Οἱ «προστυχιὲς» τοῦ Μάρκου κι ἄλλα …μπουμπούκια!


Ἀναζητῶντας κάποια ἱστορικὰ ἄρθρα γιὰ διάφορα θέματα στὸ διαδίκτυον, ἔπεσα σὲ μίαν σελίδα πολὺ ἐνδιαφέρουσα! 

Βέβαια, γιὰ ὅσους εἶναι λάτρεις τοῦ ΚΚΕ καὶ τῶν λοιπῶν κλώνων του, μᾶλλον δὲν θὰ τοὺς ἀρέσῃ…
Ἀλλά τί νά κάνουμε;
Ἱστορία εἶναι αὐτή…
Δὲν ξεγράφεται… Ἰδίως ὅταν ἔχει ὑπογραφὲς ἀπὸ αἷμα!

Φιλονόη

Οι  «προστυχιές’»του Μάρκου Βαφειάδη και άλλα μπουμπούκια…

Διαβάζοντας πρόσφατα κάποια βιβλία παλαιών κομμουνιστών έμεινα έκπληκτος με κάποιες αναφορές στους γενικούς γραμματείς, αλλά και στους κατά καιρούς ηγέτες αυτής της παράταξης, η οποία έχει ένα μεγάλο ιστορικό παρελθόν σαν κόμμα, αφού έχει συμπληρώσει 90 χρόνια παρουσίας. Το κόμμα ιδρύθηκε από τον εβραίο Αβραάμ Μπεναρόγια για όσους δεν γνωρίζουν και θα ήθελα να θίξω κάποια σημεία που μου προξένησαν εντύπωσι.

Κατ’ αρχήν να αναφέρω κάποιους από τους πρώτους γραμματείς και τί αυτοί απέγιναν… Πρώτος γραμματέας ήταν ο Αρβανίτης. Ο οποίος διεγράφη κατηγορηθείς ως οπορτουνιστής. Ένας άλλος ο Δημητράτος διεγράφη κατηγορηθείς ως ύποπτος. (Ο Δημητράτος ήταν υπουργός στα κοινωνικά επί Μεταξά..! Η δε ιστορία έχει και λίγο πλάκα, διότι ο Μεταξάς ζήτησε να τον βρούνε και να του τον πάνε μπροστά του. Η αστυνομία λοιπόν τον έψαχνε για ημέρες, αυτός κρυβόταν γιατί νόμιζε ότι θα τον σκοτώσουν, ή θα τον εξορίσουν, ή θα τον φυλακίσουν. Τελικά τον βρήκαν, τον πηγαίνουν στον Μεταξά και ο Μεταξάς τον έκανε υπουργό! Του έδωσε την δυνατότητα να φτιάξει το εργασιακό όπως το ξέρουμε σήμερα…! Το 8ωρο, το ΙΚΑ, τις αργίες, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την 15ήμερη άδεια, το δώρο, τα άλλα δικαιώματα κλπ…).

Ο γνωστός ιστορικός Κορδάτος κατηγορήθηκε και διεγράφη ως διαστρεβλωτής του μαρξισμού.
Ο Σαργολόγος διεγράφη κατηγορηθείς ως πράκτορας. Αυτός έκανε το εξής: Πήγε στον Στάλιν, του πήρε κάμποσες χιλιάδες δολλάρια και όταν έφυγε από την Ρωσσία,πήγε στην Βιέννη. Αντί όμως να γυρίσει στην Ελλάδα, πήγε στην Αμερική μαζί με τα φράγκα!
Μετά ήταν γραμματέας ένας Πουλιόπουλος, ο οποίος διεγράφη κατηγορηθείς ως προβοκάτορας.
Ο Χάιτας τουφεκίσθηκε στην Ρωσσία το 1935.
Ο Σιάντος δολοφονήθηκε από το ΚΚΕ κατηγορηθείς ως προδότης.
Ο Νεφελούδης διεγράφη κατηγορηθείς ως πράκτορας.
Ο Τσίπας διεγράφη κατηγορηθείς ως τυχοδιώκτης.
Ο Ζαχαριάδης διεγράφη κατηγορηθείς ως «βρωμόνερο και φωνή του εχθρού…»!
Ο «στρατηγός» Μάρκος Βαφειάδης καθαιρέθηκε κατηγορηθείς ως «ρεμάλι»’..! ( Γ’ συνδιάσκεψη ΚΚΕ Οκτώβριος 1970 : «O Mάρκος είναι ένα ρεμάλι,ο Μάρκος δεν ήταν ποτέ κομμουνιστής, ο Μάρκος δεν είχε ποτέ κομματικότητα, απ’ τον Μάρκο έπρεπε όλα να τα περιμένουμε… ο Μάρκος Βαφειάδης είναι στρατιωτικά τενεκές…» )
Αυτά όλα αναφέρονται στο βιβλίο που έχει εκδόσει το ΚΚΕ με τίτλο «3 1/2  χρόνια πάλης του δημοκρατικού στρατού». Εκεί, σε αυτό το βιβλίο ένα άλλο ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ, ο Μπαρτζώκας, έχει ένα άρθρο και λέει: «…o Βαφειάδης σερνόταν σαν το σκουλήκι και μέσα στην αγωνία του πανικού του ασχολούνταν με προστυχιές…»

Για να φτάσουμε και στους γραμματείς και ηγέτες των τελευταίων δεκαετιών, με προεξάρχοντα τον Χαρίλαο Φλωράκη, ο οποίος ζούσε στην βίλλα του, είχε τα τσιμπούκια του, τα 200 φιρμάτα κουστούμια του, την συλλογή των πανάκριβων ρολογιών, τον δορυφορικό δέκτη από το 1975 για να πιάνει ρωσσικά κανάλια και άλλες πολλές, αγνές και ιδεολογικές κομμουνιστικές απολαύσεις..! Ή την κ.Παπαρρήγα με την κορούλα στο DEREE, αλλά τα δικά σας παιδιά στις καταλήψεις…!;;;

Εσείς οι αγνοί αριστεροί πατριώτες, τί αισθάνεσθε για αυτούς τους ηγέτες που είχατε και έχετε..; Ήταν ιδεολόγοι…; Ή συμφεροντολόγοι…; Έχετε εσείς 200 ακριβά κουστούμια στην γκαρνταρόμπα σας..; Κάνετε συλλογή από ROLEX μήπως..;;; Ζείτε σε καμμιά βίλλα..;  Πώς τα ανέχεσθε όλα αυτά..; Μήπως είσαστε τελικά θύματα και εγκλωβισμένοι σε κάτι άλλο από αυτό που πιστεύετε αγνά σαν ιδεολογία…; Θα μείνω με αυτήν την απορία,αλλά και με το τί να ήταν οι «προστυχιές» του Βαφειάδη, όπως έγραψαν οι ίδιοι οι σύντροφοί του… Μπορεί να ήταν ας πούμε gay…;

Φοβερές ιστορίες σε κάθε περίπτωσι και καλό θα ήταν να τα μαθαίνουν οι νεώτεροι…

22 Μαρ 2010

κατεχόμεναι Ἀθῆναι
φωτογραφία

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply