Παράνομος πλουτισμὸς βουλευτῶν…πραξικόπημα…τί ἄλλο ἔχει σειρά;;

Θέμα έχει προκύψει τελευταία, για  το αν επί ημερών Παπανδρέου στην εξουσία,ετοίμαζαν οι στρατιωτικοί πραξικόπημα.

Αντιπαρερχόμαστε του  γεγονότος,  πως μαζί με το «σκάνδαλο»των  βουλευτών που εξετάζονται για παράνομο πλουτισμό (όλως τυχαίως αυτήν την περίοδο που υπογράφονται τα μέτρα των 11.5 δις),βγήκε ΚΑΙ αυτό τώρα στην δημοσιότητα κι ας υποκριθούμε  ότι πιστεύουμε πως είναι τυχαίο γεγονός κι όχι στημένο παιχνίδι αποπροσανατολισμού -ή αλλιώς καθρεφτάκια στους ιθαγενείς -κι ας το πάμε έτσι….

Επισήμως ο Μπεγλίτης που ήταν τότε υπουργός ,το διαψεύδει.
Πως όμως εξηγεί το ότι μέσα σε μια μόνο μέρα,τον Νοέμβριο του 2011,τα έκανε όλα λαμπόγυαλο κι έβαλε «δικούς» του ,στα τρία σώματα στρατού μη ακολουθώντας την επετηρίδα;; Από που πήρε εντολές και γιατί;

Αν και προσωπική μου άποψη είναι, πως τα πραξικοπήματα θέλουν στρατιωτικούς με συναίσθηση του καθήκοντος,υψηλό εθνικό φρόνημα ή τουλάχιστον να το « λέει η καρδιά τους» ( βλέπε Τουρκία & Βαριοπούλα) κι όχι δημοσίους υπαλλήλους,που θα δώσουν σημεία ζωής,όταν θα μπει «ψαλίδι» στην τσέπη.

Σεμέλη.

ΣΟΚ από σενάρια για πραξικόπημα από στρατιωτικούς επί Γ. Παπανδρέου – Σκληρές απαντήσεις από Παναγιωτόπουλο και Κωσταράκο

Δεν φθάνει η σκληρή επίθεση που δέχονται οι στρατιωτικοί από την κυβέρνηση και την τρόϊκα. Θα πρέπει πάλι να υποστούν και τα σενάρια περί …πραξικοπήματος που σχεδίαζαν σκοτεινοί κύκλοι εναντίον της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου!

Το ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί σε λίγες ώρες έχει πρώτο θέμα το πως “αποφύγαμε το πραξικόπημα”! Το ρεπορτάζ συνοδεύεται και από άρθρο του Στ.Ψυχάρη, ενώ η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία και ονόματα.Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στην αλλαγή των τεσσάρων Αρχηγών και ειδική αναφορά στον Φ.Φράγκο.

Όλα όσα είχαν ειπωθεί την περίοδο της υπουργίας Πάνου Μπεγλίτη, όχι μόνο δεν στηρίχθηκαν πουθενά ,αλλά αντιμετωπίστηκαν από το σύνολο του στρατέυματος ως γραφικότητες.

Ανεξάρτητα από το δημοσίευμα της εφημερίδας η οποία προφανώς θα έχει από κάποιες πηγές πληροφόρηση, οφείλει πλέον ο κ.Πάνος Μπεγλίτης να βγει δημόσια και να καταθέσει ότι ξέρει για το θέμα. Αν ξέρει κι αν έχει στοιχεία… Η περίοδος που διανυουμε είναι άκρως επικίνδυνη για να αφήνουμε σενάρια και πληροφορίες να σέρνονται εντός και εκτός Βουλής. Οι πολιτικοί έχουν την πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη.

Είναι ώρα λοιπόν ο κ.Μπεγλίτης να μιλήσει με στοιχεία και αποδείξεις. Που ,ποιοι και πως προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα στην Ελλάδα του 2011-2012.
Άμεση και έντονη  ήταν η αντίδραση του υπ. Εθνικής Άμυνας  Παναγιωτόπουλου. « Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας. Όλα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας…» δήλωσε ο ΥΕΘΑ.

Σκληρή ήταν και η απάντηση που έδωσε ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος μέσω Twitter. Ο ίδιος έγραψε “Τα περί πραξικοπήματος πέρυσι τον  Νοέμβριο είναι απόλυτα αβάσιμα και προσβλητικά για τις ΕΔ. Είμαστε οι φρουροί της πατρίδος και όχι επίορκοι”.Σύμφωνα με το onalert είναι απολύτως βέβαιο ότι η επαναφορά του σεναρίου πραξικοπήματος θα επιβαρύνει κι άλλο το ήδη τεταμένο κλίμα στις ΕΔ, το προσωπικό των οποίων περιμένει τη νέα βάναυση περικοπή των αποδοχών του.

Όλα αυτά την ώρα που οι στρατιωτικοί αποφάσισαν νέα κινητοποίηση μαζί με τους αστυνομικούς.

πηγη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply