Καλέ σύ Στυλιανίδη, πόσους εἶπες πώς ἔχουμε ἐδῶ μέσα;

Καλέ σύ Στυλιανίδη, πόσους εἶπες πώς ἔχουμε ἐδῶ μέσα;
Πρὸ μερικῶν ἑβδομάδων διαβάζαμε στὰ ἔντυπα τοῦ ΔΟΛ(ου) πὼς στὴν Ἑλλάδα κυκλοφοροῦν 600.000 ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ. (Τὸ ἐὰν πιστέψαμε ἤ ὄχι τὸν ἄριθμο, εἶναι ἄλλο θέμα….)

Τώρα ἔρχεται ὁ Στυλιανίδης νὰ μᾶς πῇ πὼς ὅλα αὐτὰ τὰ ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ τὰ κρατοῦν περίπου οἱ μισοὶ ΛΑΘΡΟέποικοι. Ἐν ὁλίγοις, μᾶς λέει πὼς ἀκόμη καὶ βρέφη, ἡλικίας μερικῶν μηνῶν, κρατοῦν ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ.

Ἔτσι δέν εἶναι ὑπουργάρα μου; (Ἀλήθεια, τελείωσες τό ἔγκλημα στήν Θράκη καί κατέβηκες πρός τήν πρωτεύουσα πρό κειμένου νά τό ὁλοκληρώσῃς;) Ἐσύ δέν ἤσουν πού σέ ἐνόχλησε ἡ ἐπίσκεψις τοῦ Νταβούτογλου στήν Θράκη;

 

Τώρα λοιπόν δέν σέ ἐνοχλεῖ πού πασχίζεις νά μᾶς πείσῃς μέ ψεύτικους ἀριθμούς;

Θέλεις μήπως νά σοῦ πῶ ἐγώ πόσους ἀκριβῶς ἔχουμε ἐδῶ μέσα; Ἤ μήπως εἶναι ψέμματα πώς ἀπειλήσατε τήν ΕΛΣΤΑΤ νά μήν βγάλῃ τά πραγματικά δημογραφικά στοιχεῖα πού συνέλεξε πρό ἑνός ἔτους;

Ἄσε ὑπουργάρα μου.. .Κόψε τὸ δούλεμα.. .Ὄχι σὲ ἐμᾶς…
Κόψε καὶ τὴν καραμέλα… Καίει… Καὶ δὲν θὰ κάψῃ ἐμᾶς, ἐσᾶς θὰ κάψῃ…

Φιλονόη.  

 

Ποιός είναι ο αριθμός των μεταναστών νόμιμων και μη στην Ελλάδα

Σύμφωνα με στοιχεία του Frontex 120 έως 350 άτομα προσπαθούν ημερησίως να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα . 
 

 

Σε 1.300.000-1.500.000 εκτιμάται ότι είναι οι νόμιμοι και παράνομοι αλλοδαποί στην Ελλάδα, σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην ημερίδα «Διπλή πρόκληση: Οικονομική κρίση και Μετανάστευση», που διοργάνωσαν το απόγευμα το Ινστιτούτο Κωνσταντίνος Καραμανλής και το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών.

 

Όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης, η αριθμητική αυτή εκτίμηση προκύπτει από τον αριθμό αλλοδαπών (νομίμων και παρανόμων) που είχαν απογραφεί το 2001 και ανέρχονταν σε 762.000 ανθρώπους. Στη συνέχεια, ανέφερε, με το μεταναστευτικό νόμο του 2005 και το συμπληρωματικό του 2007 νομιμοποιήθηκαν 161.259 άνθρωποι. Με το μεταναστευτικό νόμο του 1997 είχαν ήδη νομιμοποιηθεί 327.000 άνθρωποι, σημείωσε. Συμπλήρωσε ότι συνολικά από το 2005 έως σήμερα έχουν καταγραφεί 550.000 συλλήψεις παρανόμων αλλοδαπών (σε πολλές περιπτώσεις πολύ περισσότερες από μια για το ίδιο άτομο). 

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας, πρόσθεσε, οι αλλοδαποί συμμετέχουν πολλαπλάσια από τους Έλληνες σε βίαια εγκλήματα, όπως ανθρωποκτονίες, ληστείες και βιασμοί, ενώ κυριαρχούν στην κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας με τα κλεψίτυπα CD’s και DVD’s. «Το αποτέλεσμα είναι» σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης «ότι έχει δικαίως δημιουργηθεί στους Έλληνες αίσθημα φόβου και ανασφάλειας».

Σε ό,τι αφορά τις αιτήσεις για πολιτικό άσυλο, ανακοίνωσε ότι εκκρεμούν 30.000 παλαιοί φάκελοι και ότι καθημερινά γίνονται 150 – 200 αιτήσεις.

Σχετικά με τα Κέντρα Υποδοχής και τα Κέντρα Κράτησης υπογράμμισε ότι θα πρόκειται για κλειστές δομές και ότι χρειάζονται εγκαταστάσεις για 5.000 – 6.000 άτομα στον Έβρο και για τουλάχιστον 30.000 ανθρώπους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Όπως χαρακτηριστικά είπε «για την ορθή λειτουργία του συστήματος χρειάζεται να δημιουργηθούν χώροι υποδοχής όσων λαθρομεταναστών συλλαμβάνονται και υποβάλλουν αίτηση ασύλου». 

Τόνισε, επίσης, ότι για τα Κέντρα Υποδοχής και τα Κέντρα Κράτησης που σχεδιάζεται να είναι κλειστές δομές, θα χρησιμοποιηθούν κατά προτεραιότητα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα.

Άμεσος στόχος, είπε, είναι να σταματήσει η ροή των παρανόμως εισερχομένων αλλοδαπών προς τα αστικά κέντρα και οι παράλληλες μαζικές συλλήψεις τους στα αστικά κέντρα. Παράλληλα, τόνισε ότι «προτεραιότητα στις απελάσεις θα δοθεί σε ομάδες υψηλής επικινδυνότητας για δημόσια τάξη και δημόσια υγεία». 

Ο κ. Στυλιανίδης κατέληξε ότι στο εξής θα τηρούνται οι προθεσμίες στην εξέταση των αιτήσεων ασύλου και ότι για τον σκοπό αυτό θα γίνουν υποχρεωτικές μετατάξεις στην Ανεξάρτητη Υπηρεσία Ασύλου, που αναμένει για περισσότερο από ένα χρόνο να στελεχωθεί. (πηγή)

φωτογραφία

(Visited 20 times, 1 visits today)
One thought on “Καλέ σύ Στυλιανίδη, πόσους εἶπες πώς ἔχουμε ἐδῶ μέσα;

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Καλέ σύ Στυλιανίδη, πόσους εἶπες πώς ἔχουμε ἐδῶ μέσα; « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Ἡ ὑποβολὴ σχολίων ἔχει κλείσει.