Γιγαντιαία ἐπίθεσις κατατρομοκρατήσεως καὶ παραπληροφορήσεως!

Γιγαντιαία επιχείρηση κατατρομοκράτησης και παραπληροφόρησης, έχουν στήσει πολιτικά γραφεία των εραστών του μνημονίου επιστρατεύοντας αμετανόητα ή βολεμένα κομματικά στελέχη και ποντάροντας στην αμφιλεγόμενη “κοντή μνήμη” των Ελλήνων, προκειμένου να μεταπείσουν όσους πρώην οπαδούς τους έχουν προσεγγίσει αντιμνημονιακά κόμματα, ώστε να επιστρέψουν στο κομματικό “μαντρί”,.
Ισχυρίζονται ότι δήθεν:

1. Η ψήφος σε αντιμνημονιακό κόμμα θα οδηγήσει στην αποβολή της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή ότι θα πειθαναγκαστεί η Ελλάδα να αποχωρήσει μόνη της.
2. Η μονομερής καταγγελία του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης θα οδηγήσει σε πιστωτικό γεγονός, αποκλείοντας την χώρα από τις αγορές και από τον δανεισμό.
3. Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν προετοιμαστεί για έξοδο από το Ευρώ
4. Δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.
5. Κομπάζουν για μείωση του χρέους με το PSI.
6. Τα μόνα αξιόπιστα κόμματα για να επαναδιαπραγματευτούν τις μνημονιακές συμβάσεις είναι ο τριμερής πολιτικός σχηματισμός Ν.Δ.- Π.Α.Σ.ο.Κ. και ΔΗΜ.ΑΡ !!!

Τι δεν τους λένε:
1. Στις 15 Μαΐου 2012 ο μέχρι πριν λίγες ημέρες Έλληνας υπουργός Οικονομικών Σαχινίδης ξεκαθάρισε ότι: «Αυτή τη στιγμή μπορεί πολιτικοί να δηλώνουν δημόσια απόψεις του τύπου “η Ελλάδα να φύγει από ευρώ” αλλά νομικά δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα». Παράλληλα, επέκρινε όσους πολιτικούς αρθρώνουν τέτοιο λόγο: «Παίζουν με τη φωτιά όσοι … πολιτικοί μιλούν για έξοδο από το ευρώ. Αν μία χώρα φύγει δια της βίας από την ευρωζώνη, σας διαβεβαιώνω ότι οι αγορές θα πιστέψουν ότι οποιαδήποτε άλλη μπορεί να φύγει και αυτό θα οδηγήσει στην κατάρρευση της νομισματικής ένωσης». Το ίδιο δήλωσε και ο Ζαν Κλών Γιούγκερς μετά την λήξη των εργασιών του Eurogroup τονίζοντας ότι τέτοιοι ισχυρισμοί αποτελούν «ανοησίες» και «προπαγάνδα». Στην συνέχεια ο Όλι Ρεν δήλωσε σε συνέντευξή του ότι τέτοιο θέμα δεν τέθηκε και δεν συζητήθηκε στην σύνοδο του Eurogroup. Οι παραπάνω δηλώσεις εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους αρχηγούς, τα στελέχη και τα φερέφωνα των μνημονιακών κομμάτων οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε εκστρατεία τρομοκρατίας ψηφοφόρων με διασπορά ψευδών ισχυρισμών.
2. Η διαδικασία καταγγελίας της δανειακής σύμβασης, δεν είναι τόσο απλή όσο και ακαριαία. Θα προηγηθεί προσπάθεια συμβιβασμού μεταξύ Ελλάδος και δανειστών (η διαδικασία δεν διαφέρει από ότι συμβαίνει με τα ιδιωτικά δάνεια, όπου υπάρχουν αποφάσεις για διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους και σμίκρυνση δόσεων ) ενώ παράλληλα θα πραγματοποιείται λογιστικός έλεγχος από διεθνή οργανισμό, τα αποτελέσματα του οποίου είναι βέβαιο ότι θα βρει σύμφωνους τους λαούς της Ευρώπης και τα διεθνή δικαστήρια. Άλλωστε υπάρχει προηγούμενη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Κοινωνίας των Εθνών, με βάση την οποία το 1938 επί πρωθυπουργίας Ι. Μεταξά διεγράφη το Ελληνικό χρέος, ως επονείδιστο. Σε αυτήν την απόφαση βασίστηκε το νέο Διεθνές Δικαστήριο και το 2003, διέγραψε το χρέος της Αργεντινής, η οποία σήμερα «τρέχει» με ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης 7%.
3. Το κόστος μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, – σύμφωνα με την “Guardian”, ξεπερνά το 1 τρις ευρώ, ενώ ο οίκος Fitch προειδοποιεί ότι μετά από ένα τέτοιο συμβάν, θα υποβαθμίζει όλες τις Ευρωπαϊκές ιδιωτικές εταιρίες, με αποτέλεσμα την διόγκωση του κόστους δανεισμού τους. Ενώ σε νέο δημοσίευμα της Guardian υποστηρίζεται ότι: «Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ η Βρετανία θα βρεθεί σε μακροχρόνια ύφεση».
4. Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην σελίδα 43 του Κρατικού Προϋπολογισμού, για το 2012 τα έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης προβλέπονται σε 89,5 δις ευρώ ενώ τα γενικά έξοδα που αφορούν στην γενική λειτουργία του κράτους -αφαιρουμένων των τόκων δανεισμού- μόλις αγγίζουν τα 87 δις ευρώ. Άρα το προβαλλόμενο στα ΜΜΕ πιθανό έλλειμμα του προϋπολογισμού, δεν αφορά τους μισθούς και τις συντάξεις ή τα υπόλοιπα έξοδα λειτουργίας του κράτους αλλά μόνον τους τόκους των δανειστών. Εξάλλου, σήμερα παρατηρείται μία μεθοδευμένη υστέρηση στην είσπραξη φορολογικών εσόδων, αφού καθυστερούν σκόπιμα την αποστολή των εκκαθαριστικών με διάφορες δικαιολογίες.
5. Το χρέος δεν μειώθηκε κατά 105 δις ευρώ με το PSI, αλλά αντίθετα αυξήθηκε κατά 25 δις ευρώ αφού συνάφθηκε νέο δάνειο 130 δις ευρώ. Και πως το μειώνεις όταν μετά από 10 χρόνια απάνθρωπης λιτότητας, το χρέος παραμένει στο 110% του ΑΕΠ, δηλαδή ακριβώς στα ίδια επίπεδα που ήταν το 2009, όταν μας οδήγησαν στο ΔΝΤ. Άρα το 2020 θα ξαναπάμε στο ΔΝΤ.
6. Οι δύο μεγάλοι υπαίτιοι, που έριξαν το καράβι της ελληνικής οικονομίας στα βράχια, που εμπλέκονται σε μίζες, off shore, κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, δεκάδες χιλιάδες ψηφοθηρικούς διορισμούς που οδήγησαν την Ελλάδα στο ΔΝΤ, που υπέγραφαν μέχρι προχθές ως «ραγιάδες», επιστολές απόλυτης συμμόρφωσης στους όρους του μνημονίου, στο ξεπούλημα της Ελλάδας και στην μείωση μισθών και συντάξεων στα επίπεδα Ρουμανίας και Βουλγαρίας (β΄μνημόνιο) , που μεθοδευμένα έθαψαν την ανάπτυξη και τον ορυκτό πλούτο και έσπρωξαν την χώρα στο τέλμα της ύφεσης και της φτώχιας, προσπαθούν σήμερα να πείσουν ότι είναι αυτοί οι μόνοι κατάλληλοι για να επαναδιαπραγματευθούν το μνημόνιο, δηλαδή το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας. Πως είναι δυνατόν να βάλεις το «κλέφτη» της περιουσίας σου, φύλακά της; Πως είναι δυνατόν να αναθέσεις στους πολιτικούς που κατέστρεψαν την χώρα, να προσπαθήσουν να την σώσουν. Πως είναι δυνατόν να θεωρήσεις ως ειλικρινείς, τους δύο πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι μόλις τρεις μήνες πριν, απειλούσαν ως μαινόμενοι ταύροι, τους βουλευτές τους ότι αν δεν ψήφιζαν τα καταστροφικά για τους Έλληνες και την χώρα νομοσχέδια, στην ουσία την παράδοση της χώρας θα τους διέγραφαν; Όπως και έπραξαν.

Ο μόνος στόχος των Ελλήνων δεν μπορεί να είναι άλλος παρά να διώξουμε τους εραστές της ρεμούλας και του μνημονίου και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Ιωάννης Δέμος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply