Μὴ τοὺς δορυφόρους… Μή!!!!!!!

Μποροῦν οἱ Κινέζοι, καὶ τὸ δηλώνουν, πὼς θὰ ἐπιχειρήσουν νὰ καταστρέψουν τοὺς δορυφόρους τῶν Ἀμερικανῶν!
Τί τό λέν καί δέν τό κάνουν; Ἔ;

Ἀλλὰ ἀπὸ τὴν ἄλλην…
Εἶναι δυνατόν μία ὑπερδύναμις πού σέβεται τόν ἑαυτόν της, νά καταστρέψῃ τά ὅπλα μίας ἄλλης ὑπερδυνάμεως πού ἐπίσης σέβεται τόν ἑαυτόν της;
Καί μετά; Πῶς θά παρακολουθοῦν τό πότε κατουρήσαμε, φτύσαμε, μουντζώσαμε;

Μή, μὴ τοὺς δορυφόρους!
Ἀκόμη καὶ οἱ σημερινοὶ θεοί, ἄν κι ὄχι ἀκόμη παντοδύναμοι, τοὺς χρειάζονται…
Μὴ λοιπόν.
Ἐὰν θέλετε νὰ κάνετε παιχνίδι μαζύ τους, χαδάκια, ἀγκαλιτσες, χαμογελάκια… Κάπου κάπου λίγη αὐστηρότης…
Ἀλλὰ μή… Μὴ τοὺς δορυφόρους!
Θὰ πέσετε ὅλοι μαζὺ καὶ τότε οὐδεῖς θὰ σᾶς σώσῃ ἀπὸ μίαν μανία ποὺ ἔρχεται…

Νούμερα.. Ὅλοι σας!

Φιλονόη.

 Μήνυμα Κίνας προς ΗΠΑ: «Μπορούμε να καταστρέψουμε τους δορυφόρους σας».

Η Αεροπορία της Κίνας πρόκειται να διεξάγει δοκιμή ενός νέου βλήματος το οποίο θα μπορεί να καταρρίπτει αμερικανικούς δορυφόρους. Η παραπάνω πληροφορία προέρχεται από Αμερικανούς αξιωματούχους και οι οποίοι τονίζουν ότι το Πεκίνο θα πραγματοποιήσει τη δοκιμή αυτή για να επιδείξει τη δυνατότητά του να καταστρέφει τους στρατηγικούς δορυφόρους των ΗΠΑ.

Ο αντιδορυφορικός πύραυλος της Κίνας ονομάζεται Dong Ning-2, αλλά όπως διαπιστώνουν εκτιμήσεις ειδικών αναλυτών των ΗΠΑ η δοκιμή αυτή δεν πρόκειται πριν τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, έτσι ώστε να μην δημιουργήσουν πρόβλημα σε ενδεχόμενη επανεκλογή του Barack Obama.

Έτσι οι πλέον πρόσφατες εκτιμήσεις μιλούν ότι η δοκιμή του κινεζικού πυραυλικού όπλου θα πραγματοποιηθεί στο μεσοδιάστημα από αρχές έως και μέσα Νοεμβρίου.

Ο DN-2 περιγράφεται ως όπλο αναχαίτισης δορυφόρων υψηλής τροχιάς και πραγματοποιεί ουσιαστικά την καταστροφή των στόχων του διεμβολίζοντάς τους με πολύ υψηλές ταχύτητες.  Η δορυφόροι υψηλής τροχιάς, είναι ουσιαστικά δορυφόροι οι οποίοι κινούνται σε γεωσύγχρονες τροχιές, ακριβώς εκί δηλαδή που εκτοξεύονται δορυφόροι τηλεπικοινωνιών και ναυτιλίας (σύστημα GPS) και ποικίλει μεταξύ 19.200 και 35.200 χλμ. από τη Γη.

Η τελευταία δοκιμή της Κίνας με αντι-δορυφορικό πύραυλο τον Dong Ning-1 έγινε το 2007 καταστρέφοντας ένα δορυφόρο μετεωρολογικών μελετών σε χαμηλή τροχιά των 550 χλμ. ο οποίος είχε σταματήσει να λειτουργεί, προκαλώντας όμως  – σύμφωνα με Αμερικανούς ειδικούς – θραύσματα  τα οποία θα απειλούν άλλους δορυφόρους αλλά επανδρωμένες πτήσεις σε τροχιά για τα επόμενα 100 χρόνια. 

Οι ίδιοι αναλυτές μάλλον αποκλείουν το φαινόμενο νη νέα δοκιμή να περιλαμβάνει δοκιμή καταστροφής δορυφόρου όπως είχε γίνει το 2007, αλλά μάλλον δοκιμή του συστήματος κατεύθυνσης του πυραύλου και με πόση ακρίβεια μπορεί να φτάσει το στόχο του, χωρίς όμως και να αποκλείουν πρόσκρουση σε κάποιο άλλο μη ενεργό δορυφόρο.

“Έχουμε πρόβλημα”

«Εάν οι ΗΠΑ χάσουν την πλεονεκτική θέση που έχουν σήμερα με τους δορυφόρους επισκόπησης και ναυτιλίας υψηλής τροχιάς από κινεζικά συστήματα καταστροφής δορυφόρων τότε έχουμε πραγματικό πρόβλημα» δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος σε αμερικανικά ΜΜΕ, αναφερόμενος στην επικείμενη κινεζική δοκιμή. 

Η απειλή βέβαια αφορά τόσο τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους, αλλά κυριότερα τους 32 δορυφόρους του συμπλέγματος GPS. Εάν η Κίνα μπορεί με 32 ή 64 πυραύλους DN-2 να εξουδετερώσει το ναυτιλιακό σύμπλεγμα του συστήματος GPS τότε μια σειρά λειτουργιών με στρατιωτικές εφαρμογές από συστήματα ναυτιλίας βλημάτων cruise, κατευθυνόμενα όπλα τακτικού πεδίου μάχης όπως το  JDAM,  μέχρι συστήματα ναυτιλίας αεροσκαφών συστημάτων πυροβολικού ATACMS όλα καθίστανται πρακτικά άχρηστα, εξουδετερώνοντας ένα σημαντικό μέρος του οπλοστασίου των ΗΠΑ, αλλά και πολλών άλλων συμμαχικών κρατών.

«Το κακό είναι πως ο αμερικανικός στρατιωτικός μηχανισμός  εξαρτάται σήμερα από το σύστημα GPS σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό», εξηγεί ο ίδιος αξιωματούχος και προσθέτει  «όταν ξεκινήσαμε να δημιουργούσε το σύστημα αυτό πίσω στις αρχές της δεκαετίας του ΄70  δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε ότι οι Κινέζοι θα ήταν ικανοί κάποτε να μας απειλήσουν σε τροχιά.

Είχαμε βέβαια τη Σοβιετική Ένωση με τους δορυφόρους – φονιάδες της σειράς Cosmos  είχαν όμως μειωμένη ακρίβεια και δεν ανησυχούσαμε. Τότε. Σήμερα τα πράγματα είναι κατά πολύ διαφορετικά. Έχουμε φτάσει στο σημείο να εξαρτάμε πλατφόρμες από υποβρύχια μέχρι στρατηγικά βομβαρδιστικά στο GPS. Τι θα γίνει εάν αυτό καταρρεύσει από δεκάδες DM-2; Αυτό το ερώτημα απευθύνω στο Πεντάγωνο αλλά δεν παίρνω απάντηση»(!) κατέληξε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Ακόμη και αν η κινεζική δοκιμή δεν είναι πετυχημένη εντούτοις δείχνει την πρόθεση της χώρας αυτής να μεταφέρει τον πόλεμο στο «διάστημα», παρά το γεγονός ότι ταυτόχρονα συζητά την δημιουργία συμφωνιών που θα απαγορεύουν τη χρήση όπλων στο διάστημα.

Ο Michael Pillsbury πρώην στέλεχος της κυβέρνησης επί προεδρίας Reagan και αμυντικός αναλυτής είχε δηλώσει το 2007 σε έκθεσή του προς το αμερικανικό Πεντάγωνο όταν το θέμα της πρώτης δοκιμής των Κινέζων είχε αιφνιδιάσει τις ΗΠΑ και τώρα μέλος του Hudson Institute είχε πει:  :

«Ακόμη και μια μικρής κλίμακας αντι-δορυφορική επίθεση σε 50 αμερικανικούς δορυφόρους, υποθέτοντας ένα μίγμα δορυφόρων στρατιωτικής  χρήσης (τηλεπικοινωνίες, GPS και επισκόπηση) πραγματοποιηθεί η επίπτωση μπορεί να έχει καταστρεπτικές συνέπειες όχι μόνο στην αμερικανική πολεμική μηχανή αλλά και στην οικονομία των ΗΠΑ την ίδια».

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply