Ὀνοῦρ καὶ Σεχραζᾶτ

Ηταν τρεις το μεσημέρι όταν η Σεχραζάτ μπήκε κουρασμένη στο πολυτελές και πανάκριβο παλάτι της,μετά την βόλτα με την φίλη της  στο πιο φημισμένο Τουρκικό… μπιστρό….
Είχε ανάγκη να πιεί έναν καφέ και να μιλήσει με την επίσης διάσημη και επιτυχημένη φίλη της Αϊσε…
 
Ηταν μεγάλη και δύσκολη μέρα η σημερινή..
 
  • Η ομιλία που είχε δώσει στο συνέδριο αρχιτεκτόνων,για τις νέες τάσεις στην αρχιτεκτονική,είχαν αφήσει άφωνους τους  άνδρες συναδέρφους της,που την περιέβαλαν πάντα με τόση εκτίμηση και σεβασμό -ειδικά λόγου του φύλου της-,όπως άλλωστε κάνουν όλοι οι άνδρες στην Τουρκία!
  • ‘Τι τυχερή είμαι ,που είμαι Τουρκάλα και περιβάλομαι από τέτοιους άντρες”...σκέφτηκε η Σεχραζάτ..
  • Εκλεισε πίσω της την βαριά δρύινη πόρτα κι ανυπομονούσε να δει τον  τρυφερό της σύζυγο..
Από την πρώτη στιγμή που τον είχε δει σε εκείνο το μπαράκι πρίν 7 χρόνια,παρέμενε τυφλά ερωτευμένη μαζί του,όπως κι αυτός φυσικά..
  • Η ευγένεια ή καλοσύνη,οι αβροί του τρόποι ήταν αναμφισβήτητα τα πιο ελκυστικά σημεία πάνω του,χωρίς φυσικά να παραβλέπει ότι ο γλυκός σύζυγός της,ήταν από τους πιο ελκυστικούς άντρες που είχε δει ποτέ η Σεχραζάτ!!
     
Ποιά γυναίκα δεν μπορούσε να μη γοητευτεί από το   γκριζωπό μυστηριώδες βλέμμα του, τις ακατάστατες μακριές και πυκνές βλεφαρίδες του, το σφιγμένο αισθησιακό στόμα του, το δυνατό τετράγωνο πηγούνι του.
  • Τον είδε που καθόταν ανέμελα στον τεράστιο και πανάκριβο Ιταλικό καναπέ τους… 
Άθελά της το βλέμμα της έπεσε στους σκληρούς μυς των ποδιών του που διαγράφονταν μέσα από το στενό παντελόνι. Τα μάγουλά της κοκκίνησαν …Αααααααααχ !!! 
Εκείνος μόλις την είδε,σηκώθηκε αισθησιακά και της χαμογέλασε με εκείνο το υπέροχο λαμπερό χαμόγελο του. 
  • Στην αγκαλιά του κρατούσε μια τεράστια ανθοδέσμη με κατακόκκινα τριαντάφυλλα…
Δικά σου γλυκειά μου”..της είπε!…”Είμαι υπερήφανος για σένα σήμερα!” 
  • Ω,αγάπη μου σε ευχαριστώ….είσαι πάντα τόσο τζέντλεμαν‘…του απάντησε η Σεχραζάτ..”Εβαλε τα τριαντάφυλλα σε ένα βάζο από όνυχα,τον κοίταξε τρυφερά και του είπε..” θέλεις να σου ετοιμάσω κάτι να φας;;;”
  • Ο Ονούρ,την κοίταξε έντονα,με εκείνο το διαπεραστικό του βλέμα που έκανε την Σεχραζάτ πάντα  να τρέμει από πόθο..
Την πλησίασε νωχελικά…

Εσύ αγάπη μου να μαγειρέψεις;; Μια τόσο επιτυχημένη αρχιτέκτων και θα μπεις για χάρη μου στην κουζίνα;; ΠΟΤΕ..δεν το δέχομαι αυτό…θα ήταν ενάντια στις αρχές και στα ήθη μας…
Πήγαινε και βάλε μια από τις δεκάδες τουαλέτες σου ..θα σε πάω  να φάμε στο πιο in εστιατόριο στον Βόσπορο..Μετά θα σου αγοράσω εκείνο το πανάκριβο δαχτυλίδι  που σου άρεσε,για να γιορτάσουμε την επιτυχία σου λατρεμένη μου!!” …και την φίλησε παθιασμένα στα χείλη…
 

Η συνέχεια στο επόμενο επεισόδιο,με τίτλο…

Τι παθαίνουν οι Τουρκάλες όταν δεν μαγειρεύουν «πατάτες με κεφτέδες» ;


Τ
Ι;;;;;;

Μαρία Τριανταφύλου.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply