Μήπως ἡ Συρία ἦταν τό «δόλωμα» γιά τόν «συνετισμό» τῆς Τουρκίας;

 

Στὴν ἀρχὴ ὅλα ἦταν μίαν χαρά! Καὶ ἡ Τουρκία μέσα σὲ ὅλες τὶς χαρὲς καὶ τοὺς χορούς…
Τώρα ὅμως κάτι «βρωμᾶ»…
Ὁ ΟΗΕ σιωπᾶ…  Τὸ ΝΑΤΟ σφυρίζει ἀδιάφορα….
Τὰ ἀνθρώπινα δικαιώματα δὲν καταπατῶνται ὅπως πάντα..

Ἡ Τουρκία προχωρᾶ… Δὲν τὴν ἔχουν πείσει γιὰ τὸ ἀτόπημα…
Καὶ οἱ Κοῦρδοι προελαύνουν… Καὶ ἔχουν ἀπόλυτον συνείδησιν τῶν πράξεών τους! Ἀναρωτιέμαι λοιπόν, ἐκ τῶν ὑστέρων… (Ὄχι καὶ τόσο.. Τὸ σκέπτομαι ἐδῶ καὶ λίγον καιρό…)

Μήπως τελικῶς ἡ Συρία ἦταν τό …καροτάκι; Μήπως ὁ στόχος ἦταν ἡ Τουρκία; Γιὰ νὰ δοῦμε… Κι ἔχουμε πολλὰ νὰ δοῦμε….

Φιλονόη.

 Το ΝΑΤΟ “σφυρίζει αδιάφορα”: Δεν ενεργοποίησε το άρθρο 4 κατά της Συρίας!

Δεν ενεργοποίησε το ΝΑΤΟ το άρθρο 4 περί “συμμαχικής συνδρομής” στο νυχτερινό έκτακτο συμβούλιο όπως ζητούσε η Τουρκία προκειμένου να έχει την συμμαχική “νομιμοποίηση” για να εισβάλλει στην Συρία. Αντίθετα εξέδωσε μια ανακοίνωση ελάχιστα πιο “σκληρή” από αυτή που είχε εκδόσει λίγες ώρες πριν, με αόριστες εκφράσεις που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως “πράσινο φως” για την τουρκική εισβολή στη Συρία. Ιδού ολόκληρη η ανακοίνωση:  “Είχαμε μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και ξεκάθαρη – παρούσα απειλή για την ασφάλεια ενός εκ των συμμάχων κάτι που αποτελεί πηγή μεγάλης ανησυχίας και το οποίος καταδικάζουμε έντονα. Η Συμμαχία συνεχίζει να συμπαραστέκεται στην Τουρκία και απαιτεί τον άμεσο τερματισμό τέτοιων επιθετικών ενεργειών εναντίον συμμάχου, καλώντας το συριακό καθεστώς να βάλει τέλος στις καταφανείς παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου”.  Η δήλωση είναι κάτι παραπάνω από “καταπραϋντική” για την Άγκυρα αν και σε λίγες ώρες η τουρκική Βουλή αναμένεται να εγκρίνει την έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων κατά της Συρίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά θα ξεκινήσουν άμεσα οι επιχειρήσεις. Πιθανόν η κυβερνηση και αφού λάβει απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας να περιμένει καταλληλότερη στιγμής, καθώς μια επιχείρηση τώρα σε περιοχές που κατοικούνται από Άραβες Αλεβίτες με την ύπαρξη στην ίδια περιοχή μεγάλου αριθμού αραβικής αταγωγής αλεβιτών μέσα στην Τουρκία, αλλά και εκατομμύρια Κούρδους, χρειάζεται οπωσδήποτε την συνεργασία των δυτικών. Σε διαφορετική περίπτωση οι “φάπες” για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ελλοχεύουν. Γιατί το ΝΑΤΟ δεν ενεργοποίησε το άρθρο 4; Όπως αναφέρουν ελληνικές στρατιωτικές πηγές που έχουν άμεση ενημέρωση από το έκτακτο συμβούλιο, οι ΝΑΤΟϊκοί δεν είχαν πειστεί ότι ο όλμος από το Ταλ-αλ-Αμπιάντ που σκότωσε μια μάνα και τα τέσσερα παιδιά της στη μεθοριακή κωμόπολη Ακτσάκαλε στη νοτιοανατολική Τουρκία ήταν των S;yrvn κυβερνητικών, ξαθώς η απόσταση από την οποία εβλήθη ήταν μόνο 1 χλμ. και ο τακτικός συριακός Στρατός έχει εγκαταλείψει προ πολλού την περιοχή στον έλεγχο των Κούρδων. Το πιθανότερο ήταν να ηταν προβοκάτσια των ισλαμιστών για να προκαλέσουν επέμβαση της Τουρκίας, καθώς χάνουν την μάχη στο Χαλέπι. Πάντως οι τουρκικές δυνάμεις εξακολουθούν να συγκεντρώνονται με τον τουρκικό Στρατό να φτάνει τα 80.000 άτομα στην περιοχή.

πηγή

Υ.Γ. Ἐκεῖνοι οἱ Κωνσταντίνου, τΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ… τί ἀπέγιναν; Ἀκόμη κατά τῆς Συρίας εἶναι; Δῆλα δή ὑπέρ τῶν Τούρκων; Δῆλα δή; Σέ μίαν ῥήξιν μέ τήν Τουρκία τί ἀκριβῶς θά κάνουν; Ἀβραμόπουλε ἀκοῦς; Κι ἐσὺ στὴν λίστα τῶν τουρκοφίλων περνᾶς!

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply