Tί Μοίρα κι αὐτή;

Tί Μοίρα κι αὐτή;1Διάβαζα σήμερα σε ένα άρθρο,ότι το επιχειρηματικό κλίμα στην Γερμανία επιδεινώθηκε,επηρεαζόμενο από την γενικότερη κατάσταση στην ευρωζώνη.

Κάποιοι αρχίζουν και αναρωτιούνται ολοένα και περισσότερο φωναχτά,για το που βαδίζει η Ευρώπη και κατά πόσο ενωμένη είναι.

Αλήθεια,είναι αστείο.

Με την οικονομική κρίση που ξέσπασε αρχίζουμε να διαπιστώνουμε ότι η Ευρωπαϊκη ένωση είναι ανύπαρκτη και με  σπιθαμιαίους ηγέτες;

Οταν οι ηγέτες και οι λαοί αυτής της Ευρώπης,επέτρεψαν να συμβεί, ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα,μετά τον β’παγκόσμιο πόλεμο,τον βομβαρδισμό και την διαμέλιση της Σερβίας το 1999,που αντί να λύσουν οι ίδιοι ,το όποιο πρόβλημα υπήρχε με την Σερβία,αντ’αυτού

επέτρεψαν στους ΓΙΑΝΚΗΔΕΣ,να έρθουν και να βομβαρδίσουν την καρδιά της Ευρωπης με τις βόμβες ουρανίου που ήθελαν να ξεφορτωθούν και να την διαμελίσουν κατά όπως τους βόλευε,μετά από αυτό,γινόταν να μιλάμε ακόμα για ενωμένη Ευρώπη; Κι όμως…

 

Tί Μοίρα κι αὐτή;2Πριν καιρό,είχα διαβάσει για …Γερμανούς αγανακτισμένους,που αντιλαμβανόμενοι προφανώς τι παιχνίδι παίζεται στα πέριξ,βγήκαν στους δρόμους με Ελληνικές σημαίες,για να συμπαρασταθούν σε εμάς..

Μάλιστα…Τώρα πρέπει να χαρούμε να υποθέσω,που  αρχίζουν σε κάποιους να κόβονται σιγά σιγά οι γέλωτες και οι ειρωνίες;;

Μήπως τελικά τα εξώφυλλα του Focus,που σας διασκέδαζαν δυο χρόνια, με την »ζητιάνα» Αφροδίτη της Μήλου και την βυθιζόμενη απο τα χρέη Ακρόπολη,δεν έχουν πια και τόση πλάκα;;

Νομίζατε πως το παιχνιδάκι που παίζουν στις δικές μας πλάτες,που μας φόρτωσαν ένα χρέος που δεν το χρωστούσαμε,ήταν πολύ μακριά απο εσάς και την κραταιή οικονομία σας;;

Αλήθεια…ακόμα γελούσατε όταν είδατε πως η ίδια »μπάλα» παρασύρει ,την Πορτογαλία..την Ισπανία…την Ιταλία…φήμες για την Γαλλία;;

Ακόμα γελούσατε έτσι;

Τώρα όμως, συνειδητοποιείτε σιγά σιγά,πως το »παιχνίδι» της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης πραγμάτων,δεν γνωρίζει λαούς,δεν γνωριζει ιστορίες,δεν γνωρίζει ισχυρές ή αδύναμες οικονομίες.

Το »παιχνίδι» αυτό,είχε ως πυροκροτητή ή αρχικό θύμα αν θέλετε,εμάς.

Μας χρησιμοποίησαν για να δουν αν το πείραμα θα πάει καλά κι αφού πήγε πρίμα,προχώρησαν στα επόμενα και το ακόμα μεθ’επόμενο θα είστε εσείς,μόλις επιτελέσετε τον ρόλο που έχετε κληθεί να παίξετε…εσείς που βγήκατε στους δρόμους της χώρας σας,ως αγανακτισμένοι,να συμπαρασταθείτε σε αυτούς που λοιδωρείτε δυο ολόκληρα χρόνια,καταπίνοντας την καραμέλα περι κακών και τεμπέληδων Ελλήνων..

Τώρα θα έχετε χρόνο να σκεφτείτε πολλά και να αναθεωρήσετε ακόμα περισσότερα..

Τώρα θα θυμηθείτε τους Ελληνες και τον Γολγοθά που πορεύομαστε και θα πορευτούμε ακόμα πιο πολύ,εξαιτίας του ρόλου  της δικής σας κυρίως κυβέρνησης και των δικών μας δοσίλογων!

Αλλά η υπόθεση αυτή,έχει και μια »ειρωνία» (Ελληνική λέξη κι αυτή) και ξέρετε ποιά είναι;;

Οτι πάντα,όπου και να πάτε…όπου κι αν κοιτάξετε,παντού θα είναι μπροστα σας ένας Ελληνας,με τον ένα ή άλλο τρόπο!!

Καλό ή κακό…Και ναι,το παραδέχομαι,εμείς οι σύγχρονοι Ελληνες,δεν σας απασχολούμε με τον καλό τρόπο,αλλά πάντα με έναν Ελληνα  ασχολείστε…

Αυτός ο καταραμένος Ελληνας χιλιάδες χρόνια τώρα,δεν αφήνει το μυαλό σας να ησυχάσει…!!

-Γιατί Ελληνες ήταν ο Περικλής,ο Κλεισθένης…ο Σόλωνας, που σας έμαθαν τι σημαίνει »η απόφαση στον λαό» ή αλλιώς »δημοκρατία»..

-Γιατί Ελληνες ήταν ο Ιπποκράτης και ο Ασκληπιός,που σας έμαθαν οτι οι ασθένειες γιατρεύονται και δεν είμαστε έρμαια της ζωής..

-Γιατί Ελληνες ήταν  ο Φειδίας και ο Πραξιτέλης, που σας έμαθαν πως ενα κομμάτι άψυχου μαρμάρου,μπορεί να πάρει ζωή και φως κι αυτό το φως να λάμπει εκθαμβωτικά στους αιώνες των αιώνων και να στέκει εκεί για να το θαυμάζετε εκστασιασμένοι,ως ενα δείγμα πολιτισμού ,που το έχετε όλοι σας τόσο πολύ ανάγκη!

-Γιατί Ελληνας ηταν ο Λεωνίδας,που σας δίδαξε τι σημαίνει »ελεύθερος άνθρωπος»,τι σημαίνει »αυτοθυσία» και »δεν αποδέχομαι την μοίρα μου,αλλά την ορίζω εγώ»..

-Γιατί Ελληνες  ήταν ο Σωκράτης,ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης,που σας έμαθαν πως ο άνθρωπος,δεν επιβιώνει μόνο με τροφή…Θέλει κι άλλη »τροφή»,αυτή  του νου…κι αυτή η »τροφή» αλλάζει τον κόσμο συθέμελα..

-Γιατί Ελληνας  ήταν ο Αλέξανδρος,που σας έμαθε πως ο άνθρωπος είναι Θεός θνητός και σπάει κάθε όριο πιθανοτήτων αν το πιστέψει μέσα του.

Γιατί τελικά, Ελληνική είναι αυτή η γη,που όλα απο εδώ ξεκίνησαν ,όλα εδώ θα τελειώσουν και όλα απο εδώ θα αρχίσουν ξανά…γιατί εδώ είναι η ΕΛ ΛΑΔΑ,η χώρα του φωτός και χωρίς αυτό το φως,όλοι σας θα ζούσατε στα σκοτάδια…κι αυτο το ξέρετε ήδη!

Τελικά..παντού και πάντα ένας Ελληνας θα σας »βασανίζει»…τι μοίρα κι αυτή;;!!

Μαρία Τριανταφύλλου.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Leave a Reply