Δὲν εἶναι αὐτοὶ μεγάλοι…ἐμεῖς εἴμαστε γονατιστοί….

Δὲν εἶναι αὐτοὶ μεγάλοι...ἐμεῖς εἴμαστε γονατιστοίEίναι μερικές ειδήσεις,που μέσα στον κυκεώνα της δουλικότητας,του ραγιαδισμού και της απόλυτης  υποταγής,δίνουν μια αχτίδα ελπίδας.
Πως δεν είναι όλοι οι λαοί και οι ηγεσίες τους με σκυμένο κεφάλι,απέναντι στους δυνάστες των λαών.
Η αρχή έγινε από την Ιρλανδία και τον λαό της,που πήρε την τύχη στα χέρια του,λέγοντας ΟΧΙ,σε αυτούς που ήθελαν την οικονομική κι όχι μόνο υποδούλωσή τους.

Φυσικά κανείς δεν παραγνωρίζει την Αργεντινή και τον πολύπαθο  λαό της.

Τώρα να καλά νέα,έρχονται από τον μικρό Ισημερινό
.Ενα κράτος που οι πιο πολλοί πιθανών να αγνοούσαν και την ύπαρξή του.
Κι όμως αυτό το μικρό κράτος έδωσε μαθήματα αυτοδιάθεσης και αξιοπρέπειας,αντιστεκόμενο ακόμα και σε απειλές από την πολύ Μεγάλη Βρετανία για εισβολή στην πρεσβεία του!!
Τα νέα που μαθαίνω σήμερα, είναι πως ακόμα αντιστέκεται και δεν δέχεται να παραδώσει τον Ασάνζ ,αν δεν δώσουν βεβαιώσεις πως δεν θα παραδοθεί στις ΗΠΑ,όπου και διώκεται.

 

Τα επόμενα καλά νέα,έρχονται από την Σερβία,η οποία ψήφισε νόμο,όπου αποφασίζει στο εξής οι τράπεζες να λειτουργούν προς όφελος του Σερβικού λαού και μόνον κι όχι ο λαός για τους διεθνείς τοκογλύφους.
Πράξη που ανάγκασε το ΔΝΤ και όσους κρύβονται πίσω από αυτό,να ξεγυμνωθούν και να κάνουν σαφέστατο δημοσίως άλλη μια φορά,ποιός ο ρόλος τους.
Ελπίζω κι εύχομαι κι άλλοι λαοί να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτών που έδειξαν τον δρόμο και να συνεχίσουν με αυτόν τον τρόπο.
Ίσως όταν αντιληφθούμε πως την ισχύ μας φοβούνται και τους ενωμένους λαούς ,ίσως τότε αλλάξει κάτι στον κόσμο…

Η Σερβία ανατρέπει τα ΠΑΝΤΑ!

Δὲν εἶναι αὐτοὶ μεγάλοι...ἐμεῖς εἴμαστε γονατιστοί....2
Νέο τραπεζικό σύστημα στη Σερβία, με νόμο που ορίζει πως οι τράπεζες θα εργάζονται αποκλειστικά και μόνο για το όφελος της χώρας και των πολιτών!

Οι σοσιαλιστές της Σερβίας εγκαταλείπουν το τραπεζικό σύστημα του ευρωπαϊκού μοντέλου και προκαλούν τις έντονες διαμαρτυρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Παραιτήθηκε ο Dejan Soskic, πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Σερβίας, ενώ η θητεία του έληγε το 2016! Στην Ευρώπη και ειδικότερα στα Βαλκάνια έχουμε την πρώτη πολιτική απάντηση και αντίδραση στη Τραπεζική Δικτατορία, με νόμο που ψήφισε η Σερβική Βουλή! 

Η είδηση θάβεται από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και δημοσιογράφους και ίσως αναγκαστούν να μιλήσουν για αυτή την εξέγερση της Σερβίας, μιας και τώρα το ΔΝΤ εκφράστηκε δημόσια εναντίον ενός νόμου που ψήφισε δημοκρατικά η Βουλή της Σερβίας και εναντίον του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Ivica Dacic.
Με τον νέο νόμο η Τράπεζα της Σερβίας υποχρεώνεται να λειτουργεί σε όφελος της εθνικής οικονομίας και των αναγκών του Σερβικού λαού και να μην τηρεί τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ και των διεθνών κερδοσκόπων!

Πρόκειται για ενέργεια της Σερβικής Βουλής που υπερασπίζεται το σύνολο της χώρας και είναι φυσιολογική η αντίδραση της Ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ, αφού εκτιμούν ότι η Σερβία αναστατώνει κυριολεκτικά την διεθνή τραπεζική «σταθερότητα»!

Τώρα ένα τεράστιο αγκάθι, η Σερβία, υποχρεώνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προλάβει νέες αποφάσεις σαν της Σερβίας από Ιταλία και Ισπανία. Για την Ελλάδα δεν ανησυχούν οι διεθνείς κερδοσκόποι, μιας και έχουν εγκαταστήσει μια συγκυβέρνηση δωσίλογων!

Η απόφαση της Σερβίας δείχνει πως υπάρχουν ακόμη κάποιοι κι αυτοί στην Περιφέρεια του συστήματος, που τολμούν να εναντιωθούν στην Αυτού Μεγαλειότητα της κερδοσκοπίας, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!

ramnousia / filologos10

φωτο

(Visited 16 times, 1 visits today)
One thought on “Δὲν εἶναι αὐτοὶ μεγάλοι…ἐμεῖς εἴμαστε γονατιστοί….

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Δὲν εἶναι αὐτοὶ μεγάλοι…ἐμεῖς εἴμαστε γονατιστοί…. « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply