ΓΑΠ. Καλοκαιρινές διακοπές γιά πάντα

Τί ἀνάγκη ἔχει ὁ «σωτήρας» μας; Τρώει, πίνει, διασκεδάζει μέσα στήν χλιδή καί ὁ λογαριασμός; Στούς μ@λ@κες! Ἐκκρεμοῦν οἱ ὑποθέσεις τῶν CDS καί οἱ καταγγελίες Ῥουμελιώτη ἀλλά αὐτός; Στόν κόσμο του. Τήν ἀποστολή του, τήν ἐξετέλεσε.

Μινώταυρος

Το… ατελείωτο καλοκαίρι του τουρίστα Γιώργου με τον φόβο του εισαγγελέα!

Σε «καλοκαιρινές διακοπές για πάντα» έχει επιδοθεί και φέτος ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, παρά την καταστροφή που προκάλεσε, συνεχίζει να προκαλεί την ελληνική κοινωνία. Αν και η κλήση του από τον εισαγγελέα -σχετικά με τις καταγγελίες Ρουμελιώτη για το ΔΝΤ αρχικά και το θέμα των CDS κατά πάσα πιθανότητα στη συνέχεια- τον φοβίζει, ο πρώην πρωθυπουργός δεν άφησε σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού νησί για νησί και παραλία για παραλία. 

Η παραμονή του πάντως αυτές τις ημέρες σε πανάκριβο ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Κολυμπάρι Χανίων δημιούργησε -ύστερα από τη σχετική αποκάλυψη της «δημοκρατίας»- σάλο, με συνέπεια να εκδηλωθεί και παραληρηματική αντίδραση του ιδίου. Αγωνιώντας για το κλίμα που δημιουργείται λόγω της συνεχιζόμενης προκλητικής του συμπεριφοράς, ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να ανακαλύψει «συνωμοσίες» για να καλύψει τις δικές του υπαρκτές ευθύνες σχετικά με την τραγική κατάσταση της χώρας. Και μακράν κάθε πραγματικότητας ισχυρίζεται ότι έσωσε (!) την Ελλάδα και ότι οι εξελίξεις τον δικαιώνουν, διαμορφώνοντας έτσι τους πρώτους απολογητικούς ισχυρισμούς του εν όψει των πιθανών δικαστικών περιπετειών του. Εχει ήδη διαταχθεί έρευνα για τις καταγγελίες του Π. Ρουμελιώτη, ενώ και για την υπόθεση των CDS πολλά στοιχεία δεν έχουν ακόμα διασαφηνιστεί στο πλαίσιο της παράλληλης έρευνας που διεξάγεται ακόμη και με αίτημα δικαστικής συνδρομής προς την ελβετική Δικαιοσύνη για τον Αντρίκο Παπανδρέου.

Εν αναμονή όλων αυτών, λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου δεν σκέφτηκε ούτε καν να περιορίσει τις «πριγκιπικές» συνήθειές του. Στην πραγματικότητα, στην Αθήνα βρέθηκε μόνο για να επιδοθεί στο γνωστό πια «σόου» του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ, το οποίο και καταψήφισε, ανοίγοντας νέους λογαριασμούς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ολο το υπόλοιπο καλοκαίρι το πέρασε σε διάφορα πολυτελή τουριστικά θέρετρα, ενώ δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, όταν τον πείραξαν τα θαλασσινά στη Μεσσηνία, ή παραιτήθηκε γεμάτος θυμό για τον «καταστροφέα της χώρας» ο πλοίαρχος που τον μετέφερε στην Πάτμο. Ο κ. Παπανδρέου δεν φαίνεται να επέδειξε πάντως καμία ευαισθησία απέναντι στους πολίτες οι οποίοι, όταν τον συναντούσαν, δεν έκρυβαν τα αισθήματά τους. Ενδεικτικό αυτό που συνέβη και στη Σεριφοπούλα, όταν μια κυρία τον πλησίασε, καθώς έδειχνε να χρειαζόταν κάποια βοήθεια με το κανό του και δηκτικά του είπε: «Μήπως θέλετε να σας σώσουμε όπως σώσατε κι εσείς εμάς;». Εκείνος όμως, στον κόσμο του, έσπευσε να απομακρυνθεί και να συνεχίσει το χόμπι του σαν να μην είχε συμβεί τίποτε.

Τις καλοκαιρινές διακοπές του ξεκίνησε ήδη από τον Μάιο επιλέγοντας για πρώτο σταθμό την Κρήτη, αγαπημένο άλλοτε προορισμό των Παπανδρέου, όταν ακόμα το νησί αποτελούσε προπύργιο του ΠΑΣΟΚ, όχι όμως και σήμερα που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τη δική του οικονομική πολιτική, γνωρίζοντας πρωτοφανή ποσοστά ανεργίας. Στην πρώτη του επίσκεψη εκεί για φέτος επέλεξε να «κρυφτεί» σε ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου. Τις διαθέσεις των πολιτών άλλωστε είχε οσφρηστεί από το αεροπλάνο ακόμα, όταν άκουσε σχόλια τύπου «καλώς τον κύριο ”λεφτά υπάρχουν”». Ολα αυτά όμως δεν τον εμπόδισαν να επιστρέψει στο νησί τρεις μήνες μετά, για τον Δεκαπενταύγουστο, μαζί με τη σύζυγό του. Αυτή τη φορά όμως η παρουσία του δεν πέρασε και τόσο απαρατήρητη, αφού επέλεξε να μείνει σε πεντάστερο ξενοδοχείο του Κολυμπαρίου, με τιμές απρόσιτες ακόμα και για ευκατάστατους μέχρι πρότινος πολίτες.

Στο ενδιάμεσο, ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφθηκε πολλούς ακόμα καλοκαιρινούς προορισμούς της πατρίδας μας. Μέσα στον Ιούλιο βρέθηκε για δύο εβδομάδες περίπου στην Πάτμο, φιλοξενούμενος σε σπίτι επιχειρηματία του περιβάλλοντός του. Εκεί όμως δεν απέφυγε τις δημόσιες εμφανίσεις με τη σύζυγό του -ενώ από το νησί της Αποκάλυψης φαίνεται ότι πέρασαν και τα παιδιά του-, με τον φωτογραφικό φακό μάλιστα να τον απαθανατίζει τρώγοντας παϊδάκια και πλήττοντας έτσι την εικόνα του πολιτικού που λατρεύει το φίτνες και την υγιεινή διατροφή.

Εκείνος πάντως διασκέδασε την παραμονή του εκεί, επισκεπτόμενος με το ιστιοπλοϊκό «Υπαπαντή» που νοίκιασε τις πιο απρόσιτες παραλίες του νησιού, αλλά και τα γύρω νησάκια, όπως το Μαράθι, τους Αρκιούς και το Αγαθονήσι, πάντα συνοδευόμενος από αστυνομικούς που δεν τον έχασαν στιγμή από τα μάτια τους. Ανακοίνωση από το γραφείο του χρειάστηκε και τότε για να διαψεύσει τοπικά ΜΜΕ που τον ήθελαν να επιδιώκει να ταξιδέψει με τη σύζυγό του χωρίς εισιτήρια για το νησί, από τη Σάμο όπου βρισκόταν νωρίτερα, και αφού πρώτα καθυστέρησαν την αναχώρηση του πλοίου. Τότε δημιουργήθηκε και το θέμα με τον καπετάνιο που δεν θέλησε να γίνει το «σοφεράκι» του πρώην πρωθυπουργού και βρέθηκε στη συνέχεια χωρίς δουλειά.

Κι αν το πρόσχημα για να περάσει μέρος των διακοπών του στη Σάμο ήταν η διεξαγωγή εκεί του Συμποσίου της Σύμης, με άλλη δικαιολογία είχε βρεθεί νωρίτερα, στις αρχές του Ιουλίου, στο νησί των Ιπποτών. Ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε τη Ρόδο για να βραβευτεί για τη… συμβολή του στην εκπαίδευση σε διεθνές συνέδριο που πραγματοποιείτο εκεί, ακριβώς την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλούσε στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ και προκειμένου να μη βρεθεί στο ακροατήριό του. Ετερη διάψευση είχε προηγηθεί, όταν στο πέρασμά του από τη Σκιάθο, όπου εθεάθη να επιδίδεται στο αγαπημένο του θαλάσσιο σπορ του κανόε καγιάκ αλλά και να κάνει ποδήλατο στα μονοπάτια του νησιού, έδωσε αφορμή για δημοσιεύματα ότι ενδιαφέρεται για την αγορά υπερπολυτελούς εξοχικού, μαγεμένος από το απόμερο σημείο όπου χτιζόταν συγκρότημα κατοικιών.

Αμέσως μετά την Πάτμο σειρά είχε η Σέριφος, αγαπημένος προορισμός του Γιώργου Παπανδρέου από την εποχή που φιλοξενείτο ακόμα στο περίφημο «stown house» του υπουργού του και συναυτουργού της καταστροφής Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Συνοδευόμενος πάντα από τη σύζυγό του Αντα, αλλά και τους προσωπικούς του σωματοφύλακες, «συνελήφθη» από τον φωτογραφικό φακό να μεταφέρει μαζί τους τα πράγματα που θα χρειαζόταν στο πλοίο από το πορτμπαγκάζ του τζιπ που χρησιμοποιούσε στο νησί. Φέρεται μάλιστα να αντιμετωπίστηκε αδιάφορα από όσους βρέθηκαν σε ζαχαροπλαστείο του λιμανιού, όπου ήπιε έναν τελευταίο καφέ πριν αναχωρήσει για τον Πειραιά.

Μοναδική «παραφωνία» στο «τουρ» του πρώην πρωθυπουργού στα ελληνικά νησιά υπήρξε η επίσκεψή του, τον Ιούνιο, στη Μεσσηνία και στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Costa Navarino. Η «παραφωνία» δεν είχε να κάνει με το ότι ήταν ο μόνος χερσαίος προορισμός, αλλά και με το ατυχές συμβάν όταν τα στρείδια που γεύτηκε στην περιοχή, του ανέβασαν την πίεση. Είχε προλάβει πάντως να κάνει κανό… (πηγή)

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply