Γιὰ κυττᾶτε κάτι «ἀνθρωπιστές»!!!

Ἡ Μυρτὼ χαροπαλεύει καὶ δὲν ἀκούστηκε οὐδεὶς λόγος συμπονίας.  Οὐδεὶς λόγος ὀργῆς. Οὐδὲ μία ἐπιθυμία γιὰ ἀνεὐρεσιν τοῦ θύτου της. 
Οὔτε κἄν μία γενικολογία, ἔτσι, γιὰ τὰ μάτια…
Μόλις ὅμως ἐσκότωσαν κάποιον Ἰρακινό, βγῆκαν ὅλες οἱ …κουρᾶδες στὸν ἀφρό!
Ὅπως ἀκριβῶς καὶ οἱ φελλοί… Ἀκριβῶς ἔτσι…

Δὲν μὲ ἐνοχλεῖ ποὺ εἶναι ἠλίθιοι.
Οὔτε ποὺ μᾶς πιστεύουν γιὰ ἠλιθίους.
Οὔτε ποὺ  «ἐξουσιάζουν» τύποις.
Μὲ ἐνοχλεῖ ποὺ ἐμεῖς καθόμεθα καὶ ἀσχολούμεθα μαζύ τους, δίχως νὰ κουνᾶμε τὸ δακτυλάκι μας γιὰ νὰ τοὺς στείλουμε στὸν ἀγύριστο.

Προβληματισμός & αντιδράσεις για τις ρατσιστικές επιθέσεις

Προβληματισμό στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και αντιδράσεις απ’ όλο το πολιτικό φάσμα προκαλούν η πρόσφατη δολοφονία του νεαρού Ιρακινού στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και η συχνότητα των βίαιων επιθέσεων που εκδηλώνονται σε βάρος μεταναστών τους τελευταίους μήνες σε όλη τη χώρα. 

Την καταδίκη του για τη δολοφονία του Ιρακινού υπηκόου εξέφρασε τη Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης. Σε ανακοίνωσή του, ο Αντώνης Ρουπακιώτης επισημαίνει ότι “η αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων σε αλλοδαπούς που βρίσκονται στη χώρα μας, αρχίζει να προσλαμβάνει ιδιαίτερα επικίνδυνα χαρακτηριστικά”, συμπληρώνοντας πως “το οξύ μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας και οι συνέπειες που προκαλεί δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν, βεβαίως, με μέσα απάνθρωπης βίας”.

“Η Ελληνική Πολιτεία και η Δικαιοσύνη είναι αυτονόητο ότι θα προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση των ευθυνών στους υπαιτίους. Επιπροσθέτως, η Πολιτεία θα διασφαλίσει τα δικαιώματα του ανθρώπου στη ζωή, την ελευθερία και την ασφάλεια από οποιονδήποτε τα προσβάλλει ή τα θέτει σε διακινδύνευση” καταλήγει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για εγκλήματα ρατσιστικού και φυλετικού μίσους και ζητά ολοκληρωμένη και συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος της μετανάστευσης.

“Τα εγκλήματα ρατσιστικής βίας και φυλετικού μίσους πυκνώνουν με το γενικότερο πολιτικό κλίμα στοχοποίησης της μετανάστευσης, ως της αιτίας όλων των δεινών της χώρας, να ενισχύει τέτοιου είδους φαινόμενα. Το πρόβλημα της εγκληματικότητας, που δεν μπορεί να ταυτίζεται με τους μετανάστες, αλλά και το ζήτημα της μετανάστευσης απαιτούν ολοκληρωμένη, υπεύθυνη και συνολική αντιμετώπιση” σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εισηγητής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος τονίζει ότι “οι δολοφόνοι και οι εγκληματίες, πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά για τις πράξεις τους” και προσθέτει πως “μόνο με την εμπέδωση ενός κλίματος ασφάλειας για όλους τους κατοίκους των Αθηνών και την εφαρμογή του νόμου έναντι όλων, μπορούμε να ξεπεράσουμε την γκετοποίηση και την εγκληματικότητα”.

Με ανακοίνωσή της, η Χρυσή Αυγή καταδικάζει κάθε εγκληματική ενέργεια, διαψεύδει όμως κάθε σχέση της με περιστατικά βίας και συνδέει την επίθεση που δέχθηκαν τα γραφεία της στο Παγκράτι με τη φημολογία που αναπτύχθηκε για την ταυτότητα των δραστών της επίθεσης.

“Τονίζουμε για μία ακόμη φορά πως η Χρυσή Αυγή καταδικάζει κάθε εγκληματική ενέργεια, καταδικάζει όμως και τους συκοφάντες που την στοχοποιούν. Οποιαδήποτε δημόσια αναφορά που θα συσχετίζει το Κίνημά μας με οποιοδήποτε περιστατικό βίας θα καταγγέλεται άμεσα στις αρμόδιες δικαστικές αρχές” αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Για “εγκλήματα ρατσιστικού μίσους που δεν είναι συμβατά με την Ελληνική Δημοκρατία, τον ελληνικό πολιτισμό και τη φιλελεύθερη κοινωνία μας” κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης, προσθέτοντας: “Τα εγκλήματα ρατσιστικού μίσους που εμφανίζονται ως αντίποινα για πράξεις που έχουν τελέσει μέλη των ομάδων – στόχων, όχι μόνο ακυρώνουν το Κράτος Δικαίου και τον νομικό πολιτισμό, αλλά δηλητηριάζουν και την κοινωνία”.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι “η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες” και σημειώνει: “Ο λαός δεν πρέπει να ανεχτεί την απάνθρωπη βία κατά των μεταναστών. Αυτοί που την ασκούν επιδιώκουν να κρύψουν τις αιτίες που δημιουργούν τη μετανάστευση, αξιοποιούν το πρόβλημα για να προωθήσουν τα αντιδραστικά τους σχέδια. Στόχος τους είναι να τσακίσουν τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού”.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν την ηγεσία του υπουργείου “να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη σύλληψη των δραστών και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη”, σημειώνοντας ότι με επιστολή προς την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητήσαμε τη διερεύνηση αναφορών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που φαίνεται να σχετίζονται με τη χθεσινή ρατσιστική δολοφονία”. (πηγή)

Ἀφῆστε δὲ ποὺ «ἔρχεται κουτί» μία τέτοια σύμπτωσις.
Ποιός θά ἀσχοληθῇ μέ ἕνα 15χρονο κορίτσι πού ἐσακατεύθη;
Ποιός; Μόνον ἡ μάννα του, σακατεμένη κι αὐτή.
Ὅλοι  ὅμως θέλουν νὰ πράξουν τὰ ὅμοια γιὰ τὸ κτῆνος ποὺ ἐσακάτευσε τὴν Μυρτώ. 

Νὰ τὸν κομματιάσουν, ὅπως τὴν κομμάτιασε.

Πῶς ὅμως θά ἀποπροσανατολίσουν οἱ κρατοῦντες τήν γνώμη καί τό αἴσθημά μας;
Νὰ ὁ φουκαρὰς ὁ Ἰρακινὸς ἀπὸ τὴν  γωνία.  (Λέτε νά εἶναι κι αὐτός δικό τους θύμα, ὅπως τόσοι καί τόσοι; Μπᾶ… Ὑπερβολές…)

Ἤθελα καὶ νὰ ἤξερα, ἐάν κι αὐτή ἡ δολοφονία ἀποδειχτῆ ὥς ξεκαθάρισμα λογαριασμῶν μεταξύ ΛΑΘΡΟεποίκων, θά κάνουν ἐτοῦτα τά σιχάματα τήν ἰδίαν φασαρία;
Θά βγοῦν μέ τίς ντουντοῦκες νά ζητοῦν συγγνώμη;
Ἀφῆστε δὲ ποὺ τοὺς βρίσκει στὴν καλλιτέρα τῶν ἐποχῶν τους.
 Τοὐλάχιστον ἔτσι νομίζουν. 
Ἀλλὰ γιὰ νὰ δοῦμε…
Εἶναι κι ἔτσι;

Φιλονόη.  

Υ.Γ.1. Πόνος καὶ κόψιμο ὅμως… Δέν εὑρίσκετε; Γιατί ὅμως δέν ἔσκουζαν ἔτσι καί γιά τό σακάτεμα τῆς Μυρτοῦς;  Σκασίλα τους εἴπατε; Χμμμμ…..

Υ.Γ.2. Ἐν τάξει. Νὰ ἀποκατασταθῇ τὸ δίκαιον. Μαζύ τους. Ἀλλά γιά τόν πακιστανό ἐγκληματία γιατί σιωποῦν; Γιατί δέν ἀξιώνουν ἐπίσης ἀποκατάστασιν τοῦ δικαίου; Γιατί τσακίστηκαν νά τόν βγάλουν ἀνήλικο; (Ἀνήλικος πού ξεκίνησε ἀπό τά 21, πέρασε στά 19 καί θά φθάσῃ στά 15; Θέλω κι ἐγώ!)

Υ.Γ.3. Δὲν τοὺς ἠνόχλησε ὁ φονιάς, ἀλλὰ τοὺς ἐνόχλησε ἡ διαμαρτυρία τῆς χρυσῆς αὐγῆς. Μά τί στό καλό τούς ποτίζουν; Θέλω ἐπίσης κι ἐγώ!

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply