Ἡ Ἑλλάδα τῆς ἐλπίδος…

Διεθνείς διακρίσεις για το Πολυτεχνείο Κρήτης

Νέες διεθνείς διακρίσεις για το Πολυτεχνείο Κρήτης με αφορμή εργασίες Δρ. Λεωνίδα Α. Ζαμπετάκη σχετικά με τη Συναισθηματική Νοημοσύνη και τη Δημιουργικότητα.

Πιο συγκριμένα η ερευνητική εργασία με τίτλο :  Zampetakis, Leonidas, A. (2011). The Measurement of Trait Emotional Intelligence with TEIQue-SF: An Analysis Based on Unfolding Item Response Theory Models, η οποία δημοσιεύτηκε στο συλλογικό τόμο Research on Emotion in Organizations (Vol. 7, pp. 289-315), επιλέχθηκε για βράβευση με τον τίτλο της «Εξέχουσας επιστημονικής συμβολής» – Outstanding Author Contribution Award, του εκδοτικού οίκου Emerald, για το έτος 2012, στο πλαίσιο του Emerald Literati Network-Awards for Excellence.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη επιστημονική διάκριση η οποία απονέμεται κάθε χρόνο από τον Εκδοτικό Οίκο Emerald, (ενός από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους στον κόσμο σε όλες τις Επιστήμες), για εξέχουσες επιστημονικές εργασίες οι οποίες διακρίθηκαν κατόπιν αξιολόγησης ειδικών επιστημονικών επιτροπών για την αριστεία και την σημαντική συμβολή τους στην επιστημονική γνώση.

Στην εν λόγω εργασία, για πρώτη φορά, πραγματοποιείται ο ποσοτικός προσδιορισμός της Συναισθηματικής Νοημοσύνης των ατόμων, με τη χρήση καινοτόμων μαθηματικών μοντέλων, γνωστών ως Unfolding Item Response Theory models. H σπουδαιότητα της εργασίας έγκειται στο γεγονός ότι, η αξιόπιστη και έγκαιρη μέτρηση της Συναισθηματικής Νοημοσύνης των ανθρώπων, με τα υπάρχοντα μαθηματικά μοντέλα παρουσίαζε σημαντικά μειονεκτήματα. Με την νέα μέθοδο προσδιορισμού, που παρουσιάζεται στην εργασία,  βελτιώνεται σημαντικά η αξιοπιστία της μέτρησης και ανοίγει ο δρόμος για τη χρήση της μεθόδου σε μοντέλα αξιολόγησης προσωπικού. Τους επόμενους μήνες θα γίνει επίσημη βράβευση του κου Ζαμπετάκη, στο εξωτερικό, από το Διευθύνοντα σύμβουλο του εκδοτικού Οίκου Emerald.

πηγη

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply