«Ἐξαφανίζονται» ὀνόματα ἀπὸ τὴν σελίδα τοῦ Ἀνοικτοῦ Λαϊκοῦ Πανεπιστημίου Κρήτης!

Εξαφανίστηκαν τα ονόματα των  Λ. Τσούκαλη και Θ. Βερεμή του ΕΛΙΑΜΕΠ  από το site του  Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου Κρήτης!

Την επομένη της δημοσιεύσεως του άρθρου για τον ρόλο του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου (ΑΛΠ), με «διδάσκοντες» το Προεδρείο του ΕΛΙΑΜΕΠ (Λ. Τσούκαλης & Θ. Βερεμής), τον παρουσιαστή της ανιστόριτης εκπομπής του ΣΚΑΙ «1821» -και σήμερα Βουλευτή(!)- Πέτρο Τατσόπουλο και άλλων ομοϊδεατών τους (πλην ελαχίστων), εξαφανίστηκαν οι φωτογραφίες και το συνοδό κείμενο για τους Τσούκαλη & Βερεμή από την σχετική ιστοσελίδα. Η ενέργεια αυτή καθʼ εαυτή θολώνει ακόμη περισσότερο το τοπίο για τον ρόλο και τους σκοπούς του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης.

Παρά την σπουδή τους, τα ονόματα των Λ.Τσούκαλη και Θ. Βερεμή, εξακολουθούν να φιγουράρουν μεταξύ των «διδασκόντων» σε σχετικό άρθρο  (http://alp.edu.gr/nea) το οποίο και επισυνάπτεται. 

Επίσης, ενισχύεται η εντύπωση  ότι το ΑΛΠ Κρήτης, πρόκειται για επαγγελματική προσπάθεια τόσο ως προς τις μεθόδους επικοινωνίας και προβολής όσο και ως προς την οργάνωση, αφού σχετικές υπηρεσίες προσφέρθηκαν ή και προσφέρονται από την εταιρία CBS των Χανίων. (http://www.emprosnet.gr/emprosnet-archive/1cdfaa12-c3fd-4f60-90d7-301123a17603) .

Υπεύθυνη για το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κρήτης αναφέρεται η κ. Ελένη Βουγιούκαλου και ως ιδρυτής, μάλλον, το «Πολιτιστικό Δίκτυο Κρήτης» (http://alp.edu.gr/nea). (σ.σ.: όπως φαίνεται από τις σχετικές αναρτήσεις δεν έχει καμία σχέση με το Δίκτυο Πολιτισμού ή πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης)

Φαίνεται δε, ότι δραστηριοποιούνται δύο διαφορετικά Ανοιχτά Λαϊκά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα!  Το ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κρήτης, της  κ. Ελένης Βουγιούκαλου και το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο που συνδέεται με την Ακαδημία των Πολιτών και τον κ. Ευστράτιο Παπάνη, ο οποίος είχε την ευαισθησία να απαντήσει τόσο μέσω σχολίου σε σχετική  ανάρτηση, όσο και μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαχωρίζοντας την δική του προσπάθεια.

Ωστόσο, οι επιφυλάξεις για τον ρόλο των Ανοικτών Λαϊκών Πανεπιστημίων παραμένουν, κυρίως για το ενδεχόμενο διάχυσης προς τους ακροατές ιδεολογημάτων   που πηγάζουν είτε από την εκπεφρασμένη κοινωνικοπολιτική θέαση των  «διδασκόντων»  Η οικονομική πτυχή έρχεται σε δεύτερη μοίρα.  

Βεβαίως, είναι βαθύτατη η ανησυχία για τον ρόλο του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης, μετά την μεθοδευμένη προσπάθεια εξαφάνισης των ιχνών, που το συνέδεαν με την ενδεχόμενη στήριξη από ισχυρότερη ΜΚΟ, για παράδειγμα από το ΕΛΙΑΜΕΠ.  Εξάλλου,  η επίμαχη σελίδα είχε αποθηκευθεί και εκτυπωθεί προ της εξαφάνισης των Τσούκαλη και Βερεμή και επισυνάπτεται.

Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι οι καιροί είναι πονηροί και ότι οι εκφραστές της Νέας Τάξης πραγμάτων, έχουν διεισδύσει σε όλους τους τομείς και για τούτο οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί.  Άλλωστε, ακόμη και στον τομέα της Δημόσιας Εκπαίδευσης, έχουμε βιώσει και βιώνουμε  προσπάθειες τόσο αλλοίωσης της γλώσσας και της ιστορίας όσο και σουποποίησης  του δικού μας με άλλους πολιτισμούς.

Ο θεσμός του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου, είναι ευκταίος. Αρκεί να εξυπηρετεί την δια βίου μάθηση και όχι την δια βίου παραμόρφωση ιδεών και αξιών! 

Ιωάννης Δέμος

Μπορεῖτε νὰ τὸ δεῖτε σὲ μορφὴ pdf πατῶντας στὸν σύνδεσμο:

«Ἐξαφανίζονται» ὀνόματα ἀπὸ τὴν σελίδα τοῦ Ἀνοικτοῦ Λαϊκοῦ Πανεπιστημίου Κρήτης!

σχετικὰ θέματα:

Τί ἀκριβῶς εἶναι «Ἀνοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο»; Ἀπειλή ἤ ἀγαθή προοπτική;

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply