Πᾶμε γιά ἄρσιν τοῦ πλειστηριασμοῦ πρώτης κατοικίας;

 

Πᾶμε γιά ἄρσιν τοῦ πλειστηριασμοῦ πρώτης κατοικίας;7cf81ceb9ceb1cf83cebccebfe1bfa6-cf80

Ἐπεὶ δὴ δὲν πολυπιστεύω πὼς οἱ τροϊκανοὶ εἶναι τόσο, μὰ τόσο ἠλίθιοι…
Κι ἐπεὶ δὴ μᾶς ἔχουν μάθε νὰ μᾶς «προετοιμάζουν» γιὰ τὰ ἐπερχόμενα μέτρα…
Κι ἐπεὶ δὴ  ὅλα τὰ μέτρα ποὺ ἔως τώρα ἔχουν λάβει ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ ΤΩΝ ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΜΕΝΩΝ ἔμπνευσις…
Εἶμαι βεβαία πὼς αὐτὸ ἐπιδιώκουν πλέον!
Διαβᾶστε τὴν εἴδησιν ἀλλὰ νὰ εἶστε βέβαιοι πὼς μόνοι τους τὸ σκέφτηκαν!!
Σὲ τέτοια ἐγκλήματα δὲν χρειάζονται συνεργούς!

Πάντως, ἄς κοπιάσουν!
Σπίτι Ἕλληνος δὲν παίρνουν αὐτοί!  
Νὰ τὸ θυμοῦνται!
Ἐδῶ θὰ τοὺς περιμένουμε!

Φιλονόη.  

 

Απαιτεί πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας η τρόικα

Στο μάτι της τρόικας έχει μπει η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων και ειδικά οι κατοικίες. Το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρας μας που υπολογίζεται στο 73% φαντάζει παράλογο στα μάτια των δανειστών μιας χώρας υπό καθεστώς επιτροπείας και γι’ αυτό δρομολογούνται παρεμβάσεις-σοκ για να αλλάξουν το χάρτη του real estate.

Ο Τόμσεν και η παρέα του έχουν απαιτήσει -σύμφωνα με πληροφορίες- να αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών που ισχύει από το 2008. Η απαγόρευση ισχύει μέχρι το τέλος του 2012 και η τρόικα ζητά να καταργηθεί με το… πακέτο χαρατσιών και νέων μέτρων του Ιουνίου.

Χιλιάδες Έλληνες σε άμεσο κίνδυνο

Εάν ισχύει η άρση της απαγόρευσης κατ’ επιταγή της τρόικας, αυτό σημαίνει πως αυτόματα βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο χιλιάδες Έλληνες, ο οποίοι θα δουν το σπίτι τους να βγαίνει στο «σφυρί» έναντι πολύ χαμηλού τιμήματος.

Με βάση το νόμο που ισχύει σήμερα, απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί για ποσά άνω των 200.000 ευρώ για φυσικά και νομικά πρόσωπα, για πρώτη κατοικία ανεξαρτήτως του ύψους της οφειλής, ενώ τη διαδικασία αποφεύγουν και όσοι έχουν ενταχθεί στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, το 14% των στεγαστικών δανείων δεν εξυπηρετείται. Από τα συνολικά 78,1 δισ. ευρώ τέτοιου είδους δανείων, τα 11 δισ. ευρώ βρίσκονται στο «κόκκινο»… (πηγή)

(Visited 14 times, 1 visits today)
Leave a Reply