Τουρκάλα ἱστορικὸς ἀποκαλύπτει τὴν ἀλήθεια γιὰ τὴν Σμύρνη καὶ τὸν Κεμάλ!

Θα μπορούσε να ήταν ο Νέρων,αλλά γνώστες της ιστορίας λένε πως δεν έκαψε αυτός την Ρώμη παίζοντας  την λύρα του καθώς απολάμβανε το θέαμα!
Ήταν όμως ο Κεμάλ,ο «πατερούλης»των σύγχρονων απογόνων των Σελτζούκων και Μογγόλων και καθόταν στο μπαλκόνι του κι απολάμβανε την θέα της καταστροφής! Πόσο διεστραμμένο μπορεί να είναι το μυαλό μερικών ανθρώπων;;
Αυτό που μου έχει κάνει μεγίστη εντύπωση δε,  είναι ότι όχι μόνο μιλούν γι΄αυτό Τούρκοι ιστορικοί,αλλά οι απόψεις τους,δημοσιεύονται και σε εφημερίδες!
Μεγάλα δημοκρατικά βήματα η Τουρκία! Λέτε στο παρακάτω,μετά την Ολυμπιακή φλόγα να μας πουν ότι εκεί γεννήθηκε και η δημοκρατία;; 

Σεμέλη Διονύσου.

  • Ένα ανατρεπτικό άρθρο για την συνήθη τουρκική επιχειρηματολογία σχετικά με την καταστροφή της Σμύρνης φιλοξενεί η τουρκική εφημερίδα Ραντικάλ, σύμφωνα με το οποίο οι Τούρκοι έκαψαν την πόλη και ο Κεμάλ γνώριζε ή συνεργάστηκε για τον εμπρησμό.
  • Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», σε άρθρο της στην εφημερίδα Ραντικάλ η τουρκάλα ιστορικός Αϊσέ Χουρ σημειώνει πως, αντίθετα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι τη φωτιά στη Σμύρνη έβαλαν Αρμένιοι, υπάρχουν ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι ο ηγέτης των νεότουρκων, Κεμάλ Ατατούρκ γνώριζε για τον εμπρησμό που κατάστρεψε σχεδόν πλήρως την πόλη (εκτός από τον τουρκικό και εβραϊκό τομέα) και επιτάχυνε τον ξεριζωμό των Ελλήνων.
  • Μάλιστα, την ώρα που η Σμύρνη καιγόταν, ο Κεμάλ βρισκόταν στην πόλη και απολάμβανε τη θέα από το μπαλκόνι της αρραβωνιαστικιάς του, Λατιφέ.
  • Συγκεκριμένα, η τουρκάλα ιστορικός αναφέρεται σε άρθρο του υπασπιστή του Κεμάλ στην εφημερίδα Τζουμχουριέτ το 1939, όπου περιγράφονταν λεπτομέρειες για την καταστροφή της Σμύρνης, από πυρκαγιά που κατέκαψε την πόλη από τις 13 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.
  • «Ο Μουσταφά Κεμάλ και η Λατιφέ κάποια στιγμή έμειναν μόνοι στο μπαλκόνι. Η πυρκαγιά συνέχιζε με όλη της δύναμη» έγραφε το άρθρο και παρέθετε τη συνομιλία Κεμάλ-Λατιφέ. Ο Κεμάλ ρώτησε την αρραβωνιαστικιά του: «Έχετε πολλά κτήματα στο σημείο της φωτιάς;»
  • Η Λατιφέ φέρεται να του απάντησε: «Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας μου είναι εκεί, αλλά, πασά μου, ας καούν όλα, εσείς να είστε καλά. Όταν υπάρχουν τέτοιες ευτυχισμένες μέρες, τι σημασία έχει η περιουσία. Σώθηκε η πατρίδα. Στο μέλλον μπορούμε να τα ξανακτίσουμε»
  • Σύμφωνα με το άρθρο, αυτό άρεσε στον Κεμάλ που της απάντησε:
    «Ναι, ας καούν και ας καταρρεύσουν, όλα μπορούν να επουλωθούν».

πηγη 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply