Ἐμμηνόπαυσις – Ὀστεοπόρωσις.

Συνήθως παρουσιάζεται σε ηλικίες, μεταξύ των 40 – 50 ετών, με σταμάτημα της εμμήνου ρύσεως.
Ελαττώνεται η παραγωγή οιστρογόνων και προγεστερόνης από τις ωοθήκες.
Ακανόνιστες εμμηνορρυσίες, [με αίτια κύστες η ινομυώματα στην μήτρα], αϋπνία, καρδιακές διαταραχές, νεύρα, εξάψεις, εφιδρώσεις, ξηρότητα κόλπου, καθώς και προβλήματα οστεοπόρωσης.
Για τις εξάψεις,  μειώστε τους καφέδες, την κόκα κόλα, τα οινοπνευματώδη, αντισταθμίστε την απώλεια ορμονών, με τζινσένγκ, με βασιλικό πολτό, με σαλάτες, με φρούτα, με τρόφιμα που έχουν βιταμίνη Ε, με Κεφίρ, με γιαούρτη, και τυριά, ή Αμύγδαλα και Σουσάμι, για την έλλειψη του ασβεστίου.
 

  • Αυξήστε την κατανάλωση δημητριακών, λαχανικών, φρούτων, μειώστε τις πρωτεϊνούχες τροφές [κρέατα – τυροκομικά]. Κάντε ηλιοθεραπεία και πάρτε μουρουνόλαδο, για αναπλήρωση της βιταμίνης D.Τρώτε Αμύγδαλα και Σουσάμι, για αναπλήρωση Ασβεστίου.

Ασκηθείτε και αποφύγετε το στρες. Πίνετε 3 σταγόνες Η2Ο2, [υπεροξείδιο του Υδρογόνου], το πρωΐ και από 2 σταγόνες, το μεσημέρι και το βράδυ. Κάντε μείγμα από Κρόκο Κοζάνης, Λυγαριά, Βάλσαμο  και Φασκόμηλο, Μάραθο, Βασιλικό, και Ροδοπέταλα.Κάντε αφέψημα και πίνετε 2  φλιτζάνια ημερησίως

Κάνετε μείγμα από Βάλσαμο, Λεβάντα, και Φασκόμηλο. Κάνετε έγχυμα και όταν κρυώσει, προσθέστε έμβρεγμα Ιξού, κάντε πλύσεις.Τρώτε 50 – 100 γραμ ξερά Δαμάσκηνα, για να αποφύγετε προβλήματα
οστεοπόρωσης, οστεοπενίας.

Τα κόκκαλα είναι ζωντανός ιστός που ανανεώνεται διαρκώς, από τους οστεοκλάστες, οι οποίοι απορροφούν τα παλαιά κύτταρα των οστών και δημιουργούν νέα [Λαμβάνει τό ασβέστιο και το μεταφέρει στο αίμα, για να αλκαλοποιηθεί. Αν χαθεί αυτή η ισορροπία, τότε καταστρέφονται τα παλιά οστά, χωρίς την αντίστοιχη ανανέωση τους, έτσι εμφανίζεται η οστεοπόρωση.

Τα περισσότερα φάρμακα, αναστέλλουν την λειτουργία των οστεοκλαστών, έτσι τα οστά είναι οστεοπενικά και εύθραυστα.

Τα Δαμάσκηνα και οι μαύρες σταφίδες, ενεργοποιούν την λειτουργία των οστεοκλαστών, που μπορούν να αναστρέψουν την πορεία της οστεοπόρωσης, εξαιτίας του Βορίου. Το Βόριο βοηθά στην μετατροπή της βιταμίνης D, ρυθμίζει τον μεταβολισμό των μεταλλικών στοιχείων, τα επίπεδα των ορμονών, τα οιστρογόνα, που αυξάνουν την απορρόφηση Ασβεστίου. Ρυθμίζει κατάλληλα την ποσότητα του  Μαγνησίου – Ασβεστίου στα ούρα, ώστε να είναι περισσότερα και να βοηθούν στην ανακατασκευή των οστών.
Επίσης τα Δαμάσκηνα και οι μαύρες σταφίδες,  βοηθούν την καλή λειτουργία της καρδιάς, ισορροπούν την Χοληστερόλη, αποκαθιστούν την τοξαιμία [δηλητηρίαση αίματος, χάρη στο κάλιο και στο μαγνήσιο που περιέχουν, έτσι επέρχεται η οξεοβασική ισορροπία], την σεξουαλική διάθεση χάρη στην αργινίνη, προστατεύουν τα δόντια, χάρη στο ελαϊκό οξύ από την τερηδόνα και τον στρεπτόκοκκο, τα μάτια, χάρη στις φαινόλες στην βιταμίνη Α και άλλα αντιοξειδωτικά, την αναιμία χάρη στην μεγάλη ποσότητα σιδήρου και με τις φυτικές ίνες, εξισορροπούν την λειτουργία των εντέρων.

Κόψτε την κόκα κόλα, το φωσφορικό οξύ που έχει, συμβάλλει στην απώλεια ασβεστίου. [Πανεπιστήμιο Ταφτ, Βοστώνης]. Το ένζυμο φωσφατάση που είναι στο ωμό γάλα, κάνει το ασβέστιο απορροφήσιμο. Πίνετε 2 φλυτζάνια ωμό γάλα, ημερησίως, από ζώα υγιή.
 
 Κατά την παστερίωση ή βράσιμο, η φωσφατάση καταστρέφεται.

ΑΠΟ ΙΩΝΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply