«Πόσο λυπᾶμαι γιὰ τὶς τύψεις…»

Θὰ ἔλεγα ἐὰν λυπόμουν γιὰ τὶς τύψεις τοῦ Νταράλα*, ποὺ ὅμως μᾶς ἔχουν σπάσει τὰ νεῦρα…
Ὅλο λυπᾶται, ὅλο πονᾶ, ὅλο τύψεις αίσθάνεται…
Κι ὅλα αὐτά γιατί; Μὰ διότι πληρώσαμε ἐμεῖς τὰ κορόιδα γιὰ νὰ περνάῃ σάκχαριν καὶ κανέλλα αὐτός!

Καὶ δωσ΄ του νὰ τὸ λέῃ καὶ νὰ τὸ ξαναλέῃ…
Δὲν ἄντεξε λοιπὸν κι ὁ Ἀγγελάκας…
Τοῦ ἀπήντησε καταλλήλως…

Επιστολή Γιάννη Αγγελάκα στον Γιώργο Νταλάρα μετά τις δηλώσεις του δεύτερου ότι αισθάνεται ένοχος για τα χρήματα που κέρδισε. Τι τον καλεί να κάνει

Φωτιές άναψαν οι δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα πως αισθάνεται ένοχος για τα χρήματα που έχει κερδίσει.

“Αισθάνομαι συνεχώς ενοχές για τα λεφτά που κέρδισα από τη δουλειά μου και δεν το έκρυψα ποτέ. Αμείφθηκα από τη δουλειά μου έντιμα και καθαρά. Δυστυχώς, ποτέ δεν τα κατάφερα να ταυτιστώ με τον σύγχρονο τίτλο του πετυχημένου, ώστε να μην αισθάνομαι ενοχές. Δεν ισοπεδώθηκα” ήταν η δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση του Γιάννη Αγγελάκα.

Ο Γιάννης Αγγελάκας, σε επιστολή του προς τον Γιώργο Νταλάρα, τον καλεί να κρατήσει για τον εαυτό του και την οικογένειά του το απολύτως απαραίτητο κομμάτι της περιουσίας του και να προσφέρει την υπόλοιπη για να απαλύνει τον πόνο μερικών από τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. 

“ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ

Αγαπητέ κύριε Νταλάρα  όλοι γνωρίζουν πως οι ενοχές είναι το βασικό ψυχολογικό υπόβαθρο κάθε μεγάλης δημιουργικής καλλιτεχνικής ψυχής και πως είναι φυσιολογικό όσο ο καλλιτέχνης γιγαντώνεται πνευματικά να γιγαντώνεται παράλληλα και η υλική του  περιουσία, πράγμα που μπορεί να τον οδηγήσει σε ψυχολογικό  ηθικό και δημιουργικό αδιέξοδο.

Κατανοώντας λοιπόν το δράμα που βιώνετε σαν τέτοιος καλλιτέχνης αυτό το καιρό, παράλληλα με το άλλο μεγάλο εθνικό μας δράμα, έχω να σας προτείνω (απορώ πως δεν το σκεφθήκατε μόνος σας) να κρατήσετε για σας και την οικογένεια σας το απολύτως απαραίτητο κομμάτι της περιουσίας σας και να προσφέρετε την υπόλοιπη για να απαλύνετε τον πόνο μερικών έστω από τους εκατομμύρια αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Προχωρήστε άφοβα στην προσωπική  και καλλιτεχνική σας απελευθέρωση και ενταχθείτε σιγά σιγά στο κίνημα του συναισθηματικού κομμουνισμού που γιγαντώνεται και αυτό τελευταία στους κύκλους των καλλιτεχνών και των διανοούμενων της πατρίδας μας”.

πηγή

Νταράλα, μᾶς νταράλιασες…
Καὶ φρόνιμο εἶναι νὰ κλειδωθῇς στὸ παλατάκι σου καὶ νὰ βγάλῃς τὴν μούγκα!

Ἐν τάξει; Ἄν τέ…

Φιλονόη.  

Υ.Γ. Λέτε νά ξαναλυπηθῇ; Ἐγὼ πάντως πιστεύω πὼς θὰ τὸ βουλώσῃ ἐπὶ τέλους…

* Ὅπου νταράλα δὲν εἶναι ἀναγραμματισμὸς ἀλλὰ τὸ πραγματικὸ ὄνομα τοῦ νταλάρα.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply