Δέν ἀποτελεῖ ἔκπληξι ἡ σύλληψις τοῦ «Γέροντα Παστίτσιου»

Δέν εἶναι καθόλου γιά γέλια ἡ ὑπόθεσις.

Ἡ Ἑλλάδα καί οἱ Ἕλληνες, κυρίως, ἀπό τήν ἐποχή τῆς ἀνατολικῆς ῥωμαϊκῆς αὐτοκρατορίας, τήν ἐποχή τοῦ Βυζαντίου, δηλαδή, μετετράπη, (δεῖτε ἐδῶ) σέ Ἑλλάδα, Ἑλλήνων Χριστιανῶν. 

Τί σημαίνει Χριστιανός; Ὅτι σημαίνει καί ἑβραῖος ἤ μουσουλμάνος. Ἕνας ἄνθρωπος ὑποταγμένος στόν κάθε ἕνα πού τό ἐπιθυμεῖ. Ὑποταγμένος στήν ἑκάστοτε ἐξουσία ἤ ὁποία χρησιμοποιεῖ τά χριστιανικά ἱερατεῖα γιά περισσότερο ἔλεγχο τῶν πληθυσμῶν.

Ἐλέγχουν, οἱ κατασκευασμένες ἐξουσίες καί, κυρίως, τά ἱερατεῖα δημιουργώντας αἰσθήματα ἠττοπαθείας, ταπεινώσεως, ἐλπίδας γιά μίαν ἄλλη ζωή, τά ὁποῖα μέ τήν σειρά τους δημιουργοῦν  ἐπίπλαστη ὑπομονή, ἀνοχή, ἐνοχή, φόβο γιά μετά θάνατον τιμωρία, φόβο γιά ριζική ἐπανάσταση καί ἀνατροπή τῆς καθεστηκυίας τάξεως κλπ…..

Ἑπόμενο ἦταν νά φθάσουμε στήν σημερινή κατάστασι. Ὅποιος διαθέτει ὀρθό λόγο καί κρίσι, ἀμφισβητώντας  τά βιβλικά παραμύθια, διώκεται καί θεωρεῖται ἐντελῶς φυσιολογικό!

Μινώταυρος

Και ενώ η επιστήμη προχωρά όλο και περισσότερο ερμηνεύοντας τους φυσικούς νόμους και ξεκλειδώνοντας τα μυστικά του σύμπαντος κόσμου, η μόνη Ευρωπαϊκή (κατ’ επίφαση) ταλιμπάν χώρα, η Ελλάς ελλήνων ορθοδόξων χριστιανών ή αλλιώς Ορτοντοξοστάν, συνεχίζει ακάθεκτη να αποζητά με λαγνεία τα “ένδοξα” χρόνια του θεοκρατικού Βυζαντίου, του σκοταδισμού και της οπισθοδρόμησης. Συνελήφθη ο κάτοχος της σελίδας “Γέρων Παστίτσιος” επειδή “εξύβριζε” τα θεία.

Την ίδια στιγμή βέβαια, στο κρατίδιο της Ρωμιοσύνης, οι πολίτες και οι δημοσιογράφοι έσκιζαν τα ιμάτια τους με την οπισθοδρομική θρησκεία του Ισλάμ και τους μουσουλμάνους μετανάστες που διαδήλωναν στην Αθήνα για την ταινία που προσέβαλε τον Μωάμεθ. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, όπως πάντα σ’ αυτή τη χώρα.

Αν δεν κόψεις απόδειξη για την τυρόπιτα που πούλησες, πας μέσα. Αν είσαι πολιτικό τσανάκι και φοροδιαφεύγεις, καταχράζεσαι δημόσιο χρήμα, όλα είναι εντάξει. Τι να περιμένει κανείς λοιπόν από μία χώρα με πολίτες γαλουχημένους στη Βυζαντινοκρατία με τα ιερά καύκαλα και σαγώνια αγίων να παρελαύνουν σε δημόσιες λιτανείας από αυτές δηλαδή που οσονούπω θα χρησιμοποιήσουμε ως μυστικό όπλο για να διώξουμε την οικονομική κρίση.

Και ενώ θεωρούμε απολύτως φυσιολογικό να πιστεύουμε σε θεούς και αγίους που γκαστρώνονται με την οσμή λουλουδιών, ανασταίνονται και σουλατσάρουν στους ουρανούς, θεωρούμε επίσης απολύτως φυσιολογικό να τιμωρούμε οποιονδήποτε αμφισβητεί τα βιβλικά παραμύθια επειδή διαθέτει ορθό λόγο και κρίση.

Το συμβάν λοιπόν με τη σύλληψη του νέου από την Χαλκίδα δεν θα πρέπει διόλου να μας εκπλήσσει. Είναι μέσα στα λογικά πλαίσια της λειτουργίας της κατά λάθος ευρωπαϊκής χώρας των ιθαγενών ορτοντόξ. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη η σύλληψη του κατόχου της προαναφερθείσας σελίδας.

Έκπληξη για παράδειγμα θα ήταν να εξορθολογιζόταν το δημόσιο, να πήγαιναν σπίτι τους μερικοί από τους πολλές χιλιάδες λεχρίτες που πληρώνονται για να κάθονται, να φορολογιόταν η εκκλησία, οι παπάδες να έπαυαν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι κλπ. Όλα αυτά θα ήταν όντως έκπληξη. Το συμβάν με το νέο από τη Χαλκίδα, δεν είναι…………

Ας συνεχίσουμε λοιπόν το δρόμο μας τον “ιερό” που χάραξαν οι προφήτες της ερήμου, οι άγιοι και οι αγίες και φυσικά ο γέρων Παϊσιος που μας συμβουλεύει και μας καθοδηγεί ακόμα και μέσα από τον τάφο του.
Περαστικά μας…………………………………………….
 
Γιἀννης Φραγκούλης
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply