Κανένας εἰσαγγελέας γιά τόν ΓΑΠ;

Κανένας εἰσαγγελέας γιά τόν ΓΑΠ;Ἔχουν ἀρκετό ἐνδιαφέρον τά στοιχεῖα πού θά διαβάσετε παρακάτω. Οἱκονομικές ἀτασθαλείες τοῦ πρώην «πρωθυπουργοῦ». Εἶχε προσλάβει εἰδικούς συμβούλους γιά νά «βοηθήσουν». Ὅλοι οἱ πρωθυπουργοί ἔχουν αὐτό τό δικαίωμα. Τούς τό παρέχει ὁ νόμος (αὐτός πού ψηφίζουν οἱ ἴδιοι) ἀλλά καί ἡ ἑρμηνεία τοῦ νόμου, ἀπό τόν ΓΑΠ, ἐγίνετο κατά τό δοκοῦν.

Μήπως προσελήφθησαν γιά νά βοηθηθοῦν οἰκονομικῶς οἱ ἴδιοι; 

Πολλά ἔχουν ἀποκαλυφθῇ γιά τίς καταστροφικές, μέχρι προδοσίας, ἐνέργειες τοῦ ὀλίγιστου. Ὅλοι λένε, καταγγέλουν, φωνάζουν, ὑποδεικνύουν τόν δράστη ἀλλά κανένας δέν τολμᾶ νά τόν παραπέμψῃ σέ δίκη.

Εἶναι στό ἀπυρόβλητο καί ἄν ναί, γιά ποιό λόγο; Ἤ ἔχει τό ἀκαταλόγιστο; Ἄνθρωποι πού διετέλεσαν ἔστω καί μία ὥρα πολιτικοί, δέν δικαιοῦνται νά ἀπαλλάσσονται  λόγω βλακείας. Παραπέμπονται σέ δίκη, ἑνίοτε μέ δική τους θέλησι (χά, ὑπάρχει σήμερα ἀξιοπρέπεια;) ἀθωώνονται ἤ τιμωροῦνται καί ἐκτελοῦνται παραδειγματικῶς!

Ἀκόμα καί ἡ δικαιοσύνη σέ αὐτόν τόν τόπο διαπλεκόμενη εἶναι;

Μινώταυρος

Kάποιος να τον συλλάβει, επιτέλους! – Ένα εκατ. ευρώ έδωσε στους συμβούλους του!

Ένα εκατομμύριο ευρώ -για την ακρίβεια 997.839 ευρώ- κόστισαν οι ειδικοί σύμβουλοι του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, στους Έλληνες φορολούμενους την ίδια ώρα που οι ίδιοι φορολογούμενοι στραγγαλίζονταν σε οικονομικό επίπεδο και η χώρα έχανε την κυριαρχία της από τις πράξεις του Γ.Παπανδρέου και τις εισηγήσεις ακριβώς αυτών των συμβούλων!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλε ο υπουργός Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Παναγούλη και Ν. Αθανασίου, από τον Οκτώβριο του 2009, όταν το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο τις διεθνούς συνωμοσίας για την άλωση της χώρας που είχε ξεκινήσει να εκτυλίσσεται από το 2008 με την απόπειρα δολοφονίας του πρών πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή μέχρι τον Νοέμβριο του 2011, που ο Γ.Παπανδρέου αποχώρησε από την πρωθυπουργία, οι είκοσι σύμβουλοι που πέρασαν κατά καιρούς εισέπραξαν το εξωφρενικό ποσό-κλοπή του 1 εκατομμυρίου ευρώ!

Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2009 ο κ. Παπανδρέου είχε τρεις ειδικούς συμβούλους με συνολικές μικτές μηνιαίες αποδοχές 3.524 ευρώ. Έναν μήνα αργότερα οι ειδικοί σύμβουλοι αυξήθηκαν σε εννέα και οι αποδοχές τους έφτασαν τις 19.688 ευρώ, ενώ τον Δεκέμβριο του 2009 έφτασαν τους 14 με μηνιαίες αποδοχές 39.437 ευρώ. 

Το «άλμα» στον αριθμό των ειδικών συμβούλων του πρώην πρωθυπουργού καταγράφεται το 2010, την χρονιά που η χώρα εισήλθε στον μηχανισμό στήριξης.

Έτσι, από 14 έφτασαν τους 20. Ειδικότερα, τον Φεβρουάριο του 2010 οι ειδικοί σύμβουλοι του κ. Παπανδρέου αυξήθηκαν σε 17 λαμβάνοντας συνολικά 37.322 ευρώ, ένα μήνα αργότερα σε 18 και 40.016 ευρώ, ενώ τον Ιούνιο -δηλαδή ένα μήνα μετά την ψήφιση του πρώτου μνημονίου- ανήλθαν σε 20 με συνολικές μηνιαίες μικτές αποδοχές 45.404 ευρώ. Το ποσό αυτό αυξήθηκαν περαιτέρω αν και οι σύμβουλοι παρέμειναν 20 και τον Ιούλιο, φτάνοντας τις 49.654 ευρώ. 

Το υψηλότερο ποσό το έλαβαν τον Δεκέμβριο του 2010 όταν οι ειδικοί σύμβουλοι που απασχολούσε τότε ο Παπανδρέου, ελάμβαναν συνολικά 52.782 ευρώ!

Οι απολαβές τους κατ’ έτος διαμορφώθηκαν ως εξής: το 2009 έλαβαν 62.649 ευρώ, το 2010 505.533 ευρώ και το 2011 429.657 ευρώ. Σύνολο: 997.839 ευρώ.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτή η ληστεία των φορολογουμένων, είναι πραγματικά “σταγόνα στον ωκεανό” μπροστά το κακό που έκανε ο ίδιος και οι σύμβουλοί του στην χώρα, αλλά να θυμηθούμε ότι και ο Αλ Καπόνε παρά τα δεκάδες εγκλήματά του συνελήφθη για φοροδιαφυγή. Μήπως θα έπρεπε από κάπου να ξεκινήσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;  (πηγή)

 

(Visited 11 times, 1 visits today)
Leave a Reply