Ρέκβιεμ γιὰ ἕναν Ἄνθρωπο…

Στον Θανάση Βέγγο

Ένας Έλληνας πολίτης, με κουτσούλησε Επανάσταση! Κουτσουλιά = Περίττωμα πουλιού. Πουλί ο Έλληνας; Πετάει, πατάει ή παραπατάει; Το έξυπνο πουλί, από τη μύτη πιάνεται λέει ο Σοφός λαός. Ο λαός, όχι αυτός του 2011. Ο άλλος. Ο παλιός. Ο Σοφός.

  • Δεν αναρωτιέμαι αν έχουμε συγγένεια με εκείνον το λαό. Αναρωτιέμαι αν έχουμε συγγένεια με τους προϊστορικούς ενοίκους των σπηλαίων. Μήπως εκείνοι, είχαν περισσότερη παιδεία από εμάς; Ερώτηση κρίσεως, σε εποχή κρίσεων.
  • Μέχρι τώρα ο Έλληνας, είδαμε να κάνει μόδα τα reality, τη σκουριασμένη παρακμή, το αγενές καραγκιοζιλίκι, την τσάμπα μαγκιά, την μπαγιάτικη εξυπνάδα, τη λυσσασμένη υπερκατανάλωση, το copy paste και πολλά άλλα παρόμοια, με τους ομοιόμηρους Έλληνες πολίτες, να κάνουν παρέα και κολλητιλίκια!
  • Τελευταία μόδα των καιρών, είναι η Επανάσταση. Φοριέται με όλα τα ρούχα. Παντός καιρού και εποχών. Ακόμα και τόπλες τώρα το καλοκαίρι, σε κάποια Ελληνική παραλία. Δε θέλεις να βάλεις τριγωνάκι, βάλε Επανάσταση και μπλουμ! Το θέμα βέβαια είναι ότι μας έχει φορέσει και δεν τη φοράμε.
  •   Με μερικά τσαντίρια στο Σύνταγμα, μερικούς σε πλατείες, μερικές συναυλίες υπέρ των αγανακτισμένων και νομίζαμε ότι πιάσαμε τον Πάπα από τους όρχεις, που λέει και ο Σοφός λαός. Ο λαός, όχι αυτός του 2011. Ο άλλος. Ο παλιός. Ο Σοφός. Δεν κατοίκησα σε τσαντίρια όλο αυτόν τον καιρό, διότι είμαι μόνιμος κάτοικος τσαντίλας.. Έχω τσαντιστεί θανάσιμα! Σκοτώνω άνθρωπο που λένε, αλλά που να τον βρεις κιόλας τον Άνθρωπο;(Ο τελευταίος καλός μας Άνθρωπος, πέθανε 3 Μαΐου 2011).πηγη: 
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply