Χρονολόγησις τῆς ἐπιστροφῆς τοῦ Ὀδυσσέως στὴν Ἰθάκη.

Μία ργασία πο δν χει κόμη δε τ φς τς δημοσιότητος, λλ πο κατ κάποιον τρόπο, γινε γνωστή!
ποτελεσμα ατο εναι φυσικ κα δική μου νημέρωσις π τν γαπητ φίλο μας τν Νικόλαο. 
Συντόμως φυσικ θχουμε περισσότερες πληροφορίες.

Φιλονόη.

 Μόλις λαβα, γαπητ Φιλονόη, τν κατωτέρω πιστολν π τν κλεκτν φίλον μου Παναγιώτην Μητροπέτρον τν ποίαν θεώρησα σκόπιμον ν σο ποστείλω.

Χαρε

Φίλες και Φίλοι μας, 

Στο τεύχος Ιουνίου 2012 του επιστημονικού περιοδικού “Mediterranean Archaeology and Archaeometry” θα δημοσιευθή η συνημμένη εργασία μας.

Κατ’ εξαίρεση, λόγω ίσως της σπουδαιότητός της, το περιοδικό την προδημοσίευσε και υπάρχει ήδη στο διαδίκτυο. Η επιστημονική ομάδα μας αποτελούμενη από τον Καθηγητή Γεωφυσικής Σταύρο Παπαμαρινόπουλο, την Καθηγήτρια Αστροφυσικής Παναγιώτα Πρέκα, την Αρχαιολόγο και υποψήψια διδάκτορα Γεωμυθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Έλενα Μητροπέτρου, τον Μεταπτυχιακό της Αστρονομίας Παναγιώτη Αντωνόπουλο, την Μεταπτυχιακή της Αρχαιολογίας Αλεξάνδρα Τσιρώνη και τον Λυκειάρχη Πάνο Μητροπέτρο κατόπιν επισταμένων ερευνών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η έκλειψη της 30ής Οκτωβρίου του έτους 1207 π.Χ., που ήταν ορατή στην Ιθάκη και στο Ιόνιο πέλαγος, χρονολογεί   την ημέρα της μνηστηροφονίας από τον Οδυσσέα. Χαιρόμαστε που μια τέτοιου είδους εργασία έγινε από Έλληνες.

Πάνος Μητροπέτρος 

ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ 

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply