Τακτικὲς θρησκευτικοῦ ῥατσισμοῦ ἀπὸ τὸν Σηφουνάκη.


Τακτικὲς θρησκευτικοῦ ῥατσισμοῦ ἀπὸ τὸν Σηφουνάκη.

Δύο μέτρα κα δύο σταθμά!
Σηφουνάκης σήμερα…  Ναί, να ατς πο πασχίζει ν ξεχρεώσ τ σόι τς γυναικούλας του! Ναί, διος μΠΑτΣΟΚος ποχει τόσα κα τόσα σκάνδαλα καταγεγραμμένα στργα κα τς μέρες του…

 

Αντιδράσεις προκαλεί η έκπτωση σε μουσουλμάνους

Του Κωνσταντινου Zούλα

Οξύτατες αντιδράσεις προκαλεί στη Θράκη η έκπτωση της τάξεως του 80% που νομοθετήθηκε μόνον για τους μουσουλμάνους της περιοχής οι οποίοι θα νομιμοποιήσουν τις τυχόν αυθαίρετες κατοικίες τους. Η σχετική τροπολογία ψηφίστηκε χθες τα χαράματα από τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και τη Δημ. Συμμαχία παρότι πολλοί παρατηρούν ότι για πρώτη φορά εισάγει ως φορολογικό κριτήριο το… θρήσκευμα, αδικεί καταφανώς μεγάλη μερίδα κατοίκων της περιοχής και επομένως ελέγχεται ακόμη και για τη συνταγματικότητά της.

Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που, μετά τα μηνύματα κατακραυγής από τα τοπικά ΜΜΕ, ο έχων την ευθύνη της τροπολογίας υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Ν. Σηφουνάκης επιχείρησε προχθές βράδυ να τη «διορθώσει» επιδιώκοντας να εντάξει στη ρύθμιση «όλους τους κατοίκους της Ξάνθης και της Κομοτηνής», δηλαδή και τους χριστιανούς. Το γεγονός αυτό όμως προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τον ΛΑΟΣ, ο οποίος ματαίωσε τη «διόρθωση» με το επιχείρημα ότι συνιστούσε επιπλέον αντισυνταγματική μεθόδευση σε βάρος όλων των άλλων περιφερειών της χώρας.

Ακρως ενδιαφέρον είναι και το παρασκήνιο της σοβαρότατης αυτής υπόθεσης, η οποία παραδόξως ήταν άγνωστη έως χθες ακόμη και στο ΥΠΕΞ παρά το γεγονός ότι αγγίζει τις ευαίσθητες ισορροπίες της περιοχής. Βάσει πληροφοριών, την επίμαχη ρύθμιση προωθούσαν συστηματικά στον κ. Σηφουνάκη οι δύο μειονοτικοί βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη. Κεντρικό τους επιχείρημα ήταν ότι χιλιάδες μουσουλμάνοι αναγκάστηκαν να χτίσουν αυθαίρετα από την εποχή που η πολιτεία δεν τους χορηγούσε εύκολα άδειες οικοδομής. Και ως εκ τούτου πίεζαν να τους δοθεί η έκπτωση του 80% για τη νομιμοποίησή τους, όπως και να επιτραπεί στη μειονότητα να νομιμοποιήσει με τον ίδιο τρόπο τα παράνομα τζαμιά της Θράκης.

Οταν ενημερώθηκαν οι βουλευτές της περιοχής κ. Γ. Πεταλωτής και Ε. Στυλιανίδης διεμήνυσαν στον κ. Σηφουνάκη ότι το θέμα ήταν εξαιρετικά ευαίσθητο και του εισηγήθηκαν να μην περάσει τροπολογία σε όφελος μόνον των μουσουλμάνων. Το δικό τους εύλογο επιχείρημα ήταν ότι μετά τη φιλελεύθερη πολιτική του 1989 οι μουσουλμάνοι δεν είχαν κανένα λόγο να χτίζουν παρανόμως και ως εκ τούτου θα συνιστούσε σήμερα σκάνδαλο να τους επιτραπεί να νομιμοποιήσουν την κατοικία τους με το 20% του ποσού που θα πρέπει να πληρώσουν οι χριστιανοί γείτονές τους, οι οποίοι τυχόν έχουν διαπράξει την ίδια παρανομία.

Μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη, οι δύο βουλευτές είχαν μείνει με την εντύπωση ότι ο κ. Σηφουνάκης είχε υιοθετήσει τα επιχειρήματά τους. Κατόπιν τούτου παραμένει προς απάντηση γιατί ο υπουργός εντέλει την κατέθεσε. Κυρίως όμως χρήζει απάντησης για ποιους λόγους το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. ψήφισαν μια τροπολογία για την οποία επιχαίρουν μόνο οι μειονοτικοί βουλευτές. Οι οποίοι σημειωτέον προκάλεσαν τη Δευτέρα μέχρι και πανηγυρική συνέντευξη Τύπου, προσκαλώντας μόνο τα τουρκόφωνα ΜΜΕ της Θράκης… (καθημερινή)

Κι δ πού τά λέμε, γιατί νά μήν τό κάν
πάρχει δικαιοσύνη; 
σχύει τό Σύνταγμα;
πάρχει μήπως κάποιος εσαγγελεύς πού θά σηκωθρθιος πρό κειμένου νά ξεκινήσ τό ξεκαθάρισμα;

Τς… Δν πάρχει… Κι σο δν πάρχει, τόσο τ σκουπίδια θλωνίζουν κα θ βρωμίζουν!

Φιλονόη.

Υ.Γ. λληνες, μν τος φοβστε! φστε τους ν ξεδιπλώσουν λο τους τ μένος ναντίον μας! λο! Εναι παραίτητον! 

φωτογραφία

(Visited 16 times, 1 visits today)
Leave a Reply