Συγγνώμη, ποιά συγγνώμη;

Σιγὰ μὴν ἔλθουν τὰ κουδουνισμένα νὰ ζητήσουν συγγνώμη ἀπὸ τὶς κεφαλὲς τοῦ στρατεύματος ποὺ ἀποκεφαλίσθηκαν.
Σιγὰ μὴν ἀντιμετωπίσουν τὴν ἀποκάλυψιν σὰν κάτι ποὺ τοὺς θίγει καὶ ποὺ ὀφείλουν νὰ τὸ ἐπιλύσουν.
Σιγὰ μὴν ἐνδιαφερθοῦν γιὰ τὴν ἀσφάλεια τῆς χώρας, τὴν ἀξιοπρέπεια κάποιων ἀνθρώπων καὶ τὸ κύρος τῶν Ἐνόπλων Δυνάμεων.

Καὶ καλά, οἱ κουδουνισμένοι ἠλίθιοι ἦταν πάντα καὶ ἠλίθιοι θὰ παραμείνουν.
Αὐτός ὁ ὀργανισμός τοῦ ΔΟΛου; Ποῦ ἀκριβῶς στέκει μέσα σέ ὅλην αὐτήντήν συκοφαντία;
Θά δημοσιεύσῃ στά πρωτοσέλιδά του, μέ τά ἴδια τεράστια γράμματα, κατὰ πῶς ὀφείλει, τίς νέες ἀποκαλύψεις;
Ἤ θά ἐξακολουθήσῃ ἀπό ἐκεῖ πού σταμάτησε;

Τὸ φτύσιμο δὲν εἶναι ἀρκετό. Οὔτε ἡ ἀποπομπὴ πλέον!
Ἐδῶ χρειάζονται (κι ἀπαιτοῦνται σαφῶς) ἄλλου εἴδους δράσεις.

Φιλονόη.  

 Φ.Φράγκος: “Μια συγγνώμη αρκεί – Είναι θέμα τιμής για τους “17” που συκοφαντήθηκαν”

“Μια συγγνώμη θέλουμε, μόνο. Τίποτα άλλο. Δεκαεπτά ανώτατοι αξιωματικοί και των τριών Κλάδων αποκεφαλίστηκαν και εν συνεχεία κατασυκοφαντήθηκαν για να βγει από την δύσκολη θέση του δημοψηφίσματος (ή έτσι νόμιζε ότι θα συνέβαινε) ένας πολιτικός. Τώρα που έχει αποδειχθεί σε όλο του το μεγέθος το ατόπημα, νομίζω ότι τουλάχιστον πρέπει να ζητηθεί μια συγγνώμη σε αυτούς τους ανθρώπους και σε όλο το Στράτευμα”.

Με αυτά τα λόγια ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκοςπεριέγραψε μιλώντας σε συνεργάτες του τα συναισθήματα όχι μόνο του ιδίου, αλλά και του συνόλου των αποκεφαλισθέντων ανωτάτων αξιωματικών προκειμένου να στηρίξει ο Γ.Παπανδρέου την κατηγορία περί “πραξικοπήματος” και να δικαιολογήσει την “τρελλή” (αλλά άκρως κερδοφόρα για κάποιους που το γνώριζαν εκ των προτέρων) απόφαση του να κάνει δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ!

Μάλιστα ο Φ.Φράγκος σημείωνε μιλώντας στους συνεργάτες του και ότι “Δέχομαι ότι εμένα και τον Δ.Ελευσινιώτη (σ.σ.: τότε Α/ΓΕΝ) μας ζήτησαν συγγνώμη στα πράξη κάνοντάς μας υπουργούς. Και εν πάση περιπτώσει είχαμε γίνει και αρχηγοί. Οι υπόλοιποι όμως ήταν το μέλλον των Ενόπλων Δυνάμεων για την επόμενη δεκαετία σε ότι αφορά την ηγεσία τους. Έμπειροι, ικανοί αξιωματικοί, εξωπετάχθηκαν κατασυκοφαντημένοι με συντάξεις των 1500 ευρώ. Ακόμα και ο αρχηγός της Αεροπορίας ο Βασίλης  Κλόκοζας είχε πολλά να προσφέρει. Μια συγγνώμη από την Πολιτεία και ακόμα καλύτερα μια έμπρακτη συγγνώμη είναι απαραίτητη. Τέτοια στελέχη δεν υπάρχουν πουθενά σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και τώρα κάθονται σπίτι τους και διαβάζουν ότι ετοίμαζαν πραξικόπημα”…

Ο Φ.Φράγκος είναι αποφασισμένος να μην μιλήσει δημοσίως για το θέμα αφού θεωρεί ότι έχει καλυφθεί πλήρως από τις διαψεύσεις και ειδικά από αυτή του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κ.Μπίκα: “Αυτή είχε την μεγαλύτερη σημασία” είπε στους συνεργάτες του. Τώρα ετοιμάζεται για την παρουσίαση του βιβλίου του στις 25 Οκτωβρίου στην Παλαιά Βουλή. “Εγώ από εδώ και στο εξής θα γράφω βιβλία. Αλλά, ως στρατιώτης, αν κάποτε με χρειαστεί η πατρίδα, θα είμαι εδώ” κατέληξε..

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply