Πᾶμε γιὰ ἐκλογές!

Καὶ πολὺ σύντομα μάλιστα! 
Συντομότερα ἀπὸ ὅσο περιμέναμε!
Ἀλήθεια, μέ τόσην ἀκυβερνησία δέν περνᾶμε θαυμάσια; 
Ἔως καὶ οἱ Τοῦρκοι λούφαξαν!
Βλέπετε, ὅταν ἔχουν νὰ κάνουν μὲ τὶς γνωστὲς καὶ μὴ ἐξαιρετέες κυβερνήσεις, ξέρουν τὶ πρέπει νὰ κάνουν. 
Τώρα, στὴν ἀναμπουμπούλα, τὰ ἔχουν χάσει.
Σκέπτονται τὰ μεμέτια, «βρέ μπᾶς καί ξεπηδήξῃ κάποιος παλαβός καί δέν προλάβουμε νά ἀντιδράσουμε; Μὲ τοὺς κουδουνισμένους τὰ ἔχουμε κάνει πλακάκια! Μέ τούς τρελλούς ὅμως;» 

Ἐγὼ εἶμαι πάρα πολὺ εὐχαριστημένη πάντως!
Πᾶμε γιὰ ἐκλογές! 
Καὶ θὰ γελάσῃ καὶ τὸ παρδαλὸ κατσίκι!

Φιλονόη.

 Παρέδωσε…ο Σαμαράς

Με τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη ολοκληρώθηκε ο κύκλος επαφών του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, με τους πολιτικούς αρχηγούς για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκε αρνητικός να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε όμως ότι αναμένει «σαφείς προτάσεις» από την πλευρά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Ανακοίνωση από τον κ. Αντώνη Σαμαρά αναμένεται αργότερα το βράδυ.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ η πρώτη συνάντηση έγινε με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

• Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση για κυβέρνηση συνεργασίας φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων προς τον Αντώνη Σαμαρά, την οποία θα επαναλάβει και στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. 
• Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ και επανέλαβε ότι θα επιδιώξει κυβέρνηση της Αριστεράς.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με την γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα συμφώνησαν ότι δεν υπάρχει λόγος για να συναντηθούν.

Επίσης, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, αρνήθηκε να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συζήτηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει αποκλείσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, Ν.Μιχαλολιάκο.

“Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό με τη σύνθεση της νέας Βουλής» για να σχηματιστεί κυβέρνηση, αλλά δεν κατέστη δυνατόν, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση των διερευνητικών επαφών με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη. «Ως εκ τούτου κατέθεσα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης» πρόσθεσε.

Την εντολή θα πάρει την Τρίτη το μεσημέρι στις 14:00 ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. (πηγή)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply