Ὁ ἐχθρὸς δὲν κρύβεται ἀπὸ καιρό…. Ἐμεῖς δὲν τὸν βλέπαμε!

Ὁ ἐχθρὸς δὲν κρύβεται ἀπὸ καιρό.... Ἐμεῖς δὲν τὸν βλέπαμε!Για να μην έχουμε καμία αμφιβολία για το  ποιοί βρίσκονται πίσω από όσα ζούμε…

ΒΗΜΑ 7/11/2000
«Υπάρχουν κάποιοι που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τις μετακινήσεις του πληθυσμού που συνεπάγεται η παγκοσμιοποίηση για να διεγείρουν τον φόβο και το μίσος. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε κατά του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας». Τόνι Μπλέρ πρωθυπουργος της καπιταλιστικής Αγγλίας και δεξί χέρι των Αμερικανών!


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 23/04/2000« Έννοιες όπως η εθνική κυριαρχία και η εθνική ταυτότητα ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ  να δεσπόζουν στο  παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Παρ’ όλα αυτά, τα πιο επιτυχημένα μοντέλα κρατών θα είναι οι δημοκρατίες που εκμεταλλεύονται τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης αντί να τις απορρίπτουν.
Θα εμφανιστούν περισσότερα τέτοια κράτη σε εκείνες τις περιοχές της γης που έχουν αναπτύξει τους κατάλληλους μηχανισμούς για την δημιουργία πιο ανοικτών κοινωνιών και συνόρων, την προστασία των μειονοτήτων, την προώθηση των διμερών συνεργασιών και την εμπέδωση της αρχής που υπαγορεύει ότι οι γλωσσικές και οι πολιτισμικές διαφορές στους κόλπους του ιδίου του κράτους μπορούν να αποτελέσουν πηγή δύναμης και πλούτου. Οι ΗΠΑ έχουν ιδιαίτερη υποχρέωση να προωθήσουν αυτά τα ιδεώδη.
Η χώρα μας είναι η κοιτίδα τους και συγχρόνως αυτή που εκμεταλλεύεται σε σημαντικό βαθμό το δυναμικό και τις ιδέες της παγκοσμιοποίησης. Αυτό ακριβώς το δυναμικό, θα προσφέρει λύσεις κάθε φορά που οι δυνάμεις οι οποίες διεκδικούν την αυτοδιάθεση θα συγκρούονται με τις δυνάμεις που επικαλούνται την εθνική κυριαρχία. Οι ΗΠΑ διευκολύνοντας την καλύτερη ένταξη των μειονοτήτων στο πλαίσιο ενός ευρύτερου κράτους και την μεταξύ τους συνεργασία με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, προωθούν ταυτόχρονα τις δικές τους αξίες και τα συμφέροντά τους». Στρόουμπ Τάλμποτ  αναπληρωτή υπουργού εξωτερικών των Η.Π.Α. Στρόουμπ  σε άρθρο του στην «Βoston Globe».

Και ποια ειναι τα τσιράκια τους,…

(Visited 16 times, 1 visits today)
One thought on “Ὁ ἐχθρὸς δὲν κρύβεται ἀπὸ καιρό…. Ἐμεῖς δὲν τὸν βλέπαμε!

Ἡ ὑποβολὴ σχολίων ἔχει κλείσει.