Handelsblatt: Ἡ Ἑλλάδα θὰ γίνῃ ἡ Νορβηγία τῆς Μεσογείου μὲ τὸν ὀρυκτό της πλοῦτο!

Ναι,μόνο που δεν θα γίνει ακριβώς η Νορβηγία,αλλά η Βενεζουέλα της Μεσογείου,γιατί η Νορβηγία είναι ανεξάρτητη χὠρα,εκτός ΕΕ και εκτός ευρώ και η Βενεζουέλα έχει του κόσμου το πετρέλαιο,αλλά οι κάτοικοί της λιμοκτονούν!!

Κύττα να δεις η «ψωροκώσταινα» που μας παραμύθιαζαν οι δοσίλογοι τόσα χρόνια,τώρα που ξεπουλήθηκε απ’άκρη σ’άκρη,προέκυψε θυσαυροφυλάκιο!!

Ποιός θα τα πάρει όμως τα καλούδια του θυσαυροφυλακίου;;

 Σεμέλη

Με το θέμα του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας ασχολείται η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt η οποία δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Μια νέα Νορβηγία, αλλά στη Μεσόγειο».

Η εφημερίδα τονίζει πως η χώρα μας θα μπορούσε να λύσει το οικονομικό της πρόβλημα εκμεταλλευόμενη τον ορυκτό της πλούτο συμπληρώνοντας ωστόσο πως «το πόσο πετρέλαιο και φυσικό αέριο κρύβει το ελληνικό υπέδαφος είναι άγνωστο».

Μάλιστα στην συνέχεια υποστηρίζεται ότι «ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης δήλωσε ότι το φθινόπωρο του 2013 θα υπάρχει μια πρώτη εικόνα για τα αποθέματα και μέχρι το τέλος του 2014 θα δοθούν οι πρώτες άδειες εκμετάλλευσης. Εικάζεται ότι και στο Αιγαίο υπάρχουν αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, για την εκμετάλλευση των οποίων διαφωνούν Αθήνα και Άγκυρα, ενώ για τις οικονομικές ζώνες στα νότια της Ελλάδα θα πρέπει να υπογραφούν συμφωνίες με την Αίγυπτο και την Λιβύη».

Πηγή: 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Handelsblatt: Ἡ Ἑλλάδα θὰ γίνῃ ἡ Νορβηγία τῆς Μεσογείου μὲ τὸν ὀρυκτό της πλοῦτο!

  1. Τὸ σύμπαν ὁλόκληρον γνωρίζει τοῦτο Σεμέλη, πάντες πλὴν ἡμῶν τῶν καθ’ ἔξιν καὶ κατ’ ἐξακολούθησιν ἐπαιτῶν!

    • Νικόαλε, ὑπάρχει πιό κάτω πάτος ἀπό αὐτόν πού ἔχουμε; Ἐὰν ὄχι ἄς τὸ ἀφήσουμε νὰ «σκάσῃ» ἐπὶ τέλους… Διαφορετικῶς ὑπομονή… Πᾶτο ἀναζητοῦμε γιὰ νὰ στυλώσουμε τὰ ποδάρια καὶ νὰ σηκωθοῦμε.

Leave a Reply