«Ἡ δημοκρατία καὶ ἡ ἐλευθερία στὸ μονοπάτι τοῦ θανάτου! Τὸ Ἰσλὰμ ἔρχεται!»

Πῶς μπορεῖ μία ταινία νά γίνῃ ἀφορμή γιά τόσα ἐγκλήματα καί τόσες διαδηλώσεις κι ἐκφράσεις βίας ἀνά τόν πλανήτη; 
Πῶς δικαιολογεῖται μία τέτοια ἀντίδρασις ἀπό τόσες χιλιάδες φανατικῶν (καὶ μή) ἰσλαμιστῶν, κατά ΕὐρωπΕων κυρίως;
Πῶς ἐξηγεῖται ἡ ὕπαρξις ἐνός θέματος τέχνης νά ἐγείρῃ τόσες ἀντιπαραθέσεις;

Δὲν ἐξηγεῖται μὲ τὴν κοινὴ λογική!
Μπορεῖ ὅμως νὰ ἐξηγηθῇ μὲ τὴν λογικὴ τῶν φανατικῶν! Μπορεῖ νὰ ἐξηγηθῇ μὲ τὴν λογικὴ τῶν κτηνῶν!

Ὁ τίτλος ἀπὸ ΠΑΝΩ ποὺ ἀνῃρτήθῃ στὸ Λονδίνο, Τὸ Ἰσλὰμ ἔρχεται….

Μὲ τὶς ὑγεῖες μας!

Φιλονόη. 

Υ.Γ. Κάτι μέσα μου μοῦ λέει πὼς διόλου τυχαῖες κι ἄσχετες εἶναι αὐτὲς οἱ ἀντιδράσεις, μὲ τὴν προετοιμασία γιὰ ἐπίθεσιν τῶν κρατούντων στὴν Συρία καὶ στὸ Ἰράν. Ἐπίσης διάβασα πὼς οἱ Ἀμερικανοὶ θὰ χρησιμοποιήσουν ὥς βάσεις τους ἤ τὴν Σικελία ἤ τὸ Τσιμπουτί. Νά θεωρήσω πώς αὐτό ἐξυπηρετεῖ τά σχέδιά τους καλλίτερα; Μήπως τελικῶς μέ ἀφορμή αὐτές τίς «αὐθόρμητες ἀντιδράσεις» θά πατήσουν μέ τήν «ἄδειά μας καί τήν ἀνοχή μας» τό πόδι τους ἐκεῖ πού ἔως σήμερα λαχταροῦσαν νά τό πατήσουν, ἀλλά ὀ «καθωσπρεπισμός» τους καί ἠ διατήρησις τῶν προσχημάτων δέν τούς τό ἐπέτρεπαν;;

Αίμα στις αντιαμερικανικές διαδηλώσεις σε Τυνησία, Λίβανο, Σουδάν και Αίγυπτο

Ξεχυλίσε η οργή των μουσουλμάνων στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Πλήθη ισλαμιστών, μετά την προσευχή της Παρασκευής, βγήκαν στους δρόμους και πολιόρκησαν τα κτίρια των πρεσβειών των ΗΠΑ στο Χαρτούμ, την Τύνιδα και το Κάιρο, ενώ στο Λίβανο έσπασαν κατάστημα αμερικανικής αλυσίδας fast food. Σε συγκρούσεις με την αστυνομία και σε άλλα επεισόδια, σκοτώθηκαν

Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 29 άλλοι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν σήμερα το απόγευμα στην περιοχή της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τύνιδα, ενώ οι δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η τυνησιακή αστυνομία άνοιξε πυρ για να παρεμποδίσει την εισβολή φανατικών μουσουλμάνων στον περίβολο της αμερικανικής πρεσβείας στην Τύνιδα. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν οι διαδηλωτές εβλήθησαν με πλαστικές ή κανονικές σφαίρες. Μέσα στο συγκρότημα της πρεσβείας έχει ξεσπάσει φωτιά, ενώ οι διαδηλωτές έσπασαν τζάμια και έκαψαν δέντρα. Στις φλόγες παραδόθηκε και ένα αμερικανικό σχολείο.

Με πυρά στον αέρα προσπάθησε να διαλύσει, εξάλλου, ο στρατός τηςΝιγηρίας, μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων που ετοιμάζονταν να διαδηλώσουν κατά της αντιισλαμικής ταινίας κοντά σε τέμενος της πόλης Τζος, στα κεντρικά της χώρας.

 Οι στρατιωτικοί «αναγκάστηκαν να ρίξουν πυρά στον αέρα, αλλά δεν υπήρξαν τραυματίες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο λοχαγός Σαλίχου Μουστάφα προσθέτοντας οι διαδηλωτές έφταναν τις μερικές εκατοντάδες και κρατούσαν «πανό τα οποία κατήγγειλαν τις ΗΠΑ».

Στο Σουδάν, τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Χαρτούμ, όπου επικράτησε χάος. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ένας από αυτούς παρασύρθηκε από περιπολικό και κειτόταν αιμόφυρτος στο δρόμο έξω από το κτίριο της πρεσβείας.

 «Ἡ δημοκρατία καὶ ἡ ἐλευθερία στὸ μονοπάτι τοῦ θανάτου! Τὸ Ἰσλὰμ ἔρχεται!» κάψιμο σημαιῶν

Εκπρόσωπος της πρεσβείας είχε αναφέρει νωρίτερα ότι οι σουδανοί διαδηλωτές απωθήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας χωρίς να πετύχουν τον στόχο τους. Ο ίδιος είχε προσθέσει ότι κανένας από τους υπαλλήλους της πρεσβείας δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν αρχικά στο κτίριο της γερμανικής πρεσβείας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν σε εκείνο της αμερικανικής, όπου ύψωσαν ισλαμικές σημαίες, διαμαρτυρόμενοι για την ταινία “Η αθωότητα των μουσουλμάνων” που, όπως υποστηρίζουν, προσβάλει τη θρησκεία τους.Νωρίτερα, παρόμοιες σκηνές εκτιλύχθηκαν και γύρω από τη γερμανική και τη βρετανική πρεσβεία που δέχτηκαν επίθεση από ένα πλήθος 5.000 ατόμων. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους που όμως κατάφεραν να εισβάλουν στη γερμανική πρεσβεία και να υψώσουν μια ισλαμική σημαία. Μάρτυρες είπαν ότι έσπασαν παράθυρα, έπιπλα και τις κάμερες ασφαλείας ενώ στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο κτίριο.

Νεκρός έπεσε ένας διαδηλωτής ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν και στο βόρειο Λίβανο μεταξύ αστυνομικών και ισλαμιστών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν πυρπολήσει ένα φαστ-φουντ της αλυσίδας Kentucky Fried Chicken στην Τρίπολη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ταινία που υποστηρίζουν ότι προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ.

Στην Αίγυπτο, Βεδουίνοι επιτέθηκαν στο στρατόπεδο της πολυεθνικής δύναμης των παρατηρητών στο Σινά, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας. Οι Βεδουίνοι διείσδυσαν στο στρατόπεδο και έκαψαν ένα πύργο παρατήρησης που βρισκόταν στο εσωτερικό χώρο.

Συγκρούσεις ξέσπασαν στη συνέχεια με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο Κολομβιανών και ενός Αιγυπτίου, είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής αν πρόκειται για σοβαρά ή ελαφρά τραύματα.

Συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές ξέσπασαν το πρωί και κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, σκοτώθηκε ένας διαδηλωτής.

Οι διαδηλωτές, σχηματίζοντας ομάδες μερικών δεκάδων ατόμων, πέταξαν πέτρες εναντίον των ειδικών δυνάμεων για την καταστολή των ταραχών, οι οποίες έχουν αναλάβει να αποκλείσουν τις προσβάσεις στην αμερικανική διπλωματική αποστολή και απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Αλλά και στην Ινδία, εκατοντάδες μουσουλμάνοι διαδηλωτές επιτέθηκαν στο αμερικανικό προξενείο της πόλης Τσενάι (πρώην Μαντράς) στα νοτιοανατολικά της χώρας. Οι αστυνομικοί προέβησαν σε 86 συλλήψεις, καθώς οι διαδηλωτές “έριχναν πέτρες και έσπασαν τα παράθυρα του προξενείου, προσπάθησαν να καταστρέψουν τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και να αναρριχηθούν στον τοίχο της περίφραξης”.

Διαδήλωσαν και οι ισλαμιστές του Λονδίνου

Στο Λονδίνο 150 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μετά την μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία και έκαψαν ισραηλινές και αμερικανικές σημαίες.

Οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους υποστηρικτές απαγορευμένων ισλαμικών ομάδων στη Βρετανία, συγκεντρώθηκαν χωρίς βία μπροστά στο κεντρικό τέμενος του Λονδίνου στο Regents Park, πριν μεταβούν στην αμερικανική πρεσβεία που βρίσκεται δυτικά του πάρκου.

“Το Ισλάμ θα καταστρέψει το ψεύδος” ή “δημοκρατία και η ελευθερία στο μονοπάτι του θανάτου: το Ισλάμ έρχεται” έγραφαν τα πανό που κρατούσαν.

Μεγάλη αστυνομική δύναμη αναπτύχθηκε έξω από την πρεσβεία με τουλάχιστον έξι αυτοκίνητα της αστυνομίας και έναν διπλό κλοιό ασφαλείας.

Χώρες του Κόλπου: Καταδικάζουν την ταινία, αλλά δεν δικαιολογούν τη βία

Οι έξι χώρες μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, στην πρώτη τους αντίδραση, καταδίκασαν την αντιισλαμική ταινία, χαρακτηρίζοντάς την «επονείδιστη και ανεύθυνη». «Τέτοια επονείδιστα έργα υπονομεύουν τις προσπάθειες διάδοσης των αρχών της ανεκτικότητας, του διαλόγου και της δημιουργίας καλών σχέσεων μεταξύ των πιστών διαφόρων θρησκειών», δήλωσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Αμπντουλατίφ αλ Ζαγιάνι.

Καταδικάζοντας τις επιθέσεις εναντίον αμερικανικών πρεσβειών σε κάποιες αραβικές χώρες ο αλ Ζαγιάνι σημείωσε: «Η οργή των μουσουλμάνων (εναντίον της ταινίας) δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους πράξεις».

ἔθνος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply