θεσσαλονίκη κατά την περίοδο του Εμφύλιου πολέμου.

George Polk

Μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ποιος τον σκότωσε και –το κυριότερο- γιατί τον σκότωσε. Άλλοι λοιπόν υποστηρίζουν πως τον ‘έφαγαν’ οι κυβερνητικές υπηρεσίες, επειδή σκοπός του ήταν να ανεβεί «στο βουνό» και να συναντήσει τον Μάρκο Βαφειάδη, άλλοι λένε πως τον έφαγαν οι κομμουνιστές, επειδή θα συναντούσε τον Βαφειάδη και θα αποκάλυπτε τα «αίσχη» των κομμουνιστών και άλλοι άλλα. Αυτοί που τα λένε αυτά τη δουλειά τους κάνουν. Πρόβλημα είναι εκείνοι που τα πιστεύουν. Και το λέω αυτό, διότι σύμφωνα με έρευνα που εδώ και καιρό έχει γίνει από Έλληνες του εξωτερικού (και για την οποία κανείς «ανατρεπτικός», «αποκαλυπτικός», «επαναστατικός» κλπ. δεν μιλάει) αποδεικνύεται ότι υπεύθυνοι της δολοφονίας του Πολκ ήταν οι Έλληνες που έτρωγαν τα λεφτά της αμερικανικής βοήθειας!

Και για να μη δημοσιεύσει ο Πολκ στις Η.Π.Α. ποιοι έτρωγαν τα λεφτά, τον καθάρισαν και συνέχισαν το φαγοπότι. Να γιατί τα «μίσθαρνα όργανα της Μόσχας», όπως κραύγαζε τότε ο ραδιοσταθμός των Ενόπλων Δυνάμεων, αλώνιζαν στα ορεινά επί τρία χρόνια. Πώς να τους νικήσει ο Ελληνικός Στρατός; Με τα εφόδια που δεν αγοράζονταν, επειδή τα λεφτά τα έτρωγε η «ψωροελίτ»; Να τι θα πει Ελλάδα, αγαπητοί φίλοι του Θεόδοτου  και όλα τα άλλα είναι για τους αφελείς ή μάλλον τους idiots που λέει και ο K. R. Bolton.

Το θέμα μας σήμερα όμως δεν είναι το τι έγινε το 1944, το 1947 και το 1949 αλλά τι πάει να γίνει σήμερα. Το εκπληκτικό γεγονός όσων δούλευαν εδώ, στην Ελλάδα,  για τους Γερμανούς (ανθρωποειδή καθάρματα κατά βάση, που κύτταγαν μόνο την τσέπη τους, επειδή όσοι ήταν ιδεολογικώς συγγενείς με τον Εθνικοσοσιαλισμό είχαν φύγει στη Βιέννη ή στα πολεμικά μέτωπα) δείχνει: Α) Ότι οι Γερμανοί είχαν παραδώσει στους Άγγλους τα ονόματα όλων όσων δούλευαν για αυτούς. Β) Ότι οι Άγγλοι χρειάζονταν στα γρήγορα μηχανισμό καθαρμάτων έτοιμο, έτσι ώστε να μη ψάχνουν να βρούν ανθρώπους, να τους ελέγχουν κλπ. Η εξήγηση αυτής της -μοναδικής στην Ιστορία- συναλλαγής είναι απλή: Και ο Χίτλερ και οι Άγγλοι ήθελαν να αποτρέψουν οριστικώς την κάθοδο των Ρώσσων στη Μεσόγειο. Έτσι οι Άγγλοι επέτρεψαν στους Γερμανούς να μαζέψουν τα στρατεύματά τους από διάφορα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα και οι Γερμανοί παρέδωσαν έτοιμο τον μηχανισμό των ανθρώπων τους στους Άγγλους. Το θέμα ήταν οι Ρώσσοι…

Φιλανδία και Βαλτικές χώρες

Γιατί όμως να τα θυμηθούμε τώρα όλα αυτά; Διότι το ίδιο πάει να γίνει σήμερα. Σύμφωνα με όσα πια μπορεί κανείς να δει, οι Ρώσσοι έκαναν τράμπα με τους Αμερικανούς. Δηλαδή απέσπασαν από τη ρωσσική επηροή τέσσερεις χώρες ο πληθυσμός των οποίων ήταν και είναι εχθρικός προς τους Ρώσσους και σε αντάλλαγμα δίνουν στη Ρωσσία μία χώρα ο πληθυσμός της οποίας ήταν και είναι φιλικός προς τους Ρώσσους. Οι τέσσερεις χώρες που έφυγαν οριστικά από τη ρωσσική επηροή είναι η Φινλανδία, η Εσθονία, η Λεττονία και η Λιθουανία. Η χώρα που μπαίνει στη ρωσσική σφαίρα είναι η δική μας, η Ελλάδα. Να γιατί σιγά σιγά ανοίγουν εδώ ρωσσικές τράπεζες, έρχονται κάθε τόσο ρωσσικά ναυτικά αγήματα, παρεμβαίνουν οι Ρώσσοι για τα ελληνικά πράγματα κλπ., κλπ. Αλλά εδώ χρειάζεται προσοχή, διότι:

1.      Η Φινλανδία και οι τρεις Βαλτικές χώρες πέρασαν στους Αμερικανούς χωρίς όρους, στο πι και φι.

2.     Με την Ελλάδα όμως δεν γίνεται αυτό. Οι Αγγλοαμερικανοί, εκμεταλλευόμενοι την κακή κατάσταση της Ρωσσίας, δεν θέλουν να παραδώσουν την Ελλάδα όπως όπως. Κυρίως φοβούνται για το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, γιατί έτσι και κατεβούν οι Ρώσσοι «χύμα», το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως (που έτσι κι αλλιώς άχρηστο και επιβλαβές είναι) θα καταργηθεί, οπότε επικεφαλής της Ορθοδοξίας θα μπει ο Πατριάρχης Μόσχας. Αυτό όμως είναι πολύ σημαντικό και οι Αγγλοαμερικανοί δεν μπορούν να το καταπιούν «αμάσσητο». Έτσι πηγαίνουν να εφαρμόσουν την παλιά συνταγή που είχε πιάσει με τους Γερμανούς: Εντάξει, να πάρουν την Ελλάδα οι Ρώσσοι, αλλά η στελέχωση της ρωσσικής μηχανής ελέγχου θα γίνει με  δοκιμασμένους  ανθρώπους των Αγγλοαμερικανών!Προσέξτε τώρα πώς παίζεται το παιχνίδι: Πρόσωπο κλειδί είναι ο Σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης, άξων περιστροφής η Ακαδημία Αθηνών και διακύβευμα το ΕΛΙΑΜΕΠ. Όχημα για την περιστροφή που πάει να γίνει είναι όργανα του τύπου που ανήκουν σε ανθρώπους με παρελθόν τεθλασμένο, όπως π.χ. οι εφημερίδες των αδελφών Γιώργου και Μάκη Κουρή: Ανέβασαν το ΠΑΣΟΚ το 1981 (η Αυριανή), έγιναν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (ο Μάκης Κουρής), μετά «επρόταξαν το εθνικό συμφέρον», μετά τα έβαλαν με το ΠΑΣΟΚ και πιο μετά  θυμήθηκαν πως υπάρχει καλό και κακό ΠΑΣΟΚ, το κακό με τον Γιωργάκη και το καλό με τον Βενιζέλο.

Ειδικά για τον Βενιζέλο τώρα ελπίζω ότι οι αναγνώστες μας θυμούνται ότι σύμφωνα με δημοσιευμένα  αμερικανικά ντοκουμέντα το όνομά του είναι «Τούρκογλου». Εγώ δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, αλλά το «Βενιζέλος»  είναι εβραϊκό ενώ το «Τούρκογλου» σημαίνει «γιος Τούρκου». Οι αναγνώστες της Αυριανής που πιστεύουν πως υπάρχει «καλό ΠΑΣΟΚ» διαλέγουν και παίρνουνε. Ό,τι προτιμάνε… αφού θέλουν τον «καλό νέο  ηγέτη» που θα διαδεχθεί τον «κακό και άτακτο Γιωργάκη», να τον έχουν και να τον χαίρονται και να βγει μετά η Αυριανή και το Παρόν με νέες εθνικές ανησυχίες, να ψάχνουν και να προωθούν νέο ηγέτη του καλού ΠΑΣΟΚ και βαβούρα να γίνεται δηλαδή, στάκτη στα μάτια του κόσμου.

Για να γυρίσουμε όμως στον Σερ Βασίλειο Μαρκεζίνη, να υπενθυμίσουμε τα βιογραφικά του. Είναι γιος του Σπύρου Μαρκεζίνη ο οποίος δύο φορές, το 1954 και το 1973, είχε αντιταχθεί πρώτα στους Ἀγγλους και μετά στους Αμερικανούς. Έτσι πετάχτηκε έξω από την πολιτική και έμεινε στην άκρη. (Δεν πιστεύω να νομίζει κανείς πως δεν τον ψήφιζε ο Ελληνικός Λαός, επειδή δεν είχε επικοινωνιακά προσόντα!) Τον γιο του όμως τον πήραν οι Άγγλοι στην Αγγλία, τον έκαναν καθηγητή Νομικής σε μεγάλα πανεπιστήμια και μόλις πείστηκαν ότι δεν θα ήταν άτακτος σαν τον πατέρα του τον έκαναν δικηγόρο της βασίλισσας της Αγγλίας!!!

Είδατε ο ομογενής μας! Θα μου πείτε… καλά οι Άγγλοι δεν είχαν άλλο δικηγόρο να αναλάβει την βασίλισσά τους; Τον Βασίλειο Μαρκεζίνη περίμεναν; Βεβαίως και είχαν! Αλλά το θέμα δεν είναι ποιος θα είναι δικηγόρος της βασίλισσας, αλλά ποιος θα προωθηθεί για να ελέγχει την Ελλάδα. Σας το λέω όπως ακριβώς το έχουν πει κι άλλοι στο παρελθόν: Η χώρα μας έχει τεράστια στρατηγική σημασία, διότι φράζει την κάθοδο των Σλάβων στην Μεσόγειο θάλασσα. Σύμφωνα με το δόγμα του Mackinder, εάν οι Σλάβοι (δηλαδή οι Ρώσσοι κυρίως) καταφέρουν να βγούνε στη Μεσόγειο, θα γίνουν κοσμοκράτορες. Έτσι οι Άγγλοι (οι εγκέφαλοι) και τα τσιράκια τους (οι Αμερικανοί) δέχονται τώρα να πάει η Ελλάδα στη ρωσσική σφαίρα επηροής, αλλά το κάνουνε έτσι, ώστε να την κρατήσουνε στην πραγματικότητα υπό τον δικό τους έλεγχο (οι Αγγλοαμερικανοί όχι οι Ρώσσοι).

Ο Σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης λοιπόν άρχισε να προωθείται με βιβλία. Πω! Πω! Πω! Βαρύγδουπα! Περισπούδαστα! Να κάτι τίτλοι -μετά συγχωρήσεως- τόσοι, να κάτι φράσεις σιδηρόδρομοι, να κάτι λέξεις κλειδιά… και όλα αυτά τι λέν; Ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει τύπο εξωτερικής πολιτικής! (Προσέξτε: Τύπο κι όχι ουσία). Λες δηλαδή και δεν το ξέραμε μόνοι μας και περιμέναμε τον Σερ Βασίλειο να μας το πει.

Τώρα θα μου πείτε: Γιατί τα λέει με βιβλία και δεν έβγαινε σε ένα στα κανάλια να μας πει τα φοβερά και τρομερά που έχει να πει. Διότι, καλοί μου φίλοι του Θεόδοτου, δεν τον παίρνει. Έχει κάπως αστεία εμφάνιση και τραγική φωνή… τόσο τραγική που ακούγεται ακριβώς σαν γυναικεία. Εμείς οι Έλληνες είμαστε κάπως ασεβείς και εύκολα παίρνουμε κάποιον στο ψιλό. Έτσι, οι επικοινωνιολόγοι εξήγησαν στον Σερ Βασίλειο να μη πολυεμφανίζεται, αλλά να γράφει περισπούδαστα. Και αυτό έγινε: Εν τω άμα και το θάμα, που έλεγαν και οι γιαγιάδες μας.

Τα βιβλία του Σερ Μαρκεζίνη βέβαια τα βγάζουν εκδοτικοί οίκοι του καθεστώτος, ο Λιβάνης πρώτος και καλύτερος. Αυτό θα έπρεπε να ψιλιάσει όλους όσους κινούνται στον «πατριωτικό χώρο»…μα δεν βαριέσαι, κανένας δεν ψιλιάστηκε (ή, αν θέλατε, όλοι έκαναν το κορόϊδο) και ο Σερ Βασίλειος άρχισε να φιγουράρει ακόμα και σε βιβλιοπωλεία του «πατριωτικού χώρου» (σαν αυτά που κάϋκαν πρόσφατα).

Αυτό ήταν το πρώτο βήμα. Το δεύτερο ήταν να αφήσει το «Σερ» με το οποίο τον τίμησε η βασίλισσα της Αγγλίας, γιατί κατάλαβε ότι παραήταν χονδρό να παρουσιάζεται για εθνικός ηγέτης στην Ελλάδα με ξένο τίτλο ευγενείας –και μάλιστα όταν, υποτίθεται, η Ελλάδα περνάει στους Ρώσσους- και έτσι άρχισε  να μοστράρει ότι είναι μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Με λίγα λόγια, τον έχουν εφοδιάσει με πολλούς τίτλους και του εξηγούν ποιον απ΄όλους πρέπει να χρησιμοποιεί κάθε φορά για να θαμπώσει τους εδώ «ιθαγενείς».

Τώρα πρέπει να πούμε λίγα πράγματα και για την Ακαδημία Αθηνών. Δεν πιστεύω να υπάρχουν ακόμη Έλληνες που να πιστεύουν ότι η Ακαδημία είναι υπεράνω πολιτικών καταστάσεων και τα σχετικά ή ότι συγκεντρώνει στους «κόλπους της» τους αριστείς του Πνεύματος. Εάν κάποιος το πιστεύει, καλύτερα να πάψει να διαβάζει τον Θεόδοτο, διότι είτε είναι ανόητος (idiot), όπως λέει κι ο K. R. Bolton, ή παριστάνει τον ανόητο.

 Λοιπόν η Ακαδημία Αθηνών μανουβράρεται από τη Μασονία και μάλιστα τη φανερή όχι την αθέατη. Πίσω της υπάρχει μια στοά η «Ιαλυσός» και εκεί κανονίζεται ποιος θα μπει κ.λ.π. (Ιαλυσός ήταν μια πόλη της αρχαίας Ρόδου. Δεν ξέρω τι έχουν βρει εκεί οι Μασόνοι, ρωτήστε κάποιον από αυτούς να σας πει. Και αν δεν βρίσκετε κάποιον εύκαιρο, ρωτήστε κάποιον Μητροπολίτη της Ελλαδικής Εκκλησίας μας. Για να είναι Μητροπολίτης σχεδόν σίγουρα θα είναι και Μασόνος). Έτσι λοιπόν η ελληνική Μασονία, η στοά «Ιαλυσός» συγκεκριμένα, έβαλε τον Σερ Βασίλειο στην Ακαδημία, αυτός άφησε το Σερ και ξεφούρνισε το «Ακαδημαϊκός»  και άρχισε να προχωρεί με γιγαντιαία βήματα προς τον εθνοσωτήριο ρόλο του.

Στα βήματα αυτά τώρα τον βοηθάει η εφημερίδα Παρόν του Μάκη Κουρή. Διότι –σου λέει ο Σερ Βασίλειος και το επιτελείο του-  οι καθεστωτικές εφημερίδες, Βήμα, Καθημερινή δικές μας είναι. Κάτσε να πιάσουμε και μια «λαϊκή», που να τα λέει «έξω απ΄τα δόντια», που «να πονάει τον κοσμάκη»  και τα λοιπά. Τώρα από πού κι ως πού ο Μάκης Κουρής μπήκε στο κόλπο με τον Μαρκεζίνη, δεν ξέρω… τι να σας πω, ψάξτε και βρέστε το μόνοι σας.

Τι λέει τώρα ο Σερ και Ακαδημαϊκός; Τα εξής ωραία: Πάντα ήταν φίλος των Ρώσσων, είχε δεχθεί επιθέσεις γι’αυτό, είχε… θυμώσει μαζί του το ΕΛΙΑΜΕΠ, αλλά τώρα έπεισε το ΕΛΙΑΜΕΠ ότι οι Ρώσσοι πρέπει να κατεβούν στην Ελλάδα, οπότε δικαιώθηκε και αυτός και ο καθηγητής Θεόδωρος Καριώτης (άλλος ομογενής, στις ΗΠΑ αυτός) που συμμερίζεται τις απόψεις του.

Είδατε ποτέ εσείς το ΕΛΙΑΜΕΠ να κοντράρεται με τον Σερ Βασίλειο; Εγώ που διαβάζω σχεδόν όλες τις εφημερίδες δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο. (Εάν εσείς έχετε αντίθετη γνώμη, παρακαλώ πληροφορήστε με). Πράγματι όμως το ΕΛΙΑΜΕΠ, το κατ’ εξοχήν όργανο της αγγλοαμερικανικής πολιτικής στην Ελλάδα, πάει τώρα να το παίξει ρωσσόφιλο… αυτό δηλαδή που σας έλεγα και προηγουμένως, ότι δηλαδή οι Αγγλοαμερικανοί πάνε να πλασάρουν στους Ρώσσους τους δικούς τους ανθρώπους. Εάν γίνει όμως αυτό, τότε θα γελάν με τους Έλληνες όχι μόνο τα παρδαλά κατσίκια αλλά και οι αχιβάδες στις παραλίες του Σαρωνικού που έλεγαν κι οι παλαιότεροι και θάχουν δίκιο όλοι όσοι θεωρούν την Ελλάδα πρόβλημα της Ευρώπης και όχι την Ευρώπη πρόβλημα της Ελλάδας.

Θεόδωρος Κουλουμπής

Ποιοι όμως είναι πίσω από τον Σερ και Ακαδημαϊκό Βασίλειο Μαρκεζίνη; Τον έναν μας τον είπε: ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης. Ο Καρυώτης έφυγε μικρός από την Ελλάδα, γιατί δεν του άρεσε, και πήγε στην Αμερική. Εκεί φυσικά έγινε ΠΑΣΟΚ και συνδέθηκε ιδιαιτέρως με την Μάργκαρετ, την γυναίκα του Ανδρέα Παπανδρέου και μητέρα του Γιωργάκη (ναι, αυτού με τα μνημόνια). Η Μάργκαρετ τον βόλεψε σε καλή θέση στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, όπου έμεινε πολλά χρόνια με καθήκοντα κάπως ακαθόριστα. Τώρα στα γεράματα κατάφερε να γίνει καθηγητής και σε κάποιο αμερικανικό πανεπιστήμιο. Καλαμπουριτζής είναι, καλό ανθρωπάκι αλλά Πασόκος φανατικός και το κυριότερο φίλος κολλητός του Θεόδωρου Κουλουμπή, του άλλου «ομογενή», ο οποίος ήρθε από την Αμερική στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και έστησε το ΕΛΙΑΜΕΠ στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Αρχίσατε τώρα να πιάνετε το υπόγειο ρεύμα;

Δίπλα όμως στον Σερ και Ακαδημαϊκό κινούνται δύο άλλα πρόσωπα που ακόμα παραμένουνε στη σκια. Ο ένας είναι ο Αντώνιος Βογιατζής και ο άλλος ο Κωνσταντίνος Σβολόπουλος. Ο πρώτος, ο Βογιατζής, ήταν άνθρωπος του Σπύρου Μαρκεζίνη, πατέρα του Σερ Βασίλειου. Τώρα είναι δικηγόρος του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ στην Αθήνα και το κυριότερο πρόεδρος του Μουσείου Βούρου-Ευταξία, του Μουσείου δηλαδή που σύμφωνα με όσα μπορεί κανείς να καταλάβει από το άρθρο του Βασίλη Βασιλικού στην εφημερίδα «Τα Νέα», στις 9-9-1981, στεγάζει την αθέατη κυβέρνηση της Ελλάδος. Ο Α. Βογιατζής κατάγεται από τη Μυτιλήνη, αλλά αν διαβάσει κανείς τα δημοσιευμένα βιογραφικά του η απώτερη καταγωγή του είναι από τις Κυκλάδες. Είχε μάλιστα πρόγονο κάποιον γιατρό «Αντώνιο Ακύλα». Έχετε εσείς στο σόϊ σας κανέναν με το επώνυμο «Ακύλας»; Δύσκολο το βλέπω, άρα μπορώ να ελπίζω ότι το πιάσατε το υπονοούμενο…

Ο άλλος, ο Κ. Σβολόπουλος, είναι ομότιμος καθηγητής της Ιστορίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, φυσικά ακαδημαϊκός και επίσης φυσικά μέλος της Αθηναϊκής Λέσχης, η οποία (σύμφωνα με πολλούς) αποτελεί το κέντρο της αθέατης Μασονίας που φαίνεται να πλαισιώνει το Μουσείο Βούρου-Ευταξία. Αυτός έφερε τον Κουλουμπή στην Ελλάδα, έχει παλιούς δεσμούς με την οικογένεια Μαρκεζίνη και αυτός ρυθμίζει εκ του αφανούς ο,τι δήποτε έχει σχέση με την μελέτη και διδασκαλία της Ιστορίας στην Ελλάδα. Όσοι ασχολούνται με  τον Λιάκο, την Ρεπούση και τους υπόλοιπους ασχολούνται απλώς με εκείνους που κάνουν μπούγιο. Πίσω τους είναι ο Σβολόπουλος (μιλάει π.χ. για την προσήλωση του ελληνικού λαού στην δημοκρατία, για το πόσο φιλέλληνας ήταν ο… Άντονι Ήντεν) και κρατάει στη θέση τους τους Λιάκους και τις Ρεπούσηδες με υποστήριξη όχι ενεργητική αλλά παθητική.

Εάν κάποιος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει παθητική υποστήριξη (πολύ πιο αποτελεσματική από την ενεργητική) μην ανησυχεί. Θα του το εξηγήσει ο Θεόδοτος προσεχώς. Προς το παρόν σας λέμε ότι  ο Σβολόπουλος θα είναι ο διάδοχος του Μιχαήλ Σακελλαρίου στην Ακαδημία Αθηνών. Ποιος είναι ο Μ. Σακελλαρίου; Να σας το πούμε κι αυτό: Είναι ο ιστορικός που εξασφαλίζει την –μέσω της ιστορικής επιστήμης- πρόσδεση της Ελλάδας στον Δυτικό κόσμο, ειδικά την Αγγλία. Είναι δοκιμασμένος αγγλόφιλος, από οικογένεια αγγλόφιλη εδώ και γενεές. Κάποιος παππούς του ήταν αρχιμανδρίτης (της ελλαδικής εκκλησίας), στράφηκε κατά της Ρωσσίας και έφτασε στο σημείο να ζητήσει την ένωση της Ελληνικής Εκκλησίας με την αγγλικανική. Πρόκειται δηλαδή περί δοκιμασμένου προσώπου και όχι περί περιστασιακού αγγλόφιλου. Γι’ αυτό και κανείς ποτέ δεν τον ενόχλησε: Μετά την 21η Απριλίου 1967 άλλαξε «γνωστικό αντικείμενο» (από τη Νεώτερη Ιστορία το γύρισε στην Αρχαία) και χωρίς κανένα πρόβλημα βρήκε μια χαρά δουλειά σε μεγάλο γαλλικό πανεπιστήμιο. Μετά την Μεταπολίτευση του 1974 γύρισε στην Ελλάδα και τσουπ έγινε ακαδημαϊκός. Έχει γεννηθεί το 1912, δηλαδή σήμερα είναι 100 χρονών. Διάδοχός του προαλείφεται ο Σβολόπουλος, τον οποίο, όπως σας είπαμε, αυτός, ο Σακελλαρίου, έβαλε στην Ακαδημία Αθηνών και μετά στην Αθηναϊκή Λέσχη.

 Αυτούς πηγαίνουν  να πλοωθήσουν οι Αγγλοαμερικανοί στους Ρώσσους προκειμένου να τους παραδώσουν την Ελλάδα.

          Καταλάβατε τώρα τι ακριβώς πάει να γίνει; (Θεόδοτος)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply