Ἂλλη μία Ἒλληνική διάκριση ..

Αν και ο Μπίλ Γκέιτς δεν είναι προγραμματιστής,αλλά δεινός επιχειρηματίας,αυτό δεν μειώνει καθόλου τον άθλο του 17χρονου Ελληνά μας!
Μπράβο του…

Έλληνας Μπιλ Γκέιτς ετών 17!

Πήρε χάλκινο μετάλλιο στην 20η Βαλκανιάδα Πληροφορικής.
Έλληνας Μπιλ Γκέιτς ετών 17! Πρόκειται για τον Βαγγέλη Κηπουρίδη από την Ευαγγελίστρια Θεσσαλονίκης ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην 20η Βαλκανιάδα Πληροφορικής. Πραγματοποιήθηκε από τις 15 εώς τις 19 Αυγούστου στο Βελιγράδι.

Στο διαγωνισμό πήραν μέρος 40 μαθητές από δέκα χώρες. «Το επίπεδο του διαγωνισμού ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Έκανα όμως σκληρή προετοιμασία και περίμενα να διακριθώ» λέει στο «agelioforos.gr» ο Βαγγέλης Κηπουρίδης. «Μου ζητήθηκε να λύσω τρία προβλήματα σε πέντε ώρες καταφέρνοντας να συγκεντρώσω την τρίτη καλύτερη βαθμολογία» συμπληρώνει ο ίδιος,

Είχε προηγηθεί το Μάιο ο πανελλήνιος διαγωνισμός πληροφορικής μέσω του οποίου «κλείδωσε» τη συμμετοχή του στο Βελιγράδι. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Μέσα από τρεις φάσεις αναδεικνύει τους μαθητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στους διεθνής διαγωνισμούς του κλάδου. Αμέσως μετά ακολούθησε προετοιμασία μίας βδομάδας στην Αθήνα την οποία ανέλαβαν εθελοντικά δύο καθηγητές του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, οι Νίκος Φωτάκης και Δημήτρης Παπασπύρου καθώς και επιτυχόντες προηγούμενων διοργανώσεων.

Άριστος μαθητής ο Βαγγέλης Κηπουρίδης, συγκέντρωσε στις φετινές πανελλήνιες 19.670 μόρια και ετοιμάζεται να σπουδάσει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών του ΑΠΘ.
Τον επόμενο μήνα θα πάρει μέρος στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής που θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία από τις 23 εώς τις 29 Σεπτεμβρίου.

πηγη 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Ἂλλη μία Ἒλληνική διάκριση ..

  1. Τι θα πει προγραμματιστής; Ο Γκέιτς σαφώς και είναι προγραμματιστής χωρίς ίσως την βούλα. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε ένα κόλλημα με την βούλα. Υπάρχουν λ.χ. άνθρωποι που παίζουν τους Η/Υ στα δάχτυλα και κάποιοι άλλοι που απλώς έχουν πάρει ένα πιστοποιητικό αλλά δεν γνωρίζουν ούτε που βρίσκεται το έντερ. Κι όμως για το ελληνικό σύστημα μετράει η βούλα και όχι η γνώση.

    Το θέμα με τον Μπίλ δεν είναι αυτό αλλά ότι ήταν ο άνθρωπος που βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή, όταν η ΙΒΜ έψαχνε κάποιον να προγραμματίσει το DOS. Τυχαία ή όχι η επιλογή του Γκέιτς (πολλές γαρ και οι γνωριμίες της οικογενείας του), δεν το γνωρίζω πάντως τελικώς αυτός ανέλαβε και έτσι ξεκίνησε την αυτοκρατορία του.

    Κάπως έτσι ξεκίνησε και ο Φιλανδός Λίνους Τρόβαλτς όταν έκανε το Λίνουξ.
    Την ίδια περίπου εποχή ασχολούμουν και εγώ με τους Η/Υ. Ήμουν μικρό παιδάκι και προγραμμάτιζα BASIC, λύνοντας τις ασκήσεις προγραμματισμού της αδερφής μου που τότε ήταν στο πανεπιστήμιο. Όταν στο γυμνάσιο ο καθηγητής έδειχνε τους ΗΥ στους συμμαθητές μου, εκείνοι νόμιζαν ότι έβλεπαν διαστημόπλοιο και εγώ έκανα προβλέψεις για την μελλοντική πορεία των γλωσσών προγραμματισμού.

    Ο Γκέιτς σήμερα είναι ο Γκέιτς, ο Τρόβαλτς έγινε μέχρι και όνομα αστεροειδούς και εμένα δεν με ξέρει ούτε η μάνα μου.
    Πρέπει κάποτε να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα και να επενδύουμε ακόμη και στην τρέλα των μαθητών, αντί να προσπαθούμε να τους εκλογικεύσουμε και να τους επαναφέρουμε στην πεπατημένη.

    Βεβαίως η πληροφορική δεν είναι αθώα επιστήμη. Για εμένα εάν υπάρχει ένας τομέας που να δικαιούται τον τίτλο της επιστήμης (πλήρης γνώσις) αυτή είναι η πληροφορική (φέρει το πλήρες) και είναι εκείνη η επιστήμη ή εκείνο το εργαλείο που μπορεί να ενώσει τις άλλες, δηλαδή να συνθέσει τον επιστημονικό διανυσματικό χώρο, του οποίου διαστάσεις είναι οι άλλες επιστήμες. Όχι όμως μόνον να τις ενώσει αλλά και να τις ελέγξει ή ακόμη και να τις ορίσει.

Leave a Reply