Τῆς Μέσης Ἀνατολῆς τὸ κάγκελο στὸν τΣΥΡΙΖΑ!!

Αρχισαν τα όργανα στον Σύριζα.
Το κόμμα των αλλοδαπών, έγινε από το 4%,ξαφνικά αξιωματική αντιπολίτευση και τώρα είδε πως είναι η πραγματική πολιτική!
Και πραγματική πολιτική,δεν είναι από την θέση του 4% να έχεις γνώμη επί παντός του επιστητού,αλλά από την θέση του 30%, να είσαι υποχρεωμένος, αυτούς που καταδείκνυες στο παρελθόν ως ”δολοφόνους”,αυτούς που φυλάκισαν τους ”συντρόφους” σου πριν λίγο καιρό,τώρα να συναντιέσαι μαζί τους και να τους δίνεις και το χέρι,γιατί είσαι πλέον αξιωματική αντιπολίτευση και δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. !!

…Στην ζούλα όμως …μην μας πάρουν χαμπάρι και μας κράξουν και οι βάτραχοι! Και που είμαστε ακόμα …
Πόσες κ..λοτούμπες θα δούμε στο μέλλον, από τον ”μέλλοντα” πρωθυπουργό…!

Μην σου πω και το ”Ξένιος Ζευς Νο2” κι εκεί θα γελάσει και το …ποικιλόχρωμον ερίφιον!! !!!!

Σεμέλη Διονύσου.

«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ για το Ισραήλ

Της… Μέσης Ανατολής, κατά τη χαρακτηριστική έκφραση στελέχους του, γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη στην Αθήνα του Ισραηλινού προέδρου Σιμόν Πέρες. Η συνάντηση που είχε μαζί του ο Αλέξης Τσίπρας έχει πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων και εμφύλιο στο εσωτερικό του κόμματος, ενώ εκείνος που ανέλαβε να ηγηθεί του κινήματος των διαφωνούντων για το ραντεβού των δύο ανδρών και το περιεχόμενό του είναι ο τομεάρχης Παιδείας Τάσος Κουράκης.

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης με χθεσινή του δήλωση όχι μόνο εξέφρασε την έντονη αντίθεση του επειδή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον Ισραηλινό ηγέτη, αλλά απάντησε και σε αυστηρό τόνο στη «σκιώδη» υπουργό Εξωτερικών του κόμματος Ρένα Δούρου με αφορμή την αρθρογραφία που ανέπτυξε στον Τύπο υπέρ των σχέσεων της Ελλάδος με την κυβέρνηση του Ισραήλ τις ημέρες που ο Σιμόν Πέρες βρισκόταν στην Αθήνα.

Με τον καυστικό τίτλο «Η συνάντηση με τον Πέρες: Μια “υπεύθυνη” διπλωματία που αύριο θα είναι η επίσημη εξωτερική μας πολιτική», ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, αφού θέτει ζήτημα σύγκλισης της Κ.Ο. του κόμματος ώστε να συζητηθεί ως πρόβλημα η συνάντηση (και ο χαρακτήρας αυτής) μεταξύ Τσίπρα-Πέρες, εν συνεχεία παραθέτει σειρά αρνητικών στοιχείων, περιμένοντας και επίσημη απάντηση από την Κουμουνδούρου.

«Και επειδή μια βδομάδα μετά δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση για τα ζητήματα που τέθηκαν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισα να κοινοποιήσω τις σκέψεις μου, καθώς η συνέχιση της σιωπής μου θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως συναίνεση στην καθόλου “εθιμοτυπική συνάντηση” του προέδρου μας με τον Σιμόν Πέρες (αφού μάλιστα συνοδεύτηκε και με το Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων κατά την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας)» αναφέρει χαρακτηριστικά και απευθυνόμενος στους συντρόφους του τονίζει ότι η συνάντηση δεν ήταν καθόλου εθιμοτυπική, αλλά, όπως υποστηρίζει:

– Ηταν για επιβεβαίωση και συνέχιση της αμυντικής-στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ (απέναντι σε ποιους λαούς άραγε;). 

– Ηταν για την άφεση αμαρτιών της δολοφονικής επίθεσης του Ισραήλ στον «Στόλο της Ελευθερίας» με τους εννιά νεκρούς και την πειρατεία και στα ελληνικά πλοία στα διεθνή ύδατα το 2010 και το 2011. 

– Ηταν μέσα στο πλαίσιο της συνεργασίας για τον ορυκτό πλούτο, τον τουρισμό, τη γεωργία που άρχισε επί κυβέρνησης Παπανδρέου και συνεχίζεται και σήμερα με την τρικομματική κυβέρνηση. 

Εν συνεχεία επιχειρεί να αποδομήσει με ειρωνικό ύφος το περιεχόμενο των άρθρων της Ρένας Δούρου, η οποία, αναφερόμενη στις σχέσεις των δύο χωρών, είχε θίξει τους όρους και τις προϋποθέσεις σύγκλισης και συνεργασίας στα ενεργειακά, τουριστικά, επιστημονικά κ.τ.λ. 

Στην απάντησή του ο Τ. Κουράκης αναφέρει: 

«Οχι, λοιπόν, δεν με αφορά αυτού του είδους η “υπεύθυνη” διπλωματία που αύριο θα είναι η επίσημη εξωτερική μας πολιτική. Δεν με αφορά η εξόρυξη κοιτασμάτων ανοιχτά της Γάζας, όταν με τα κιάλια θα ατενίζουμε αμέριμνοι τους βομβαρδισμούς των αμάχων και των 1.453 νεκρών. Δεν με αφορά ένας τουρισμός δίπλα στο τείχος του αίσχους που κυκλώνει τους Παλαιστινίους και τους αποκόπτει από τις ρίζες τους. Δεν με αφορά η συνεργασία στη γεωργία, όταν οργώνονται τα χωράφια της Γάζας με τις μπουλντόζες των κατακτητών και στις ρόδες τους ξεψυχάει η Ρέιτσελ Κόρι».

 

Γιώργος Κατσίγιαννης

πηγη:       φωτο:

Σχετικό θέμα  

Λαρισαία υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ κατά Τσίπρα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply