Ἑτοιμάζει κάτι κατά τῶν Ἑλλήνων ἡ Τουρκία;


Κάθε φορὰ ποὺ στὸ παρελθὸν ἤθελε νὰ ἐξαφανίσῃ ἕναν πληθυσμό, ἀπαγόρευε τὶς ἀγοραπωλησίες σὲ μέλη αὐτοῦ τοῦ πληθυσμοῦ.

Τὸ ἔχουν ἐφαρμόσει ἄλλως τὲ πάρα πολλοί, κατὰ τὸ παράδειγμα τῶν μογγόλων πάντα.
Ἔως καὶ στὴν Αἴγυπτο συνέβῃ αὐτό, ἐπὶ Νᾶσερ.
Ἀμέσως μετὰ ὅμως ἠκολούθησαν διωγμοί, διώξεις, καθῶς καὶ γενοκτονίες σὲ κάποιες περιόδους.

Μήπως λοιπόν ἡ Τουρκία ἔχει κατά νοῦ νά πράξῃ τά ὅμοια;
Μήπως τελικῶς προετοιμάζει πάλι νέους διωγμούς;
Διότι μόνη της θέτει τοὺς κανόνες καὶ μόνη της τοὺς καταπατᾶ.

Τὸ περίεργον εἶναι πὼς ἡ ἀπόφασις ἀφορᾷ καὶ σὲ Ῥώσσους.
Μήπως τελικῶς ξέρουν κάτι πού ἐμεῖς δέν ξέρουμε; Καί τί;

Φιλονόη.

H Αγκυρα απαγορεύει ελληνικές αγορές στα μικρασιατικά παράλια

Απαγορεύει η Τουρκία τις πωλήσεις ακινήτων σε Έλληνες υπηκόους στα μικρασιατικά παράλια, όπως και σε Ρώσσους στη Μαύρη Θάλασσα! Κάνοντας μια ακόμα πιο συντηρητική στροφή που την απομακρύνει από τα ευρωπαϊκά δεδομένα η Τουρκία θέτει σειρά φραγμών στην οικονομική δραστηριότητα για την οποία η ηγεσία της – του Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν πρωτοστατούντος – κομπάζει και «προβάλλει» ως… υπόδειγμα ελεύθερης και ανοικτής στον κόσμο! Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Haberturk» ο τούρκος υπουργός Χωροταξίας Ερντογάν Μπαϊρακτάρ ανέφερε: «Δεν θα γίνονται πωλήσεις κατοικιών στους Ρώσσους στην Μαύρη Θάλασσα και στους Ελληνες στην περιοχή του Αιγαίου. Υπό απαγόρευση είναι επίσης χώρες όπως η Συρία, η Αρμενία, η Βόρεια Κορέα και η Κούβα. Στους δε Ισραηλινούς υπάρχει όρος για μία μόνο κατοικία» .
Στην Αθήνα αρμόδιες πηγές απέφυγαν χθες να προχωρήσουν σε περισσότερα σχόλια λόγω έλλειψης στοιχείων για το αν υπάρχει νομοθετική βάση στα όσα αποδίδονται στον τούρκο υπουργό και τι μπορεί αυτή ενδεχομένως να περιλαμβάνει, σε ποια μορφή και σε τι πλαίσιο. Ωστόσο, σημείωναν οι ίδιες πηγές, ότι οι αποδιδόμενες φράσεις στον κ. Μπαϊρακτάρ αποκαλύπτουν «έλλειψη αυτοπεποίθησης» και φοβία για την κατάσταση της οικονομίας της.(πηγή)
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply