Ὑπάρχει καὶ αὐτή ἡ Ἑλλάδα λοιπόν…

 

Ὑπάρχει καὶ αὐτή ἡ Ἑλλάδα λοιπόν…Είναι από τις ειδήσεις, που δεν θα τις δούμε να παίζουν στα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης.

Γιατί είναι ειδήσεις ελπίδας και αισιοδοξίας,για μια Ελλάδα άλλη, διαφορετική από αυτήν που θέλουν και επιδιώκουν.

Την Ελλάδα της μιζέριας,την Ελλάδα του εκμηδενισμού των πάντων,την εκφυλισμένη Ελλάδα..

Αν κάτι αξίζει να αγωνιστεί κανείς,είναι αυτά τα παιδιά,που εμείς οι μεγαλύτεροι τα έχουμε προδώσει και τα καταδικάσαμε να μεγαλώσουν σε σκλαβωμένη πατρίδα..

Ας ελπίσουμε πως αυτά θα κάνουν,ότι δεν σταθήκαμε εμείς ικανοί.

Νε φέρουμε τον τιμητικό τίτλο του ”Ελληνα” επάξια στους ώμους μας.

Μαρία Τριανταφύλλου.

……………………………………………………………

Το δεύτερο βραβείο στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό διαστημικής για μαθητές «CanSat», που διοργανώθηκε στη Νορβηγία από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμού Διαστήματος (ESA), κέρδισαν οι μαθητές του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης.  

 

Οι μαθητές συμμετείχαν με ένα δορυφόρο, τον «Ιcaromenippus 3D», που  κατάφεραν να τον εκτοξεύσουν σε ύψος ενός χιλιομέτρου για να τραβήξει φωτογραφίες και να τις απεικονίσει  στη συνέχεια τρισδιάστατα.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στην ομάδα του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης είναι οι Γιώργος Χατζέλλης, Ηλίας Ψυρούκης, Ηλίας Θεοδωρίδης, Ευστράτιος Τσιρτσής, Ιωάννης Μυρσινιάς, Αλέξανδρος Αλαμανέλλης Ζισιμόπουλος, Ευστράτιος Μακρής, Γιώργος Πολυχρόνης, Μυρσίνη Σβώρου, Ελένη Γαβριηλάτου. Το σήμα της ομάδας έχει φιλοτεχνήσει ο συμμαθητής τους, Φίλιππος Βλάχος, ενώ την ομάδα βοήθησε και ο Χαρτογράφος και Πολιτικός Μηχανικός, Γιώργος Τάταρης.

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στην Άντεα, στη βόρεια Νορβηγία. Ο «Icaromenippus 3D» είναι ο τρίτος δορυφόρος που κατασκευάζει το σχολείο. Οι περισσότεροι δορυφόροι των συμμετεχόντων διαλυόντουσαν κατά την εκτόξευση ή κατά τη διάρκεια των υπερπτήσεων.

Στον ευρωπαϊκό μαθητικό διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 14 ομάδες από ευρωπαϊκές χώρες. Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα ενός σχολείου της Σκωτίας.

πηγη:tvxs

 

(Visited 16 times, 1 visits today)
Leave a Reply