Οἱ ἀποδείξεις γιὰ τὰ 600 δίς, θὰ ἀναδείξουν τυχὸν προδότες.

 


Με την ελπίδα φωλιασμένη στην καρδιά περιμένουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τα νέα από την END
που προσφέρει τα 600 δις δολάρια αφ’ ενός για την εξυπηρέτηση του Ελληνικού εξωτερικού χρέους και αφ’ ετέρου για την εκκίνηση της ανάπτυξης. 

Παράλληλα διασπείρεται και η αμφιβολία μήπως “δεν πρόκειται για σοβαρή πρόταση, αλλά για ένα πυροτέχνημα”. Αυτά και άλλα αρνητικά διακινούνται από τα διάφορα παπαγαλάκια των “ισχυρών” μεταξύ άλλων και προς τους Βουλευτές της Βουλής, ώστε να κάμψουν την όποια αντίδραση όσων εξ αυτών κάνουν δεύτερες σκέψεις για την υπερψήφιση των επαχθών νέων μέτρων.

Ωστόσο, συζητείται μεταξύ “ανωτάτων τεχνοκρατών”, ότι, κρυφά από τους Βουλευτές, το θέμα των 600 δις χρησιμοποιήθηκε σε αντεγκλήσεις με την Τρόϊκα κυρίως για…προσωπικούς λόγους και ελάχιστα για την ανακούφιση των πολιτών.  

Δυστυχώς αυτό είναι το “Ελληνικό” πολιτικό σύστημα. Η δε αποσιώπιση των παραπάνω από τους Βουλευτές είναι εξαιρετικά ύποπτη.

Βεβαίως οι τελευταίοι, γνωρίζουν ότι αν τελικά υπάρχει και δεν γίνει αποδεκτή μία τέτοια σωτήρια προσφορά, αλλά αντίθετα προχωρήσουν σε ψήφιση του νέου επαχθούς πακέτου μέτρων των 11,9 δις,  τότε είναι βέβαιο ότι θα κατηγορηθούν ως σύγχρονοι “Εφιάλτες”, για εσχάτη προδοσία χωρίς ουδένα ελαφρυντικό!

Άρα τόσο για την πληροφόρηση των αμφισβητιών εκ του ευρέως  κοινού, όσο και για την πληροφόρηση των Βουλευτών, προτείνω στην END, να δώσει στην δημοσιότητα κάποια από τα αποδεικτικά κατάθεσης  των Αμερικανικών Ομολόγων αξίας 600 δις δολαρίων(και επί πλέον 50 δις δολάρια για την Κύπρο) σε consorsium Καναδικών  Τραπεζών ή της σύμβασης με την κηδεμονεύουσα Τράπεζα, καθώς και μερική από την τυχόν αλληλογραφία με την Ελληνική Κυβέρνηση ή στελέχη της. 

Σημειωτέον ότι η προσποίηση άγνοιας, πέραν των κεντρικών ΜΜΕ, εξυπηρετεί και πολλούς από τους  Βουλευτές αφού οι  προϋποθέσεις αποδέσμευσης των ομολόγων προς την Ελληνική Πολιτεία θίγουν το βόλεμά τους στην Βουλευτική ή Κυβερνητική καρέκλα!

Ως μεθοδολογία η δημοσιοποίηση με φειδώ μερικών εκ των εγγράφων που αποδεικνύουν αφ’ ενός την εξαιρετική σοβαρότητα της πρότασης και αφ’ ετέρου την ύπαρξη του ποσού είναι επιβεβλημένη, αφού θα σπάσει την “Ομερτά” των Ελληνικών κεντρικών ΜΜΕ ώστε να περιορίσει την κατευθυνόμενη αμφισβήτηση, να δώσει βάσιμη ελπίδα στους Έλληνες και να θέσει Κυβέρνηση και Βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους. 

Άλλωστε, είναι βέβαιο, ότι πάσα Ελληνίδα και πας Έλλην διαθέτων μέση αφυπνισμένη λογική, μπορεί να αντιληφθεί από που και με ποια νόμιμη διαδικασία είναι δυνατόν να προήλθε το ποσό και άρα υπάρχει.

Ιωάννης Δέμος

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply