Ὤωωωχχχχ! Πάει κι ὁ Ὄλυμπος!

Κατεπιάσθη μὲ τὴν Ἑλλάδα καὶ τὴν ἀπετελείωσε, δίδοντάς της κι ἐπισήμως τὸ προσωνύμιον Ἑλλαδοκαφριστάν!
Θεωρεῖ ἐαυτὸν ἀθληταρᾶ ἀλλὰ ἀνᾲ 500 μέτρα μετρᾶ τὶς πλᾶκες τῶν πεζοδρομίων σὲ κάθε του προσπάθεια ποδηλασίας. 
Ὅταν ἀνεβαίνῃ σὲ κανό, τρομάζουν ἀκόμη καὶ οἱ φάλαινες… 
Γυρίζει τὸν κόσμο, καὶ μυρίζει, ὅπου βόσκουν σκόρπια πράσινα προγράμματα, μαζὺ μὲ τὶς προμήθειές τους, παρέα μὲ τὰ ἀγαπημένα του ἀδελφάκια, τὴν μαμά του καὶ τοὺς δεκάδες συμβούλους του, καὶ μᾶς τὰ φορτώνει, αὐγατίζοντας τὰ νούμερα τῶν οἰκογενειακῶν τραπεζικῶν λογαριασμῶν του, τὴν στιγμὴ ποὺ γιὰ νὰ κουρέψῃ τὴν φαλάκρα του πρέπει νὰ τοῦ πληρώνουμε 400 εὐρώπουλα!
Χρεώνει 46.000 εὐρώπουλα τὴν ὡρίτσα, κάνοντας τὴν παρουσία του δῶρο, κάτι δῆλα δὴ σὰν τὴν βιζιτοῦ ποὺ κάνει ἔκπτωσιν στὸν πελάτη 24ώρου,  πρὸ κειμένου νὰ παρευρίσκεται στὸ δεῖπνο ποὺ θὰ παραθέσουν πρὸς τιμήν του! 
Πῆγε στὸ Χάρβαρντ γιὰ νὰ διδάξῃ κάτι, ἀλλὰ οὐδεῖς ἀντελήφθῃ τὸ τί… Οὔτε κἄν ὁ ἴδιος!
Μιλᾶμε πάντα  γιὰ τὸ ἀστέρι μας καὶ τὸ διαμάντι μας καὶ τὸ μπριλάντι μας… Τρομάρα του…

Μεταξύ Χάρβαρντ – Ολύμπου!

Οταν δεν ανασχεδιάζει την Ευρώπη, στο Χάρβαρντ, οραματίζεται την ίδρυση διεθνούς πανεπιστημίου στους πρόποδες του Ολύμπου! Ο λόγος, φυσικά, για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος, ως γνωστόν, έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να αντιμετωπίζει την πραγματικότητα και τη θέση του σε αυτήν. Εστω και έτσι, όμως, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εξεπλάγησαν από τη συμμετοχή τού πρώην πρωθυπουργού στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία ασχολήθηκε με το (μάλλον νεφελώδες και σίγουρα όχι ακριβώς φλέγον…) ζήτημα της ίδρυσης στην Πιερία ενός Διεθνούς Ιδρύματος Κλασικών Σπουδών και Ερευνών με την επωνυμία «Olympic School of Mythology – Olympic Academy of Classical Studies»…

Πρώτη παρέμβαση

Δεν είναι σαφές για ποιον λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε το συγκεκριμένο θέμα, για να κάνει την πρώτη του παρέμβαση στη Βουλή μετά την πολυήμερη απουσία του στο εξωτερικό – αν και δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα με τρόπο που προσιδιάζει στην παροιμιώδη αταραξία που χαρακτήριζε τους θεούς του Ολύμπου…

Υπεραξία

Ο πρώην πρωθυπουργός, πάντως, παίρνοντας τον λόγο στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ανέφερε ότι το εν λόγω «διεθνές ίδρυμα» θα αποτελέσει «κέντρο παραγωγής πολιτικής», ενώ επεσήμανε πως «πρέπει να αναδείξουμε την Ελλάδα, προβάλλοντας τη μόνη υπεραξία που μπορούμε να δημιουργήσουμε με μικρό κόστος και που αφορά πυλώνες του πολιτισμού μας».

Μία ώρα με τον Πρόεδρο

Αίσθηση, επίσης, προκάλεσε και η χθεσινή συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, η οποία δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως και πραγματοποιήθηκε μακριά από τους δημοσιογράφους και τις κάμερες. Η συνάντηση κράτησε περίπου μία ώρα και επισήμως δεν ανακοινώθηκε το παραμικρό για το περιεχόμενό της. Ανεπισήμως έγινε γνωστό ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήθελε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις πρόσφατες επαφές του στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη, ενώ συζήτησαν και για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας, την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα κ.λπ.

ἔθνος

Ἔχει κι ἄλλα… Γιὰ ὅποιον ἐνδιαφέρεται νὰ τὰ μάθῃ ἄς πατήσῃ στὸν σύνδεσμο ἐδῶ.
Ἐγὼ μόνον ἔνα ἀναφωνῶ:

«Ὤχχχχχχχχχχχχχχχχ μαννούλα μου! Πάει κι ὁ Ὄλυμπος!»

Φιλονόη.  

Υ.Γ. Τρεχᾶτε χωριανοί! Τίποτα δὲν θὰ ἀφήσῃ ὄρθιο!

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply