Ὁ ἀποδιοπομπαῖος …Ἄκης!

Τούς ἀναγνωρίζουμε; Ὅλους;

Τούς ἀναγνωρίζουμε; Ὅλους;

Διαβάζοντας τ παρακάτω ρθρον, στ μυαλ μου λθε Κουτσόγιωργας. Ατς ποὺ πάνω του στόλισαν κάθε τους κούτα μ ΠΑΜΠΕΡΣ, ς λλον παρδαλν κα προκλητικν χριστουγεννιάτικον δένδρο Καμινομπουτάρη,  κάθε κέρατο τοντρέα στν Μαργκερίτ, κάθε βρωμιά τους κα κάθε τους συδοσία.

Κα καλά, Μένιος, περασπιζόμενος π τν τότε «τρελλ το μΠΑτΣΟΚ» Εάγγελο Γιαννόπουλο,  πάει, μς τελείωσε, κλεισε φάκελος μλους τος κατηγορουμένους θώους δικαιωμένους τέλος πάντων μ κάθε μορφς παραγραφ στν πλάτη τους! (Ναί, μουν πολ νέα τότε, λλ δυστυχς γιμένα, θυμμαι καλς τν Βαγγέλη ν πασχίζ μόνος του ν μς λλάξ τν ντίληψιν! Τόσο πο κατέληγα ν λυπμαι περισσότερο τν Βαγγέλη παρ τν Μένιο!!!!) 

Τότε ταν πο σκέφθηκα γι πρώτην φορ τ το συντάγματος, τ περ νομιμότητος κα τ περληθείας καληθοφανείας. 
Τότε ταν πο κατάλαβα πς γἐὰν μπλακ σ κάποιαν περιπέτειαν δικαστικήν, νάλογον ατς πονεπλάκ τότε τ μΠΑτΣΟΚ, τ πιθανότερον θταν ν ζεσταίνω τ κελ τοῦ κη, ς λλην κλώσσα, ως σήμερα. 
ντιθέτως, τότε, νας φουκαρς Κοσκωτς πλήρωσε γιλα, γκλήματα κα μή, κα  κόμη στιγματισμένος εναι. 
Κα καλά, Κοσκοτς τθελε κα τπαθε. Κι κης πίσης. Μετ τν μεγάλη ζω κα τν Ντόλτσε Βίτα φθασε καρα το ταμείου.
λλά ποιο ταμείου; Καί τί σχέσιν χει διάρρηξις πού (λως τυχαίως) συνέβη πρό 18 μηνν στό  γραφεον του; Τί κρύβει ατή διάρρηξις; Προσπάθεια τοκη νά ξαφανίσ στοιχεα πού φοβόταν πώς θά το κλέψουν ο πολιτικοί του ντίπαλοι; Προσπάθεια τν πολιτικν του ντιπάλων νά τόν πογυμνώσουν πό πλα; Τυχαία διάρρηξις; Καί γιατί κανες δέν ναφέρεται σέ ατήν; Σάν πολλές συμπτώσεις δέν μαζεύτηκαν σέ μίαν μόνον περίπτωσιν τν πολιτικν καταστροφέων μας;

Τέλος, γιατί νά εναι νοχος κης καί νά μήν εναι Μπένυ; GAP; Σημίτης; τσρος; Λαλιώτης; (Πο χάθηκε ατό τό πιντί βρέ παιδιά;) τέλος πάντων κάθε κοπρόσκυλο πού μς στολίστηκε μόνον καί μόνον γιατί γλυφε τέλεια καί προσκυνοσε τελειότερα;

Ὁ ἀποδιοπομπαῖος ...Ἄκης!2

Καλ τ λέει Βαξεβάνης, λλ θθελα ν τλεγε κόμη καλλίτερα, ἐὰν θέλ ν σεβόμαστε στ σύνολον τν δημοσιογραφικόν του λόγο κι χι σ μέρη του. 

Φιλονόη. 

 

Ο Άκης δεν μας έκλεψε μόνο, μας κυβέρνησε

 

Ὁ ἀποδιοπομπαῖος ...Ἄκης!1

Η εικόνα ήταν σκληρή ακόμη κι αν δεν είχε καμία υποψία βίας. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, καταβεβλημένος, με εμφανή την προσπάθεια να κρατήσει κάτι από το ύφος και την περπατησιά των παλαιών χρόνων, προσάγεται στην εισαγγελία. Για ειρωνεία της ιστορίας, η σύλληψη του προσωπικού φίλου του Αντρέα Παπανδρέου, γίνεται από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου.

Η σύλληψη ήταν αναμενόμενη. Εισαγγελικές Αρχές στη Γερμανία, τη Ρωσία και την Ελλάδα είχαν «ακουμπήσει» το όνομα Τσοζατζόπουλος σε δύο υποθέσεις. Στους TOR 1 και στα υποβρύχια. Στην μεν υπόθεση των υποβρυχίων, η ομάδα που είχε αναλάβει την διαδικασία είσπραξης και νομιμοποίησης των μιζών ήταν άμεσα εμπλεκόμενη με τον πρώην υπουργό Άμυνας, στη δε υπόθεση των συστημάτων TOR 1, η Offshore που εισέπραξε τις μίζες ανήκει σε συγγενή του Τσοχατζόπουλου και φαίνεται να του πουλά ακίνητα με ενδιάμεσο άλλη Offshore πάλι του συγγενή. Η ίδια offshore,πουλά και στο Βατοπέδι, αλλά αυτή είναι μια ιστορία για την οποία θα γράψουμε σύντομα.

Τις ώρες που μεσολάβησαν από την σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά. Πως η στιγμή σύλληψης δεν είναι τυχαία, πως είναι ένα εξιλαστήριο θύμα, πως η κίνηση ήταν προεκλογική. Ακόμη και πως έπρεπε να τον αφήσουν να κάνει Πάσχα.

Η χώρα αυτή μερικές φορές φτάνει στην παράνοια. Μπορεί να παραπονιέται γιατί κανένας από όσους φταίνε δεν μπαίνει φυλακή, αλλά όταν επιτέλους ελάχιστοι από τους πολλούς φτάσουν στην πόρτα της εισαγγελίας (Εφραίμ, Άκης) τότε αναζητά σκοπιμότητες, εφευρίσκει συγκυρίες, δίνει ακόμη και χάρη λόγω εορτών.

Στα δημοσιογραφικά γραφεία υπήρξαν πολλοί συνάδελφοι που βλέποντας τις εικόνες της σύλληψης του Άκη Τσοχατζόπουλου δήλωσαν «τον λυπάμαι». Στα πολιτικά γραφεία, ο Άκης χαρακτηρίστηκε «ένας πολιτικός που παρασύρθηκε κυρίως μετά την σχέση του με τη νεαρή σύζυγο, περνώντας από την πολιτική στο Four Seasons».

Δεν αμφισβητώ το πως οι άνθρωποι μπορεί να επηρεάζονται από τους ανθρώπους σε σημείο να γίνονται για λύπηση. Ο Άκης συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας που είναι αρκετά πιο διδακτικά από οποιαδήποτε συναισθηματική ή ψυχολογική προσέγγιση.

Ο Τσοχατζόπουλος των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης και των οραμάτων (του ζιβάγκο), μετατράπηκε σε ένα πολιτικό μηχανισμό εξουσίας που κάλυψε και δικαιολόγησε την αυθαιρεσία του με λαϊκισμό (τα ζεϊμπέκικα των φωτογραφιών), κυριάρχησε μετατρέποντας τους θεσμούς σε κανόνες διαπλοκής (οι εντιμότατοι συγκατηγορούμενοι φίλοι) και κατέληξε στην διαφθορά ως δικαιολογημένο στάδιο πολιτικής (μίζες και Four Seasons).

Προφανώς αυτό δεν αφορά μόνο τον Άκη αλλά ολοκληρο το σύστημα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως όταν η επιτροπή της Βουλής εξέταζε την υπόθεση των TOR 1, όταν έφτασαν οι λογαριασμοί των Offshore εταιρειών, ο Ευάγγελος βενιζέλος, είπε πως δεν είναι λογαριασμοί, αλλά αριθμοί τηλεφώνων. Η διαφθορά τύπου Άκη, ήταν η ίδια πολιτική.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Άκης θα ριχτεί στην αρένα από αυτούς που τον προσκυνούσαν και παρα λίγο να τον βγάλουν και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να υπάρχει ένας ένοχος για να μην είναι οι ίδιοι.

Ο ίδιος ο Άκης συνεχίζει να έχει την συμπεριφορά του πολιτικού συστήματος. Δείχνει να μην καταλαβαίνει. Έβγαλε μια ανακοίνωση στην οποία μιλά για πολιτικές σκοπιμότητες. Συνεχίζει να συμπεριφέρεται με την νοοτροπία του 80, τότε που κάθε αποκάλυψη σκανδάλου για τα κόμματα ήταν πολιτική δίωξη και κάθε πιθανός ένοχος, ήρωας.

Επιμένω πως ανάμεσα στο να μας έχει κλέψει ο Άκης ( αν μας έκλεψε) ή να μας κυβέρνησε, το χειρότερο είναι το δεύτερο. Όπως και όλοι αυτοί που τον χειροκροτούσαν, στη συνέχεια τον κάλυψαν ως όμοιο και τώρα τον πετάνε στα λιοντάρια.

Κώστας Βαξεβάνης

φωτογραφία κα φωτογραφία

(Visited 25 times, 1 visits today)
Leave a Reply