Ἔφθασε ἡ στιγμὴ νὰ ἁρπάξουν καὶ τὸ ὑπόλοιπον κέντρον τῶν Ἀθηνῶν!

Ἔφθασε ἡ στιγμὴ νὰ ἁρπάξουν καὶ τὸ ὑπόλοιπον κέντρον τῶν Ἀθηνῶν!Τώρα ποχουν τ πάντα παξιωθε, ποχουν καταστραφε ο περισσότερες πιχειρήσεις, ποχουν καεσες μειναν ρθιες, τώρα πεφάσισαν ν κάνουν τν μόνοια περατζάδα! 
ναμενόμενον!
Κραυγάζουν ολάχιστοι κάτοικοι το κέντρου δ κα τολάχιστον μίαν δεκαετία.
Ποιός τούς κούει; ατσιστς τος νεβάζουν, καθάρματα τος κατεβάζουνε!
ς χορτάσουμε λοιπν τώρα καθαριότητα, τραπεζοκαθίσματα στν μόνοια καρπαγσων μειναν ρθια!

Φιλονόη.

 

Αναβαθμίζεται το κέντρο – Τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Ομονοίας

 

 

Σχέδια αναβάθμισης του κέντρου της Αθήνας με στόχο τη μείωση της εγκληματικότητας και την επιστροφή των πολιτών στο κέντρο ξανά. Διαβάστε τι συζητήθηκε μεταξύ δημάρχου Αθηναίων και επιχειρηματιών

Μίκα Κοντορούση

 

Σειρά συναντήσεων με παράγοντες του δήμου αναμένεται να έχουν το επόμενο διάστημα επιχειρηματίες και άλλων περιοχών του κέντρου με στόχο την από κοινού εξεύρεση λύσεων για την αναβάθμιση της περιοχής, την αύξηση της εμπορικής κίνησης και την επιστροφή των Αθηναίων στο κέντρο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας “Η Καθημερινή”, μία πρώτη συνάντηση έγινε προχτές στο γραφείο του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

Θέμα συζήτησης αποτέλεσε μεταξύ άλλων, η δυνατότητα τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στην Ομόνοια, ώστε από το άχαρο τσιμεντένιο χώρο που είναι σήμερα, να μετατραπεί σε πλατεία, όπου οι περαστικοί θα μπορούν να πίνουν τον καφέ τους.

“Ο δήμαρχος φάνηκε να έχει καλές προθέσεις. Είμαι αισιόδοξος για την εξέλιξη της συνεργασίας”, σχολίασε στην εφημερίδα “Η Καθημερινή” ένας από τους επιχειρηματίες που βρέθηκε με το δήμαρχο Αθηναίων.

Στόχος άλλωστε είναι η τάση επιστροφής απλών πολιτών στο κέντρο, αλλά και η μείωση της παραβατικότητας και της αντίστοιχης εκρηκτικής εγκληματικότητας.

Ενδιαφέρον έχουν ήδη εκδηλώσει αρκετές επιχειρήσεις που σχεδιάζουν να μισθώσουν μεγάλους χώρους του κέντρου που έχουν μείνει άδειοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στο στόχαστρο αυτή τη στιγμή είναι οι πλατείες Ομονοίας και η Κοτζιά.

Παράλληλα, εξετάζεται η αξιοποίηση από το δήμο Αθηναίων του ξενοδοχείου Μιράζ στην Ομόνοια, ως κέντρου διαμονής για νέους ανθρώπους, καθώς και η ένταξη του “Μπάγκειου” στα σχέδια επιστροφής της επιχειρηματικότητας στο κέντρο.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση έχει με πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας. (πηγή)

(Visited 13 times, 1 visits today)
Leave a Reply