Μὴ γίνουμε σὰν τὴν Ἑλλάδα στὶς αὐτοκτονίες…

Αλλή μια φορά γίναμε παράδειγμα προς αποφυγήν δυστυχώς. Κραυγή αγωνίας από τους γείτονες Ιταλούς,που βλέπουν να αυξάνονται προοδευτικά οι αυτόχειρες λόγω απελπισίας από την κρίση που μαστίζει για τα καλά την χώρα τους,να μην γίνουν σαν εμάς.Να μην φτάσουν οι αυτοκτονίες στον αριθμό των δικών μας….

Δειλοὶ ἄνθρωποι οὔκ ἔχουσιν ἐν μάχῃ ἀριθμόν.
Εὐριπίδης, 480-406 π.Χ., Ἀρχαίος τραγικός
Ἀπόδοσις: Οἱ δειλοὶ δεν προσμετρῶνται (ὑπολογίζονται) στὴν μάχη…

…………………………………………………………….

«Να μην φθάσουμε τον αριθμό αυτοκτονιών της Ελλάδας»

Η δραματική αύξηση των αυτοκτονιών στην Ιταλία, με τους άνεργους και τους επιχειρηματίες να κατέχουν τα θλιβερά «πρωτεία», οδήγησε τους συγγενείς των αυτόχειρων σε μια διαδήλωση στην Μπολόνια, στη μνήμη όσων έδωσαν τέλος στη ζωή τους, λυγισμένοι από την κρίση.

Η διαδήλωση με τις λευκές σημαίες διοργανώθηκε από την Ελιζαμπέτα Μπιάνκι, κόρη επιχειρηματία από την Μπολόνια και την Τιτσιάνα Μαρόνε, την χήρα του τεχνίτη Τζιουζέπε Καμπανιέλο, ο οποίος στις 28 Μαρτίου αυτοπυρπολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, έχοντας λυγίσει υπό το βάρος των χρεών.

«Ο κόσμος σας χρειάζεται, εμείς βάζουμε την φωνή, εσείς έχετε την εξουσία, κάντε κάτι για την Ιταλία. Δεν θέλουμε να φτάσουμε στον ίδιο αριθμό νεκρών με την Ελλάδα» φώναξε απευθυνόμενη στους θεσμούς της χώρας, η χήρα του Καμπανιέλο, όταν έφτασε στο σημείο που αυτοπυρπολήθηκε ο σύζυγός της.

Η Τιτσιάνα Μαρόνε εξήγησε: «Αυτοί οι άνθρωποι όταν αποφασίζουν να αφαιρέσουν την ζωή τους είναι επειδή οδηγήθηκαν εκεί: δεν είναι τρελλοί, καταθλιπτικοί ή θερμοκέφαλοι. Είναι απελπισμένοι».

«Η απελπισία είναι απόλυτη» διαβεβαίωσε η Μαρόνε, ενώ η Μπιάνκι σημείωσε ότι αισθάνθηκε υποχρεωμένη να διοργανώσει την διαδήλωση, γιατί «κανείς δεν κάνει τίποτα».

«Ζητάμε από την κυβέρνηση να αλλάξει νόμους, να βάλει το χέρι στην καρδιά…Ο κόσμος έχει ανάγκη από την ανθρώπινη επαφή που δεν υπάρχει πια» τόνισε η Μπιάνκι, προσθέτοντας ότι διάφοροι εκδοτικοί οίκοι έχουν επικοινωνήσει με τις οικογένειες και πρόκειται να γραφτεί ένα βιβλίο, τα έσοδα από τις πωλήσεις του οποίου θα διατεθούν στους οικείους των αυτοχείρων.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply