Πῶς τὰ δαμάσκηνα καταπολεμοῦν τὴν ὀστεοπόρωσι.


Ἄλλο ἔνα ἐνδιαφέρον ἄρθρο ἀπὸ τὸν Ἴωνα Μᾶγγο. Αὐτὴν τὴν φορὰ γιὰ τὴν ὀστεοπόρωσι. Ἐνδιαφέρουσες προτάσεις καὶ ἀκόμη πιὸ ἐνδιαφέρουσα ἡ ἐξήγησις. 

Ἀπολαῦστε τον.

Φιλονόη.

Αναστρέψτε την Οστεοπόρωση με Δαμάσκηνα

Ο Bahram Arjmandi, PhD, RD λέει πως τα Δαμάσκηνα χτίζουν τα κόκκαλα. Με συγχωρείτε, τα ξερά δαμάσκηνα χτίζουν τα κόκκαλα; Ο Dr. Bahram Arjmandi από το Πανεπιστήμιο της Florida αποδεικνύει ότι τρώγοντας μόνο 10 ξερά δαμάσκηνα την ημέρα ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΙ την οστεοπόρωση σε γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση.

Σε κλινική μελέτη 58 γυναικών, που τρώγανε 100 γραμμάρια ξερά δαμάσκηνατην ημέρα βελτίωσε τους δείκτες σχηματισμού μετά από μόνο τρεις μήνες, συγκρινόμενο με μια ομάδα ελέγχου που έτρωγε 75 γραμμάρια ξερών μήλων.Αυτό υποστήριξε προηγούμενα μοντέλα με ζώα όπου αυξήθηκε η πυκνότητα των οστών σε μικροσκοπικό επίπεδο. Σε μια άλλη μελέτη σε αρσενικά ποντίκια με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης παρατηρήθηκαν πλεονεκτήματα, που δείχνει ότι άνδρες με οστεοπόρωση θα επωφελούνταν από μερικά ξερά δαμάσκηνα την ημέρα. Αυτή η πληροφορία είναι επίκαιρη, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες αναφορές για κίνδυνο καταγμάτων σε ασθενείς που κάνουν θεραπεία με Bisphosphonate. Τα κόκκαλα είναι ζωντανός ιστός που διαρκώς ανανεώνεται. Οι οστεοκλάστες ξανά απορροφούν τα κύτταρα των κοκκάλων. Από την άλλη πλευρά οι οστεοβλάστες κατασκευάζουν νέα κύτταρα.

Όταν αυτές οι διαδικασίες είναι ισορροπημένες έχει κανείς υγιή και γερά κόκκαλα. Όταν οι οστεοκλάστες πάρουν το επάνω χέρι τότε έχουμε περισσότερη καταστροφή του παλαιού κόκκαλου. Αυτό οδηγεί στο οστεοπενικό κόκκαλο , η στο εύθραυστο οστεοπορικό κόκκαλο.

Τα περισσότερα φάρμακα αναστέλλουν τους οστεοκλάστες, τα οποία αφήνουν τα κόκκαλα σκληρότερα αλλά πιο εύθραυστα λόγω της αλλαγής της δομής τους. Τα δαμάσκηνα ενεργοποιούν τους οστεοβλάστες, επιτρέποντας τους να παράγουν νέα κύτταρα στα κόκκαλα και να αναστρέψουν την οστεοπόρωση. Οι ερευνητές θεωρούν ότι αυτό σχετίζεται με το περιεχόμενο σε Βόριο. Επίσης ανευρίσκεται στα καρύδια και σε άλλα ξερά φρούτα.

Το Βόριο ρυθμίζει τον μεταβολισμό των μετάλλων και τα επίπεδα των ορμονών. Ρυθμίζοντας την απώλεια του Ασβεστίου και του Μαγνησίου στα ούρα, παραμένουν περισσότερα για το χτίσιμο των οστών. Επίσης το Βόριο ρυθμίζει τα οιστρογόνα, τα οποία με την σειρά τους αυξάνουν την απορρόφηση του Ασβεστίου. Τέλος το Βόριο βοηθά στην μετατροπή της βιταμίνης D σε ενεργό κατάσταση που χρειάζονται οι οστεοβλάστες για να χτίσουν νέα τούβλα για τα κόκκαλα.

Τα Δαμάσκηνα βοηθούν το σώμα και με άλλους τρόπους, επίσης. Η αντιφλεγμονώδης δράση των Πολυφενολών στα Δαμάσκηνα αναστέλλουν τους οστεοκλάστες, και βοηθούν στην καλύτερη υγεία της καρδιάς και την ισορροπία της Χοληστερόλης. Οι φυτικές ίνες που επίσης περιέχουν βοηθούν στην υγεία των εντέρων.

Ελάχιστα ρίσκα παίρνει κανείς όταν καταναλώνει δαμάσκηνα. Αυξάνει τα επίπεδα της Insulin-like Growth Factor-I (IGF-I) που μπορεί να μην είναι καλό σε όποιον έχει καρκίνο. Η IGF-I ενθαρρύνει την ανάπτυξη των ιστών και είναι καλή για τα ασθενικά κόκκαλα, αλλά ανεπιθύμητη για τους όγκους. Αυτό αμφισβητείται όμως, καθόσον κάποιοι συγγραφείς πιστεύουν ότι οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες αποτρέπουν τον καρκίνο.

Διάσημα τα Δαμάσκηνα για τις καθαρκτικές τους ιδιότητες, οι περισσότεροι δεν έχουν πρόβλημα με το να φάνε δέκα ξερά δαμάσκηνα την ημέρα. Μπορεί να αρχίσει κανείς με τρία δαμάσκηνα και να φτάσει τα 100 γραμμάρια την ημέρα. Τα ξερά δαμάσκηνα μπορείτε να τα φάτε σκέτα, η με γιαούρτι, η με κουάκερ, η κουσκούς, με σαλάτα, με ριζότο, με κρέας.Σημείωση Ίων Μάγγου.

Η οστεοπόρωση δημιουργείται από την μεγάλη κατανάλωση κρεάτων, πουλερικών, ψαριών καιγαλακτοκομικών.    Εν  γένε ι   ζωικά προϊόντα. Γιατί ?

Γιατί το στομάχι γίνεται αλκαλικό αντί για πολύ όξινο, που είναι το φυσιολογικό. Αυτόματα το αίμα γίνεται όξινο. Ο οργανισμός για να σώσει τον άνθρωπο (που τρώει «παραδοσιακά» τρομάρα του), στέλνει τους οστεοκλάστες να διαλύσουν τα οστικά κύτταρα και παίρνοντας το Ασβέστιο το ρίχνει στο αίμα για να το ΑΛΚΑΛΟΠΟΙΗΣΕΙ. Οπότε η διαδικασία της οστεοπόρωσης αρχίζει από μικρή ηλικία.

Οι γυναίκες που έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα με την οστεοπόρωση, μετά την εμμηνόπαυση (και δεν έχουν ιδέα πώς να την καθυστερήσουν πάρα πολύ), ακόμα και έξι παιδιά να γεννήσουν αν τρώνε πολλά ωμα λαχανικά, φρούτα, χόρτα και καθόλου κρέας και γαλακτοκομικά δεν παθαίνουν ποτέ οστεοπόρωση μέχρι τα βαθειά γεράματα. Βάλτε τα δαμάσκηνα στην καθημερινότητα σας και απολαύστε καλή υγεία με γερό οργανισμό. Δεν έχετε να χάσετε και τίποτα. … και φυσικά ΔΕΝ ΠΙΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΓΆΛΑ

Ἴων Μᾶγγος ἀπὸ  μία στάλα

Πρώτη δημοσίευσις 9 Ἰουνίου 2011

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Πῶς τὰ δαμάσκηνα καταπολεμοῦν τὴν ὀστεοπόρωσι.

  1. Κοκκύμηλον παρακαλῶ.
    Εἶναι μία λέξις ποὺ παραμένει ζωντανή ἐδῶ καὶ 3000 χρόνια στὰ ποντιακά, προφέρεται κοκκύμελον (κόκκυξ: κοῦκος).

    Τὸ μῆλον εἶναι λέξις που χρησιμοποιεῖται πλέον ἀπό ὃλους τοὺς λαούς π.χ. watermelon, muskmelon κλπ ἀλλά ἐμεῖς τὸ ἒχουμε παγιδέψει σὲ ἓναν μόνον καρπόν. Δὲν εἶναι ὃμως ἒτσι. Ἲσως μάλιστα τὸ μῆλον εἶναι ὁμόρριζον τοῦ μέλιτος.

    Ἐγώ ἐπιμένω νὰ τὰ λέω κοκκύμελα ἀκόμη καὶ ὃταν κανένας δὲν μὲ καταλαβαίνει.

    Τὸ ἲδιον ἰσχύει καὶ σὲ σκληρούς καρπούς ὃπως τὸ λεπτοκάρυον (ποντιακά λεφτοκάρ) τὸ ὁποῖον σήμερον καλούμε “φουντούκι”, μὲ τὴν τουρκική παραφθορά δηλαδή τοῦ πραγματικοῦ ὀνόματος ποὺ εἶναι τὸ Ποντικόν κάρυον (πόντικ → φουντούκ) προδίδοντας δηλαδή την γλώσσα καὶ τὴν ἰστορίαν ἡμῶν, ἀποδεχόμενοι τὰ τούρκικα τετελεσμένα.
    Δεδομένου μάλιστα τοῦ γεγονότος ὃτι ἡ …χμ!…ἀς ποῦμε Τουρκία, εἶναι ἐξαγωγική δύναμις ‘ς τὴν παραγωγήν λεπτοκαρύου, τὸ νὰ τὰ λέμε “Ποντικά κάρυα” εἶναι κατἀ ἓναν τρόπον ἐδαφική διεκδίκησις τοῦ ἰδίου τοῦ ὑπό κατοχήν Πόντου. Οἰ Τούρκοι δηλαδή πουλάνε φουντούκια, δηλαδή Ποντικά κάρυα. (Καρυές, Καρυάτιδες)
    Ἡ ἑλληνική γλῶσσα εἶναι τὀ πυρηνικόν ἡμῶν ὃπλον. Ἂς τὸ ἀξιοποιήσουμε. Ἂς πατήσομεν τ’ ἐρυθρόν κομβίον.

    Τέλος πάντων, τὸ κοκκύμελον ἒχει πολλὰς εὐεργετικὰς ἰδιότητας καὶ βοηθάει μεταξὺ ἂλλων πολύ ‘ς τὴν κινητικότηταν τοῦ ἐντέρου, ὃπως καὶ ἂλλοι καρποί, λ.χ. τὸ σῦκον.

Leave a Reply