Καιρὸς νὰ ἐπιστρέψουν οἱ Ὀλυμπιακοὶ Ἀγῶνες στὴν μία καὶ μοναδικὴ πατρίδα τους!

Καιρός να επιστρέψουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην μία και μόνη πατρίδα τους

Δεν κάλεσαν, ως είθισται,  τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Σχετική επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χ. Καφύρας προς την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερήσιος Κήρυξ  Πατρών 31-7-2012). Στην ίδια επιστολή διαμαρτύρεται και για το απόσπασμα  του λόγου του προέδρου της ΔΟΕ  Ζακ Ρογκ, κατά την τελετή έναρξης , ο οποίος ανερυθρίαστα αναφέρθηκε σε επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στο σπίτι τους, εννοώντας το Λονδίνο.

Ένα ατόπημα μπορεί να γίνει δεκτό ως απόρροια σύγχυσης ή ως επικοινωνιακή προσπάθεια πρόκλησης ενθουσιασμού. Τα δύο ατοπήματα όμως καταδεικνύουν πρόθεση αποκοπής της χώρας μας και των Ελληνικών Θεσμών  από την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Και ας μην ξεχνάμε το γεγονός ότι η φλόγα έσβησε κατά την μεταφορά της από λαμπαδηδρόμο και προφανώς την άναψαν με διαφημιστικό αναπτηράκι της Κόκα Κόλα.

Ως προς την τύχη της επιστολής Διαμαρτυρίας του αξιότιμου Περιφερειάρχη, μάλλον θα καταλήξει στον κάλαθο των «υπʼ όψιν».

Και βεβαίως τόσο αυτό που παρακολουθήσαμε ως τελετή έναρξης αλλά και όλο αυτό το αλισβερίσι εκατομμυρίων δολαρίων που συνοδεύει τους σύγχρονους ολυμπιακούς αγώνες, απέχει από το Ολυμπιακό Ιδεώδες, που προσπάθησε η Ελλάδα να μεταλαμπαδεύσει στους λαούς της γης.

Αντί λοιπόν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και ο Δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας να διαμαρτύρονται προς τους «κωφούς», τους προτείνω είτε σε συνεννόηση με την «Ελληνική» Κυβέρνηση είτε αυτόνομα , να ξεκινήσουν νέες ενέργειες για την οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων ανά τετραετία στον φυσικό τους χώρο: στον χώρο της Ολυμπίας.

Τους ενθαρρύνω πιστεύοντας ότι μεταφέρω την επιθυμία χιλιάδων Ελλήνων να προσφέρουν προκειμένου να κατασκευαστούν οι απαραίτητες υποδομές, ώστε να αναβιώσουν οι Ελληνικοί Ολυμπιακοί αγώνες και το Ολυμπιακό Ιδεώδες.

Με προσεκτικό σχεδιασμό και πάντα μέσα στο Πνεύμα των Αγώνων μπορούν να γίνουν ελκυστικοί  για Έλληνες και ξένους αθλητές, ως η υπέρτατη καταξίωση.

Παράλληλα να βάλουν ένα τέλος στην νομιμοποίηση του εξαμβλώματος που αποκαλούν «Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες». Με σχετικό διάβημα να ενημερώσουν την κοινή γνώμη ότι 1) η λέξη «Ολυμπιακοί» αποξενώνεται από την Αρχαία Ολυμπία και 2) ότι η φλόγα θα ανάβει μόνον για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ολυμπίας.

Στους «Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες»  αν θέλουν να τηρήσουν την διαδικασία, ας ανάβουν τον «βωμό» ή όπως αλλιώς το λένε, με διαφημιστικό αναπτηράκι της Κόκα Κόλα ή με φλογοβόλο όπλο, από αυτά που πωλούν σήμερα στον εμφύλιο της  Συρίας και αλλού.

Ιωάννης Δέμος

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply